PDA

Επιστροφή στο Forum : [LG] Ζυγοστάθμιση πριν το στρίψιμο.

Giannos88
16-06-17, 20:22
Καλησπέρα παιδιά, έχω ενα lg 8kg direct drive. Δεν έχω κάποια βλάβη απλα θέλω να ρωτησω για μια κάπως ενοχλητική λειτουργια που έχει και προσπαθει να κανει ζυγοστάθμιση πριν το στρίψιμο . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ενα πρόγραμμα των 2.30 ωρών να γίνεται για πλάκα 3.30 ώρες γιατί κανει άπειρες προσπαθειες ζυγοστάθμισης.

Πως λειτουργεί αυτή η διαδικασία? Παρακολουθώντας το έχω παρατηρήσει ότι ενω έχει πιασει καλη ζυγοστάθμιση (δηλαδή δεν κουνάει ο κάδος δεξια αριστερά ) λίγο πριν την επιταχυνση , αυτό σταματάει και ξεκινάει παλι προσπαθεια.

Κάποια άποψη επι του θέματος?

tipos
16-06-17, 22:17
Γιαννη την εχω συναντησει αυτη τη βλαβη και εγω 2-3 φορες και ηταν βλαβη πλακετας.Πιο συγκεκριμενα μου εφτανε το πλυντηριο στο τελικο στιψημο στα 12 λεπτα και ο χρονος δεν κατεβαινε μεχρι να αρχισει κανονικα το στιψημο,μπορουσε να ειναι στα 12 η 11 λεπτα για ενα μισαωρο χωρις να προχωραει κανοντας προσπαθεια να στρωσει τα το βαρος.Ακομα και αδειο αν το βαλεις στο στιψημο θα εχει τα ιδια συμτωματα.
Εσυ το δοκιμασες χωρις ρουχα?

Giannos88
17-06-17, 15:02
Το κανει μονο με ρούχα και κυρίως με πετσέτες που έχουν πολύ βαρος όταν είναι βρεγμενες και μια λιγο κακή κατανομή προκαλει αστάθεια . Το θέμα είναι η ευαισθησία του κυκλώματος αυτου, με αποτέλεσμα να παρατείνει τη διαρκεια του προγράμματος απελπιστικά. Δηλαδή σε μια πλύση γεμάτη των 8kg εαν περιεχει καμια πετσετα ή μπουρνουζι το στρίψιμο γίνεται δυσκολη υπόθεση καθώς απο τις προσπαθειες δεν μπορεί να κανει ανακατανομή των ρούχων αφού δεν έχουν χώρο να αλλάξουν θέση.
Είναι το ίδιο ευαίσθητο και σε αλλά πλυντήρια ή στα lg μονο το έχουν έτσι?

Κυριακίδης
17-06-17, 19:21
Σε κάποια κείμενα/ κατασκευαστών που διάβασα προτείνουν (αν έχει π.χ. όπως λες πετσέτες / κουβέρτες / κουρτίνες κτλ ) να προσθέσεις/ανακατέψεις και μικρότερα είδη προς πλύση (με την λογική ότι αν η πετσέτα ζορίζει με το βάρος της και ανάλογα την θέση της την μια πλευρά περιστροφής του τυμπάνου , η άλλη πλευρά (που είναι τα πρόσθετα μικρότερα κομμάτια ) να λειτουργεί ως ενισχυτικό ροπής . Γιατί τα μικρότερα κομμάτια θα πέφτουν από την άλλη μεριά του τυμπάνου και θα μειώνουν το βάρος της πετσέτας . Δεν είναι δικά μου λόγια , αλλά ότι είπαν διάφοροι κατασκευαστές .

Giannos88
17-06-17, 22:22
Τα εχω διαβασει αυτα, το γραφουν και οι οδηγιες οτι σε περιπτωση που δεν καταφερει να ξεκινησει το στυψιμο να κανει ο χρηστης αναδιανομη τα ρουχα. Τωρα κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο απο τον μεσο χρηστη δεν ξερω. Επισης τα ρουχα ενω μπορει να μπουν ομοιομορφα κατανεμημενα , ακολουθει 45 λεπτα πλυση τουλαχιστον και σιγουρα τα ρουχα δεν θα εχουν μεινει οπως τα εβαλες αρχικα. Μου κανει εντυπωση ολο αυτο, μου φενεται φαουλ απο τον κατασκευαστη.