Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό LG] LG C09AWR ή ASNW096ERHO Δουλεύει περιστασιακά, χωρίς error code.

sotron1
24-06-17, 14:55
Δουλεύει περιστασιακά τον χειμώνα αλλά και τώρα, όποτε θέλει, ότι νάναι, δουλεύει, χωρίς κανένα error code.

Πχ, ξεκινάμαι το πρωί θα δουλέψει σωστά (Ψύξη), μετά από κάποια ώρα ενώ δουλεύει βλέπουμαι ότι σταμάτησε να ψύχει το δωμάτιο, error στα λαμπάκια ή στην οθόνη δεν δείχνει. Εάν το αφήσουμαι έτσι αναμμένο, αφού έχει γίνει φούρνος το δωμάτιο, ξαφνικά αρχίζει και ψύχει το δωμάτιο. Το ίδιο γινόταν και τον χειμώνα, ανάποδα.
Τώρα δουλεύει και είναι στο 18C το μηχάνημα και το δωμάτιο βράζει, ίσως μέχρι το βράδυ να ξεκινήσει και να ψύξει το δωμάτιο.

Η πλακέτα η κεντρική στην εξωτερική μονάδα ελέγχτηκε για τυχών ψυχρές κολλήσεις, αλλάχτηκαν οι ηλεκτρολυτικοί.

Καμιά ιδέα ;

teo_GR
24-06-17, 17:28
Το ενδεχόμενο να μην δουλεύει ο αισθητήρας θερμοκρασίας στην εσωτερική μονάδα?
Μήπως έχει πιάσει σκόνες χνούδια και δεν διαβάζει σωστά?
Λογικά Είναι κάπου στη φάτσα η από πάνω ανάμεσα σε εναλακτη και φίλτρα
Ρίξε μια ματιά.

sotron1
25-06-17, 00:23
Τον έλεγξα, καθάρισα . Μετρώντας τον και θερμαίνοντας -ψύχοντας δείχνει ότι δουλεύει.
Αντίσταση αισθητήρα με 30 βαθμούς κελσίου δείχνει 8.6 ΚΩ με το πολύμετρο.

Τώρα 11.00 δουλεύει μέχρι που στέλνω το μήνυμα, 12.20 και δεν ξεκινάει η ψύξη.
Απ ότι ακούω στην εξωτερική μονάδα πάει να πάρει μπροστά ο συμπιεστής αλλά τίποτα.

petroglis
25-06-17, 11:26
καλημερα!αν ακους το συμπιεστη να παει να ξεκινησει και δεν τοτε μαλλον ο πυκνωτης στην εξωτερικη μοναδα!
ο ανεμιστηρας δουλευει εξω?

sotron1
25-06-17, 12:43
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
Από τις 11.00 το βράδυ εχτές το αφήσαμε ανοικτό να δουλεύει , απλώς ανακυκλοφορούσε τον αέρα ξαφνικά στις 7.00 ξεκίνησε και βγάζει ψυχρό αέρα, μετά από 10 λεπτά το κλείσαμε. Στις 10.00 το ανάβουμε και δουλεύει σωστά., στις 12.00 όλα οκ. Τρέλα.

andyferraristi
25-06-17, 12:47
Με όλο το θάρρος ρε Σωτήρη, δεν κάνεις κανένα ευχέλαιο ???

sotron1
25-06-17, 12:47
καλημερα!αν ακους το συμπιεστη να παει να ξεκινησει και δεν τοτε μαλλον ο πυκνωτης στην εξωτερικη μοναδα!
ο ανεμιστηρας δουλευει εξω?

Επειδή ξέρω ότι θα σταματήσει να ψύχει, 100 τις 100, ψάχνω να βρω τι στο καλό συμβαίνει.

Ο συμπιεστής προσπαθεί να ξεκινήσει αλλά κόβει. Πυκνωτή δεν βλέπω σε αυτό μοντέλο.

Ο ανεμιστήρας ξεκινάει και κόβει και αυτός μετά από λίγο.

petroglis
25-06-17, 14:29
ινβερτερ ειναι?

sotron1
25-06-17, 14:46
ινβερτερ ειναι?

Ναι ινβέρτερ.

Αυτή την στιγμή 3.00 μμ, δουλεύει σωστά. Γνωρίζω και από άλλες φορές το μπουρδ.......λο θα σταματήσει και δεν θα ψύχει, θα μας σπάσει τα νεύρα. Δηλαδή από τις 7.00 το πρωί έως 3.00 δουλεύει κανονικά.

Χωρίς να του κάνω τίποτα.

Μήπως έχει σύμβαση και κατεβαίνει σε διακοπή λειτουργίας- απεργίας ;

petroglis
25-06-17, 14:51
μετρα τα αμπερ της μηχανης να δεις ποσο τραβαει

sotron1
25-06-17, 22:30
Μέχρι τώρα δουλεύει σωστά 10.30 μμ. Ξέρω ότι θα με κρεμάσει και θα σταματήσει να ψύχη.

Αμπέρ λειτουργίας τώρα που δουλεύει είναι.

Μετά την εκκίνηση του ανεμιστήρα στον συμπιεστή μετράω 3,6 Α 130 V. Μετά από λίγο κανά λεπτό ίσως, αρχίζει και ανεβαίνει μέχρι τα 4,7 Α 210 V όπου σταθεροποιείται.

Εάν θυμάμαι καλά το πρόβλημα το είχα από Μάρτιο όπου έκανε τα ιδια αλλά ανάποδα, στην θέρμανση, δεν του είχα δώσει σημασία γιατί δούλεψε κανα 2 φορές και δεν το λειτουργήσαμε ξανά λόγω του καιρού που δεν χρειαζόταν

Τότε είχα μετρήσει 0,8 A και γύρω στα 100 V και έκοβε.

sotron1
26-06-17, 15:31
Τα ίδια δεν ψύχει πάλι , ενώ μέχρι το πρωί από χθες δούλευε μια χαρά. Αμπερομέτρηση που έκανα και μέτρηση τάσεως είναι.

Ξεκινάει ο ανεμιστήρας, περίπου μετά από λίγο η τάση ανεβαίνει 122 V και ή ένταση 0.64 Α και κόβει, ο ανεμιστήρας συνεχίζει για λίγο ακόμη μέχρι που σταματάει τελείως για να συνεχίσει μετά από 2-3 λεπτά καινούργια προσπάθεια εκκίνησης.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
29-06-17, 18:46
φίλε μου το πρόβλημα σου ωφειλεται στην εξωτερική πλακέτα.

sotron1
29-06-17, 20:35
φίλε μου το πρόβλημα σου ωφειλεται στην εξωτερική πλακέτα.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σου.

Εχω ένα φίλο που μάλλον έχει το ίδιο κλιματιστικό, θα πάω να δω την πλακέτα, εάν είναι ίδια θα την σκαντζάρω και βλέπουμαι. Θα σας κρατάω ενήμερους. Προς το παρών γίνεται τις πουτ.....νας, συνεχίζει με αυτό τον ρυθμό.

sotron1
04-07-17, 00:22
Το κλιματιστικό του φίλου ήταν ίδιο. Βάλαμε την πλακέτα του χαλασμένου στο καλό μηχάνημα και δουλεύει θαυμάσια. Βάλαμε την πλακέτα από το καλό μηχάνημα στο χαλασμένο και παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα, οπότε τώρα με σιγουριά δεν έχει θέμα η πλακέτα.

Προχωράμε και βλέπουμε.

pepeo
10-07-17, 10:02
μηπως ζεσταινεται απο ελειψη φρεον και κοβει το κομπρεσσερ η απο ανεμιστηρα εξ μοναδος στροφες?

sotron1
10-07-17, 14:20
Κατά αρχάς ευχαριστώ για τις ιδέες σας.

Ελέγχτηκε η πλακέτα και δουλεύει σε άλλο μηχάνημα.

Μετρήθηκαν οι αισθητήρες αφού βγήκαν, και δουλεύουν σωστά.

Αλλάχτηκε το μοτεράκι- πηνίο ELV που ρυθμίζει την πίεση στο κύκλωμα. Δεν ξέρω πώς το λέτε οι ψυκτικοί, ηλεκτρονικός είμαι και η δουλειά μου είναι επισκευή, κατασκευή πλακετών.

Σήμερα ξεκινάω την εσωτερική μονάδα.

Συνέχεια και βλέπουμε.

Όπως αναφέρω και στην αρχή το μηχάνημα είναι δικό μου και όχι κάποιου γνωστού ή πελάτη.

sotron1
10-07-17, 14:25
μηπως ζεσταινεται απο ελειψη φρεον και κοβει το κομπρεσσερ η απο ανεμιστηρα εξ μοναδος στροφες?

Μπορεί να δουλέψει 3-4 ώρες μαζεμένες, μετά κόβει και για κανά 4-8 ώρες δεν ξαναπαίρνει.

Ο ανεμιστήρας ξεκινάει μαζί με την προσπάθεια εκκίνησης του συμπιεστή και μετά από λίγο κόβει. και γίνεται συνέχεια αυτό μέχρι που κατά τύχη ξεκινήσει.

pepeo
10-07-17, 14:48
Κατά αρχάς ευχαριστώ για τις ιδέες σας.

Ελέγχτηκε η πλακέτα και δουλεύει σε άλλο μηχάνημα.

Μετρήθηκαν οι αισθητήρες αφού βγήκαν, και δουλεύουν σωστά.

Αλλάχτηκε το μοτεράκι- πηνίο ELV που ρυθμίζει την πίεση στο κύκλωμα. Δεν ξέρω πώς το λέτε οι ψυκτικοί, ηλεκτρονικός είμαι και η δουλειά μου είναι επισκευή, κατασκευή πλακετών.
:blink:
Σήμερα ξεκινάω την εσωτερική μονάδα.

Συνέχεια και βλέπουμε.

