PDA

Επιστροφή στο Forum : UPS APC προβλημα

JOUN
25-04-17, 14:07
Καλημερα.
Μου δωσαν ενα APC SMT750I το οποιο ηθελε μπαταριες.Ο ιδιοκτητης μου το χαρισε γιατι δεν ηθελε να σχοληθει..
Το ανοιξα και βλεπω τις μπαταριες του πρησμενες και με 0V ταση.
Μεχρι να παρω μπαταριες το συνδεω με τον υπολογιστη και δουλευε μια χαρα,μετρουσε ταση εισοδου-εξοδου κλπ.
Χθες παιρνω μπαταριες ,τις βαζω και μου βγαζει error 'AVR Relay weld"
Ψαχνω στο νετ βρισκω καποιον με παρομοιο προβλημα που λεει οτι το εφτιαξε βγαζοντας μπαταριες ,ταση εισοδου κλπ
Το κανω αλλα τιποτα.Ανοιγω το UPS βγαζω την πλακετα,ξεκολλαω και μετραω τα 5 ρελε και ειναι ολα ενταξει.
Τους δινω ταση και ανοιγοκλεινουν και μετρανε κανονικα ολες οι επαφες.
Το ξαναμαζευω και φυσικα βγαζει το ιδιο μηνυμα..Ξεχασα να πω οτι απο την στιγμη που συνδεσα τις μπαταριες και εβγαλε αυτο το σφαλμα σταματησε να δουλευει και χωρις μπαταριες δηλ πλεον δεν βγαζει ταση στην εξοδο του σε καμμια περιπτωση..
Εχει κανενας παρομοια εμπειρια;
Ευχαριστω

xsterg
25-04-17, 18:10
κατι γινεται οταν το βιδωνεις. ακουμπαει καποια βιδα καπου. οι βιδες ειναι οι δικες του? μην εχει καποια προσθηκη-μετατροπη?

JOUN
25-04-17, 18:51
Oχι Χρηστο δεν υπαρχει τετοια περιπτωση..

chip
26-04-17, 10:02
σε πρώτη φάση θα βασιζόμουν στο μήνυμα που σου βγάζει που φαίνεται σαν αυτοδιάγνωση βλάβης που σου λέει οτι κάποιο από τα ρελε του avr έχει κολλήσει. Δες αν μπορείς να το επιβεβαιώσεις (πχ ρελέ που έχουν διάφανο πλαστικό και φαίνεται το εσωτερικό τους) ή φαίνεται από μέτρηση με πολύμετρο. Εναλλακτικά μπορείς να τους δώσεις καμία χτυπησιά με το πίσω μέρος από το κατσαβίδι με καλές πιθανότητες να ξεκολήσουν και αν πράγματι ξεκολλήσουν να αλλάξεις το/τα ρελέ

angel_grig
26-04-17, 13:18
για δες εδω https://www.youtube.com/watch?v=AW2ZKtzr0rc

JOUN
26-04-17, 15:38
Τα ρελέ δεν έχουν πρόβλημα, τα έβγαλα και τα μέτρησα όλα..