Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό LG] Πρόβλημα με κλιματιστικό LG LIBERO 24αρι



Evaggelia
14-07-17, 09:53
Γεια σας κι από εμένα! Ξαφνικά εκεί που γύριζα το κλιματιστικό τον περασμένο Δεκέμβρη από το κρύο στο ζεστό, ξαφνικά χάλασε. Ήρθε τότε ο τεχνικός της αντιπροσωπίας και μου είπε βραχυκύκλωσε ο εξωτερικός ανεμιστήρας και ίσως να έκαψε και την πλακέτα, αρα 260€ για τον ανεμιστήρα και 350€ για την πλακέτα. Αποφάσισα να το αφήσω για λίγο καιρό και να το φτιάξω προς το καλοκαίρι. Ήρθε λοιπόν ξανά πριν κανένα μήνα και μου λέει τελικά κοίταξα τον ανεμιστήρα και δουλεύει μια χαρά, άρα ειναι η πλακέτα και θα σου κοστίσει καινούρια 500€!!! Παθαίνω εγκεφαλικό. Μου πρότεινε να την δει κάποιος ηλεκτρονικός μήπως μπορέσει να την επισκευάσει με 220€. Συμφώνησα μα το προχωρήσουμε. Πέρασε αρκετός καιρός χωρίς κανένα νέο του και αφού τους πίεσα με αρκετά τηλεφωνήματα,μου είπαν πως αν επισκευαζεται η πλακέτα, αν, θα κοστίσει γύρω στα 220€ αλλά μάλλον με βάση τις γνώσεις του ηλεκτρονικού, θα έχει καεί και ο ανεμιστήρας τελικά, οπότε άλλα 260€, αν δεν επισκευαζεται η πλακέτα θα κοστίσει 500€ η καινούρια. Πραγματικά με χτύπησε κεραυνός. Είναι δυνατόν η πλακέτα πρώτα απ'όλα να κοστίζει μέσα σε λίγους μήνες τόσο, αλλά και να μην μπορώ να έχω μία υπεύθυνη απάντηση? Βοηθήστε με σας παρακαλώ λέγοντας μου τις εμπειρίες σας. Το κλιματιστικό είναι 7 ετών. Υπάρχει περίπτωση να βρω μεταχειρισμενα ανταλλακτικά ή να το πουλήσω εγώ σε κάποιον για ανταλλακτικά και να πάρω καινούριο ή τελικά να προχωρησω στην επισκευή του με τον φόβο ότι μπορεί να μου κοστίσει στην τελική 500€ πλακέτα + 260€ ανεμιστήρας? Ωστόσο τον 1ο χρόνο κάτι παρόμοιο είχε πάθει και μου το έφτιαξαν με την εγγύηση.

greekengineer
14-07-17, 10:03
κανα καμια βολτα στα καταστηματα για αναζητηση νεου κλιματιστικου!!!

Evaggelia
14-07-17, 10:17
Το σκέφτηκα φυσικά κι αυτό, αλλά το είχα αγοράσει 1300€το 2010 και τώρα για να πάρω πάλι ένα με την ίδια απόδοση σίγουρα θέλω άλλα 1000€. Υπάρχει άραγε η δυνατότητα να το δώσω κάπου αυτό που έχω για ανταλλακτικα? Διάβασα κάπου εδώ στο forum ότι η πλακέτα για 24αρι lg κόστισε 350€αν δεν κάνω λάθος. Τελικά ποια είναι η πραγματική αξία της. Επίσης ειναι δυνατόν μία επισκευή πλακέτας (αν επισκευαστεί) να κοστίζει 220€?

GSR600
14-07-17, 10:56
Τα 220€ τα βρίσκω υπερβολικά για επισκευή, άλλαξε τεχνικό πήγαινε και σε άλλον.

Στάλθηκε από το GT-N5100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Evaggelia
14-07-17, 11:15
Μου είπαν πως αρχικά πίστευαν ότι με 100€ μπορεί να επισκευαστεί, αλλά κοιτάζοντας την πιο λεπτομερώς σίγουρα θα κοστίσει 200+. Θα προχωρήσω σε αυτόν τον τεχνικό και αν χρειαστεί πέρα από την πλακέτα να αγοράσω και καινούριο ανεμιστήρα, θα ψάξω να βρω κάποιον μεταχειρισμενο. Δεν ξερω βέβαια αν βρω κάτι

GSR600
14-07-17, 11:42
Για να σου λέω ρώτησε και άλλον τεχνικό δεν στο λέω τυχαία. Πήγα σε συγγενή που του είπε ο τεχνικός αλλαγη μεσα-εξω πλακέτα 400€+160€ και την επισκεύασα χωρίς ανταλλακτικό!!!! 0€!!!!!!!!!!!

Στάλθηκε από το GT-N5100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk