Επιστροφή στο Forum : [Indesit] Δεν σταματαει να τραβαει νερο και μπερδευει το προγραμμα
lampros.gd
30-06-17, 14:22
Εχω ενα πλυντηριο ρουχων indesit IWSB50651 και κανει διαφορα.Στην αρχη ξεκινουσε το προγραμμα οπου και να το εβαζα και δεν σταματαγε να παιρνει νερο σε ολη τη διαρκεια της πλυσης.Επρεπε να το βγαλω απτην πριζα για να σταματηση και το νερο το εριχνε οχι με τη σωστη σειρα στη σαπουνοθηκη.Σε καποια φαση κρατησα καποια κουμπια πατημενα μηπως βρω κανα reset και μετα εκανε ολη την πλυση κανονικα με τη διαφορα οτι μετα το στυψιμο πηγαινε κατευθειαν στον τερματισμο χωρις να κανει την αποστραγγιση αλλα το πλυσιμο φανηκε καλο.Την επομανη φορα που το εβαλα εκανε παλι αυτα που ανεφερα στην αρχη.Εχει καποιος ιδεα τι μπορει να συμβαινει και τι μπορω να κοιταξω?
Κυριακίδης
30-06-17, 17:58
και δεν σταματαγε να παιρνει νερο σε ολη τη διαρκεια της πλυσης.
Σε 1 ώρα περίπου πλύσης θα έπρεπε να είχες μπροστά σου 3 βαρέλια γεμάτα με νερό και δεν τα έχεις . Άρα σκέψου λίγο που πήγε όλο αυτό το νερό .
lampros.gd
30-06-17, 21:10
Ετσι ειναι.Καποιες φορες το εβγαζε ταυτοχρονα και γυρνοθσε οκαδος κανονικα και καποιες αλλες οταν εφτανε σε καποιο σημειο παλι το εβγαζε και αυτο γινεται συνεχεια
Σορυ για πριν παρελειψα να πω οτι το βγαζει κιολας
Η ακρη του λαστιχου αποχετευσης σε τι υψος βρισκεται ακριβως.
lampros.gd
30-06-17, 21:24
ειναι ψηλα το ειδα απτην αρχη αυτο
Δεν ειναι οτι παιρνει μονο νερο συνεχεια ειναι οτι ριχνει και νερο οπου ναναι.Μια στο μαλακτικο μια στο απορυπαντικο η και στα δυο μαζι.Οτι θελει κανει.Μια φορα δουλεψε ασπουμε κανονικα και αναφερα ποιο πανω τι εκανε
Εγω ψιλιαζομαι οτι κατι γινεται με την πλακετα γιατι και νερο που παιρνει ξεκιναει η πλυση κανονικα.Αυτο που κανει παντως συνεχεια ειναι οτι πηδαει την αποστραγγισει και το βλεπω απτο λαμπακι που εχει γιατι δεν αναβει οταν ερθει η σειρα του.Το λαμπακι ομως ειναι καλο.Υπαρχει περιπτωση να τρωει τετοια κολληματα αν υπαρχει καποιο προβλημα με την αποσραγγισει?Γιατι δεν ξερω τι ακριβως κανει
Κυριακίδης
01-07-17, 08:29
Μια φορα δουλεψε ασπουμε κανονικα και αναφερα ποιο πανω τι εκανε
Για δες εξαιτίας του παραπάνω που γράφεις για πιεσσοστάτη προβληματικό ή πρόβλημα από εκεί και μετά στο σωληνάκι προς υδατοπαγίδα για λάσπες / άλατα κτλ
lampros.gd
01-07-17, 20:34
οκ θα το δω και αυτο αλλα γιατι μπερδευει και το νερο στη σαπουνοθηκη και δεν το ριχνει σωστα?Αυτο γινεται απτην αρχη χωρις να προλαβει να γεμισει νερο
Κυριακίδης
01-07-17, 21:49
αλλα γιατι μπερδευει και το νερο στη σαπουνοθηκη
Επρεπε να το βγαλω απτην πριζα για να σταματηση και το νερο το εριχνε οχι με τη σωστη σειρα στη σαπουνοθηκη.
Πολλά μπορείς να υποθέσεις , θα έπρεπε να ξέραμε πως / τι περιλαμβάνει η σαπουνοθήκη.
Π.χ. μία μοναδική βαλβίδα εισόδου νερού ? (και η μετακίνηση στα κανάλια της σωστής ρίψης νερού γίνεται με ντίζα? ) μηχανικά δηλαδή . Οπότε λες ότι θέλει ρύθμιση η ντίζα.
2 βαλβίδες ? 3 βαλβίδες (που ελέγχονται ηλεκτρικά?) σαπουνοθήκη βουλωμένη στις οπές ψεκασμού και ρίχνει το νερό όπου νάναι?