Όπως αναφέρω και στην αρχή το μηχάνημα είναι δικό μου και όχι κάποιου γνωστού ή πελάτη.
αλλαξες το πηνιο της ηλεκτρονικης εκτονωτικης ELV? ειχε κοψιμο?:blink:

sotron1
10-07-17, 14:57
αλλαξες το πηνιο της ηλεκτρονικης εκτονωτικης ELV? ειχε κοψιμο?:blink:

την σκάντζαρα με το καλό μηχάνημα και δουλεύει σωστά. Με λίγα λόγια στο καλό μηχάνημα εχω τοποθετήσει την πλακέτα και το ELV και δουλεύουν κανονικά.

sotron1
13-07-17, 14:24
Σήμερα ήρθε ανεξάρτητος ψυκτικός αφού συζητήσαμε και έβαλε μανόμετρο όπως η φωτογραφία, μην σας μπερδεύει το χρώμα του οργάνου η πίεση είναι αυτή 16 bar περίπου. Με κλειστό το μηχάνημα και μετά σε λειτουργεία το όργανο έμενε ανέπαφο. Εχει πρόβλημα το μοτέρ - συμπιεστής όπως το λέει ο καθένας, μου είπε.

43864

Τώρα η ερώτηση του αιώνα μοτέρ με 200 ευρώ χωρίς να ξέρω τι θα γίνει πιο κάτω, ή καινούργιο κλιματιστικό με 450 ευρώ. ( Κλάσης Α+++++++++++++ , κάνει φραπέ , το παίρνεις τηλέφωνο και σου απαντάει γλυκά, το ανάβεις από την άλλη πλευρά τις γης κλπ.).

Προσοχή μέσα στην παρένθεσή είναι ειρωνεία για το τι προσπαθούνε να μας πουλήσουνε.

petroglis
13-07-17, 22:51
δε ξεκιναει καθολου?

sotron1
14-07-17, 00:03
δε ξεκιναει καθολου?

Με το που το ενεργοποιείς, μετά από κάτι δευτερόλεπτα ακούγεται θόρυβος από τον συμπιεστή σαν πάει να πάρει, μετά ξεκινάει ο ανεμιστήρας, ο θόρυβος από τον συμπιεστή κρατάει για κανα 5 δευτερόλεπτα και σταματάει, στα 5 δευτερόλεπτα σταματάει και ο ανεμιστήρας.
Αυτό συνεχίζεται για πάντα. Μου αρέσει ότι το τεχνικό εγχειρίδιο που μου στείλανε από το εξωτερικό, λέει ότι εκτός από τα error codes που σε καθοδηγούν στο σφάλμα αμέσως, υπάρχει και το μίας ωρας προσπάθειας και ένδειξής σφάλματος, δηλαδή εάν σε μία ώρα έχει κάνει κάποιες προσπάθειές επιπλέον σου δείχνει που είναι το σφάλμα. Παπαρ........ιές νομίζω ότι όλα είναι στην τύχη.

Το μανόμετρο εάν και δεν είναι η δουλειά δεν κουνιέται καθόλου σε αυτή την λειτουργία.

greekengineer
14-07-17, 10:05
προβλημα με εκκινηση συμπιεστη...τραβα υπερβολικο ρευμα και το κοβει η πλακετα

sotron1
14-07-17, 10:21
προβλημα με εκκινηση συμπιεστη...τραβα υπερβολικο ρευμα και το κοβει η πλακετα

Δεν έπρεπε να βγάλει σφάλμα με τον κωδικό σφαλμάτων ; γιατί την έχει αυτή την βλάβη και τον κωδικό του.

greekengineer
16-07-17, 10:39
μπορει να φταινε τα τρανζιστορ στην πλακετα ή ο συμπιεστης...

boyxba
05-01-20, 09:49
με μετρητη οργανου που μετραει τα πηνια και διαρροες καλωδιων megger (ξεκιναει απο 70 ευρω)

(αν ειναι βραχυκυκλωμενα ...χαλασμενη μονωση) θα εβλεπες σε τι κατασταση ειναι οι περιελιξεις του συμπιεστη και θα ειχες λυσει την απορια σου κατα ποσο ειναι λειτουργικος ειναι...

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
06-01-20, 20:05
Φίλε μου έχει φρέον το μηχάνημα;Αν έχει τότε φταίει ή εξωτερική πλακέτα.

ΔΙΑΣ
06-01-20, 22:01
φιλε το κλιματιστικο εχει διαρροη η πιεση δεν κατεβενει γιατι εχει ανεβασει ψυκτελεα ρωτησα φιλο τεχνικο συνταξιουχο ο συμπιεστησ κοβει απο υψυλη πιεση ειναι λες και πας να αναπνευσης και σου κλεινουν τι μυτη σιγουρα τραβαει αμπερ και κοβει απο ασφαλιστικο μονο ενας επαγγελματιας θα στο φτιαξει οχι γυρολογος.

mikemtb73
06-01-20, 22:01
2μιση χρόνια μετά, λογικά το έφτιαξε....

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk