Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Lenovo Ideapad S500
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ. Έχω ένα IdeaPad S500 το οποίο μου δίνει τάση στην αρχή του κυκλώματος, έχω τάση στην έξοδο της μπαταρίας, αλλά το laptop δεν ξεκινάει καθόλου.
Έχει κάποιος το Σχηματικό του μηχανήματος για να δω πως προχωράει το κύκλωμα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γιάννης
Έχω το hardware maintenance manual, αλλά δε νομίζω ότι σου κάνει. Θέλεις schematics. Αν το χρειαστείς πάντως στείλε ΡΜ.
Ο κωδικος της μητρικης ποιος ειναι ?
Μηπως LA-8951P ???
Είναι η πρώτη μητρική που πετυχαίνω που δεν γράφει κάποιο κωδικό. Το μόνο που γράφει είναι Pegatron Chip Main Board Rev:2.1
Μετά πάντως από αρκετό ψάξιμο βρήκα ότι ζεσταίνεται αρκετά ο step-down controller (TPS51225). Εκεί γύρω δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα βέβαια ή κάποιος χαλασμένος πυκνωτής, οπότε θα το παραγγείλω για να το αντικαταστήσω και βλέπουμε.
Υπάρχει κάπου Ελλάδα ή μόνο από εξωτερικό μπορώ να τον βρω; Γιατί όπου έψαξα δεν τον βρήκα.
Αυτό εδώ (http://www.ebay.com/itm/1pcs-New-Original-TI-TPS51225CRUKR-TPS51225C-1225C-QFN-20-IC-Chip-/171471522980) δεν είναι;
Αυτό ακριβώς είναι, αλλά το ψάχνω μήπως το βρω Ελλάδα για πιο άμεσα. Αυτό που μου έστειλες το έχω ήδη δει.
Έχεις ψάξει Φανό, Βασιλειάδη, Μπέσκα, Top Electronics, Μαρκίδη;;; Δεν το έχει κανένας;
Το βρήκα στον Χαρισιάδη Θεσσαλονική
Αφού άλλαξα το TPS51225 διαπίστωσα ότι το πρόβλημα συνεχίζει. Άλλαξα επίσης και το I/O chip (IT8528E) και το πρόβλημα παραμένει. Ψάχνοντας ακόμα περισσότερο διαπίστωσα ότι 3 πηνία, μαζί με πάρα πολλούς πυκνωτές όπως και όλοι οι πυκνωτές επάνω στον επεξεργαστή, είναι όλα βραχυκυκλωμένα με την γείωση.
Το chipset έχει 2-3 πυκνωτές επάνω, δεν βραχυκυκλώνει όμως.
Πως θα μπορούσα να ψάξω να βρω από που ξεκινάει το βραχυκύκλωμα; Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο επεξεργαστής (είναι κολλημένος στην πλακέτα, δεν αφαιρείται);
Φίλε μου συγγνώμη αλλά το ότι κάποιοι πυκνωτές το ένα άκρο τους (-) είναι βραχυκυκλωμένο με τη γη, δε σημαίνει ότι έχουν πρόβλημα. Ούτε το ότι κάποια πυκνωτάκια γύρω από τον επεξεργαστή επίσης γειώνεται το ένα τους άκρο. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ψάχνεις όταν λες
Πως θα μπορούσα να ψάξω να βρω από που ξεκινάει το βραχυκύκλωμα!
Λέγοντας βραχυκύκλωμα εννοώ ότι και οι δύο πλευρές κάνουν επαφή με την γείωση, όχι μόνο το ένα. Όπως και τα πηνία τα οποία όμως δεν θα έπρεπε να καταλήγουν στην γείωση.
Εννοείς ότι και τα δύο άκρα των πυκνωτών είναι γειωμένα;; Και απ΄ότι λες έχεις βρει αρκετούς έτσι..:confused1: Είναι λίγο περίεργο..Ίσως αν είχαμε το σχέδιο θα βοηθούσε πολύ. Πάντως πολλές φορές αν οι μετρήσεις γίνονται πάνω στη πλακέτα και με όχι και τόσο καλό και ακριβείας πολύμετρο εξάγουμε λανθασμένα συμπεράσματα.
Μετράω τα άκρα με την γείωση και οι δύο πλευρές είναι γειωμένες. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω πουθενά το σχέδιο, ούτε για αγορά, για να δω πως προχωράει το κύκλωμα.
Έχω βγάλει διάφορα μεγάλα εξαρτήματα από την πλακέτα (πηνία, πυκνωτές, mosfet) μήπως το απομονώσω αλλά συνεχίζει ακριβώς το ίδιο, ότι και να βγάλω. Άρα πιθανολογώ ότι όλα είναι στην ίδια γραμμή και κάτι έχει χαλάσει και καταλήγει ολόκληρη στην γείωση.
Δοκίμασα επίσης να έχω εκτός και το ITE μήπως είναι αυτό η αρχή του κακού, αλλά το ίδιο αποτέλεσμα.
Δοκίμασα επίσης και με αλκοόλη αλλά και με freeze spray να δω τι άλλο μπορεί να ζεσταίνεται πέραν του TPS αλλά στο μόνο σημείο που εξατμίζεται αμέσως είναι στο TPS. Το οποίο όμως έχει δοκιμαστεί και καινούριο.
Βραχυκύκλωμα σε γραμμές laptop είναι μέχρι 3 Ohm. Από εκεί και πάνω εξαρτάται από την γραμμή. (Χαμηλές αντιστάσεις για χαμηλές θερμοκρασίες)
Στα περισσότερα εξαρτήματα που λέω ότι είναι βραχυκυκλωμένα δεν έχω πάνω από 2,5 Ohm.
Στα περισσότερα εξαρτήματα που λέω ότι είναι βραχυκυκλωμένα δεν έχω πάνω από 2,5 Ohm.
Είναι πολύ σύνηθες γραμμές της cpu σε tablets και κινητά να δίνουν low readings ακόμα και κάτω 2Ω.
Δεν σημαίνει πως έχεις βραχυκυκλωμα. Δυστυχώς χωρίς σχηματικο και εφόσον δεν βρήκες κάτι που να κάνει μπαμ οπτικά, δύσκολα θα βρεις άκρη και δεν νομίζω πως αξίζει και ο κόπος εκτός αν το κάνεις για την εμπειρία.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions Inc. All rights reserved.