Μήπως το κουμπί του προγραμματιστή έχει φύγει από την σωστή θέση του ? (π.χ. ήθελες να βάλεις το πρόγραμμα "1" (αλλά η θέση του κουμπιού δεν είναι στην θέση "1" αλλά αλλού . ) Χρειάζονται πολύ περισσότερες λεπτομέρειες των συμβάντων.
lampros.gd
02-07-17, 11:54
θα το ξαναδω σε λιγο ποιο προσεκτικα για περισσοτερες λεπτομερειες.Παντως εχει 2 βαλβιδες εισοδου που ελεγχονται ηλεκτρικα γιαυτο και σκεφτομαι την πλακετα.Προς το παρον ειδα τον επιλογεα του προγραμματιστη και ειναι στη σωστη θεση.Καθαρισα και τις επαφες του για σιγουρια.Θα το ξαναβαλω σε λειτουργια και θα σου πω.Αν εχεις κατι αλλο κατα νου να προσεξω πες μου και θα το δω.Σευχαριστω παντως για το χρονο σου
lampros.gd
05-07-17, 15:36
438314383243833Εβαλα σημερα το πλυντηριο σε λειτουργια και καταλαβαινω οτι φταει η πλακετα.Οταν ξεκιναει να ριχνει νερο ριχνει ειτε στο απορυπαντικο ειτε στο μαλακτικο νερο και μετα απο λιγη ωρα κολλαει.Δηλαδη δεν σταματαει να ριχνει νερο ουτε αμα πατησω το pause ουτε αμα κρατησω πατημενο το πληκτρο on/ff ενω φαινονται τα λαμπακια να σβηνουν.Οταν το νερο φτανει στη σωστη σταθμη ακουγεται κανονικα το ρελε της πλακετας που σημαινει οτι ο πιεσοστατης δουλευει αν και να μην δουλευαι θα επρεπε να σταματαει να παιρνει νερο αφου το σταματαω απτο πληκτρο.Αμα βγαλω το ρευμα τοτε σταματαει.Θα σας βαλω και φωτογραφια της πλακετας και αμα σκεφτει καποιος κατι θα με βοηθουσε πολυ.Το μονο που μετρησα μεχρι τωρα ειναι ο πυκνωτης 10μf/400v και μου δειχνει 8,90.Υπαρχει περιπτωση να συμβαινει κατι απαυτον?
Papas00zas
05-07-17, 18:52
ειναι ψηλα το ειδα απτην αρχη αυτο
Δεν ειναι οτι παιρνει μονο νερο συνεχεια ειναι οτι ριχνει και νερο οπου ναναι.Μια στο μαλακτικο μια στο απορυπαντικο η και στα δυο μαζι.Οτι θελει κανει.Μια φορα δουλεψε ασπουμε κανονικα και αναφερα ποιο πανω τι εκανε
Αν κατάλαβα καλά γράφεις ότι ο σωλήνας αποχέτευσης είναι ψηλά. Μήπως είναι παραπάνω από όσο πρέπει και δεν πετάει όλο το νερό έξω με αποτέλεσμα να γυρίζει πίσω;
lampros.gd
05-07-17, 19:07
Προς το παρον μετρησα το triac και ειναι καμενο.Θα παρω εννα αυριο να το αλλαξω και θα το ξαναδω.Μηπως ομως ξερει καποιος ποια ειναι η λειτουργια τουπανω στο κυκλωμα και αν μπορω να κοιταξω και κατι ακομα που μπορει να εχει παθει ζημεια?Ρωταω περισοτερο για εγκυκλοπαιδικες γνωσεις
lampros.gd
06-07-17, 11:45
Καλημερα σε ολους.Θα ηθελα τα φωτα σας οσον αφορα το triac.Το συγκεκριμενο που εχει η πλακετα ειναι το btb10-800bw.Εδω στην κατερινη δεν εχει καποιος το ιδιο και μου λενε βαλε 10 η 12 Α στα 600v γιατι αυτο εχουν.το θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν θα υπαρξει προβλημα αν βαλω ενα τετοιο και αν υπαρχουν και αλλα χαρακτηριστηκα που δεν ξερω αν πρεπει να ειναι ιδια οπως το bw που γραφει στο τελος.Αν μπορει καποιος γνωστης να με βοηθησει για να μην εψω προβλημα και αφου το αλλαξω.Ευχαριστω
lampros.gd
11-07-17, 15:54
Χρειαζομαι βοηθεια με το πληντυριο.Πεδευομαι μερικες μερες τωρα και αν και εχω καταληξει καπου παλι καπου μπερδευομαι.Τελικα το triac που ανεφερα πριν δεν ειχε προβλημα απλα εκανα εγω λαθος μετρηση.Το προβλημα ομως ειναι μαλον σε αλλα δυο μικρα triac 1A.το ενα ειναι για το μαλακτικο και το αλλο για το απορυπαντικο.Οταν το βαλω σε λειτουργια ξεκιναει ριχνει λιγο νερο στο μαλακτικο και μετα απο λιγο ριχνει στο απορυπαντικο αλλα μετα απο ενα λεπτο περιπου κολλαει.Δηλαδη ενω στην αρχη παταω την παυση και σταματαει μετα δεν υπακουει και ριχνει συνεχεια νερο εκτος αμα κοψω το ρευμα.Εκανα αλλαγη αυτα τα δυο triac μεταξυ τους περιμενοντας να ριχνει συνεχεια στη θεση του μαλλακτικου αλλα αυτο που κανει ειναι να ξεκιναει να ριχνει στο μαλλακτικο και οταν τρωει το κολλημα ριχνει παλι στο απορυπαντικο και δεν σταματαει.Απλα δηλαδη τρωει το κολημα την ωρα που ριχνει μαλακτικο.Μπορει καποιος να μου πει αν μπορω να κανω καμια αλλη δοκιμη για να σιγουρεψω το προβλημα γιατι δεν βρηκα ακομα ιδια triac.Εστειλα καποιον θεσσαλονικη να μου φερει αλλα του δωσαν αλλα και δεν κανουν