PDA

Επιστροφή στο Forum : Πιεστικό σε οικοδομή και πρόβλημα με ΖΝΧ Ηλιακού

tzitzikas
25-06-17, 10:45
Καλημέρα. Στην οικοδομή που μένω υπάρχει πιεστικό, απευθείας στο δίκτυο (χωρίς δεξαμενή). Μέχρι πέρυσι τον Αύγουστο πέρυσι λειτουργούσε συνεχόμενα, αλλά επειδή χάλαγε συχνά, η οικοδομή φώναξε υδραυλικό και το ρύθμισε να δουλεύει διακοπτόμενα. Δηλαδή γενικά δεν δουλεύει, και ανάβει και μερικά sec, η πίεση τότε ανεβαίνει στα 4-5bar (στο μανόμετρο που έχει), αμέσως σβήνει, μετά από λίγο μόλις πέσει χαμηλά η πίεση ξανά ανάβει για μερικά sec κ.ο.κ. Πάνω στην σκεπή έχω ηλιακό Nobel 200lit. Εγώ βρίσκομαι στον 4ο όροφο (τελευταίος όροφος). Όταν δεν είναι αναμμένο το πιεστικό δεν έχω κανένα θέμα με το ΖΝΧ από τον ηλιακό. Άλλα τώρα το καλοκαίρι που το ανοίγουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε μπάνιο. Το βάζουμε στο χλιαρό, εκεί έχει μια μέτρια ροή και ανά κάποια δευτερόλεπτα η βρύση πετάει για μερικά δευτερόλεπτα καυτό νερό. Δηλαδή δεν έιναι σταθερή η αναλογία ζεστού-κρύου. Είναι σχεδόν αδύνατο έτσι να κάνεις μπάνιο. Παγώνεις και καίγεσαι.
Να σημειώσω εδώ (μπορεί να είναι και άσχετο) οτι στο σωλήνα του κρύου που πάει στον ηλιακό, μέσα στο πατάρι, έχουμε τοποθετήσει ανεπίστροφο, γιατί παλιά το καυτό νερό είχε καταστρέψει το ανεπίστροφο στον ηλιακό στο κρύο επάνω και είχε συμπέσει με διακοπή νερού, και είχε κατεβάσει στο δίκτυο κρύου του σπιτιού καυτό νερό και είχε καταστρέψει το μηχανισμό στο καζανάκι.
Να σημειώσω εδώ οτι δοκίμασα με το θερμοσίφωνο που έχουμε στο πατάρι, ενώ λειτουργεί το πιεστικό, και δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα με το κρύο->καυτό. Είχε μεταβαλλόμενη πίεση λόγω πιεστικού αλλά η αναλογία ζεστού-κρύου παρέμενε σταθερή οπότε έκανες άνετα μπάνιο. Ρώτησα και τον διαχειριστή, είπε οτι δεν έχει παραπονεθεί άλλος κανείς, αλλα και αυτός και ένας άλλος που ρώτησα δεν έχουν ηλιακό.
Θα ήθελα να την γνώμη σας για το πρόβλημα και πώς θα μπορούσε να διορθωθεί. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

nyannaco
25-06-17, 16:50
Μια πολυ καλη αρχη θα ηταν να αποκοψετε το πιεστκο απο το δικτυο - κατι που ετσι κι αλλιως απαγορευεται, για καλους λογους - και να παρεμβληθει δεξαμενη. Μετα και το πιεστικο θα δουλευει πιο σωστα, αφου θα τροφοδοτειται σταθερα με νερο. Τα προβληματα στο πιεστικο δημιουργουνταν κατα πασα πιθανοτητα απο την υποπιεση που δημιουργει το πιεστικο στην αναρροφηδη του (στο δικτυο) λογω μη επαρκειας της παροχης, και οι πατεντες του υδραυλικου (που μαλλον δεν πολυκαταλαβαινει τι κανει) προφανεστατα δεν το σωζουν.

tzitzikas
25-06-17, 17:16
καλησπέρα και σε ευχαριστω. παλια με δαξεμενες ηταν αλλα είχε βάλει 1/2'' παροχή νερού και φλοτερ ο τότε υδραυλικός και άδειαζαν και ξεμένανε απο νερο. Δεν νομιζω να δεχτει η οικοδομή να το ξαναγυρίσει σε δεξαμενές. Καμια λύση τώρα υπάρχει??

klik
25-06-17, 17:21
Μια πολυ καλη αρχη θα ηταν να αποκοψετε το πιεστκο απο το δικτυο - κατι που ετσι κι αλλιως απαγορευεται, για καλους λογους - και να παρεμβληθει δεξαμενη....

Ίσως δεν είναι πολύ ξεκάθαρο, οπότε Νίκο θα μου επιτρέψεις ελπίζω μια διευκρίνηση.

Ο Νίκος θέλει να πει ότι απαγορεύεται να συνδέσεις πιεστικό απ ευθείας στο δίκτυο ύδρευσης. Αν θέλεις να βάλεις πιστικό, πρέπει να υπάρχει πρώτα δεξαμενή η οποία θα γεμίζει με την πίεση του δικτύου ύδρευσης και μετά βάλε το πιεστικό σου για να έχεις ικανή πίεση (και συνεπώς παροχή) νερού για όλα τα διαμερίσματα.

vasilimertzani
25-06-17, 17:23
να κάνω μια ερωτηση.
εφοσον χωρις πιεστικο το προβλημα που εχεις με τον ηλιακο δεν υφίσταται,αλλα λειτουργεί κανονικά,ποια η χρηση του πιεστικου;
αυτο το προβλημα που εχεις οφειλεται σε αλλαγες στην πίεση του νερου.δεν εχουμε στοιχεια απο παροχες κλπ του πιεστικου .μια λυση ωστε να μειωθούν τα ανοιξε κλείσε ειναι να μπει μεγαλυτερο(δεν ξερω αν εχει καν) δοχειο διαστολης.
στο κατω θερμοσιφωνο δεν ειχες αυτο το προβλημα γιατι το ζεστο νερο του δεν εχει την ιδια διαφορα θερμοκρασιας που εχει το ζεστο του ηλιακού αυτη την εποχη

klik
25-06-17, 17:26
Επίσης εφόσον ο ηλιακός (που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο) λειτουργεί χωρίς πιεστικό, πότε παρουσιάζεται το πρόβλημα και δεν σας φτάνει η πίεση του νερού; Υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες ή εποχές; (που έχουν παράδειγμα μεγάλη ζήτηση νερού και από άλλους δημότες της περιοχής λόγω π.χ. ποτισμάτων; )

tzitzikas
25-06-17, 17:56
να κάνω μια ερωτηση.
εφοσον χωρις πιεστικο το προβλημα που εχεις με τον ηλιακο δεν υφίσταται,αλλα λειτουργεί κανονικά,ποια η χρηση του πιεστικου;
αυτο το προβλημα που εχεις οφειλεται σε αλλαγες στην πίεση του νερου.δεν εχουμε στοιχεια απο παροχες κλπ του πιεστικου .μια λυση ωστε να μειωθούν τα ανοιξε κλείσε ειναι να μπει μεγαλυτερο(δεν ξερω αν εχει καν) δοχειο διαστολης.
στο κατω θερμοσιφωνο δεν ειχες αυτο το προβλημα γιατι το ζεστο νερο του δεν εχει την ιδια διαφορα θερμοκρασιας που εχει το ζεστο του ηλιακού αυτη την εποχη
καλησπέρα. Το πιεστικό το ανοίγουν Ιούνιο που η ζήτηση στο δίκτυο της ύδρευσης είναι μεγάλη στην περιοχή μου και στα διαμερίσματα των ανωτέρω ορόφων έχουμε πολύ μικρή πίεση. Καλοκαίρι υπάρχουν ώρες που η πίεση δικτύου (μετρημένη κάτω στα υδρόμετρα) πέφτει ακόμα και κάτω απο τα 2bar. Ας πούμε πρίν μερικές μέρες που είχαμε ικανοποιητική πίεση δικτύου και ήταν κλειστό το πιεστικό, δεν είχα τέτοιο πρόβλημα με την μίξη ζεστού-κρύου κάνοντας χρήση του ηλιακού.

προς vasilimertzani: μήπως δεν έχω πρόβλημα με τον θερμοσίφωνα στο πατάρι, γιατι έχει περίπου την ίδια πίεση με το κρυο? Αλλα με τον ηλιακό έχω πρόβλημα γιατί είναι αρκετά μέτρα πιο ψηλά και λαμβάνει στο κρύο του χαμηλότερης πίεσης νερό (αρα και στο ζεστό βγάζει χαμηλότερη πιεση)?

το πρόβλημα όπως είπα στο αρχικό μου ποστ εμφανίστηκε μόλις έγιναν πέρισυ Αυγουστο οι αλλαγές ωστε το πιεστικό να μην δουλεύει συνεχόμενα. Παλιότερα που δούλευε συνεχόμενα και όταν ήταν με δεξαμενές συνδεδεμένο, δεν είχα πρόβλημα.

Δοχείο διαστολής υπάρχει, δεν ξέρω βέβαια αν είναι κατάλληλο.

vasilimertzani
27-06-17, 17:08
δοχειο διαστολής θα υπαρχει σιγουρα,το θεμα ειναι αν θα δουλευει σωστα.αν δεν δουλευει σωστα τοτε θα παρουσιαζονται τα συμπτωματα που αναφερεις ,ανοιγεις την βρυση,πεφτει γρηγορα η πιεση,παιρνει το πιεστικο,ανεβαινει γρηγορα η πιεση κλπ.
μεγαλο δοχειο θα κανει το.ιδιο ακριβως αλλα σε μεγαλο χρονο,οσο πιο μεγαλο το δοχειο τοσο πιο μεγαλος ο χρονος μεταξυ αυτων λειτουργιων που περιεγραψα.
αν ειχες ενα οργανο στην είσοδο του ηλιακου να μας ελεγεε και τις πιεσεις που επικρατουν.

tzitzikas
28-06-17, 12:40
ήρθε υδραυλικός, δεν είχε αέρα το δοχείο διαστολής λεει. Το θέμα είναι οτι το κάνει απο περισυ. Θα βαλει αέρα και θα δούμε. Μετα μου είπε να βάλει ένα αντεπιστροφο μετά το ρολόι μου κάτω. Θα βοηθήσει λεει. Ευχαριστω

vasilimertzani
28-06-17, 16:35
αυτο που θα βοηθησει το ανεπιστροφο ειναι την τσεπη του υδραυλικου.
αδειο δοχειο σημαινει συνεχεις αυξομειώσεις στην πιεση.
ο υδραυλικος αυτος ειναι που "ρυθμισε" να δουλευει διακεκομενα το πιεστικο;