PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Toshiba] Toshiba Rekza 40LC685D δεν ανάβει.

sloput
28-03-17, 11:16
Η παραπάνω tv δεν ανάβει (ούτε το ενδεικτικό κόκκινο led). Αν απομονώσω την τάση του inverter λειτουργεί κανονικά αλλά χωρίς backlight.
Οι τάσεις στο τροφοδοτικό του inverter 24v φαίνονται ok. Οι λάμπες ccfl είναι όλες ok.
Άρα ο ύποπτος φαίνεται να είναι το inverter. Εκεί ελέχθησαν οι 4 μετασχηματιστές , ηλεκτρολυτικοί , ασφάλειες, optocoupler και είναι οκ. Τα ολοκληρωμένα φαίνονται ok.
Να αλλάξω όλη τη πλακέτα του inverter; Καμιά ιδέα;

manolo
28-03-17, 17:14
Είσαι σίγουρος για όλα τα εξαρτήματα;; εντάξει, οι ασφαλειες και οι μετασηματιστές μπορούν να ελεγχθούν με ένα πολύμετρο-ωμόμετρο αλλά οι ηλεκτρολυτικοί πως είσαι τόσο σίγουρος;; Μέτρησες το ESR τους; χρειάζεσαι ειδικό όργανο γι' αυτό. Επίσης λες ότι τα ICs φαίνονται ΟΚ..τι εννοείς 'φαίνονται';; Μπορεί κάποιο IC να φαίνεται ΟΚ και να τα έχει φτύσει εντελώς..

sloput
28-03-17, 18:33
Οι πυκνωτές έχουν μηδενικό esr (2-4) όπως και η χωρητικότητα τους στον αέρα που είναι οκ, ωστόσο θα τους αλλάξω κι αυτούς γιατί μου τύχαν φάσεις, πυκνωτές με χαμηλό esr να μπλοκάρουν το κύκλωμα.
Τα ICs εννοώ, οπτικά δεν φαίνονται σκασμένα εξωτερικά και είναι δύσκολο να αλλάξω γύρω στα δεκαπέντε ICs.

sloput
28-03-17, 19:20
Τελικά φταίγαν οι ηλεκτρολυτικοί. Αλλάχθηκαν και οι τέσσερις και "ήρθε το φώς".

manolo
28-03-17, 20:56
Ηθικό δίδαγμα: Μην εμπιστεύεσαι ποτέ τους πυκνωτές ειδικά όταν είναι πολυκαιρισμένοι ακόμα κι αν το capacity δείχνει να είναι ΟΚ..:001_rolleyes::thumbup:

andyferraristi
28-03-17, 21:27
Ηθικό δίδαγμα: Μην εμπιστεύεσαι ποτέ τους πυκνωτές ειδικά όταν είναι πολυκαιρισμένοι ακόμα κι αν το capacity δείχνει να είναι ΟΚ..:001_rolleyes::thumbup:

... μην σου πω και το ESR ...

FILMAN
29-03-17, 09:36
Συγγνώμη αλλά 2 ... 4Ω ESR (αν δεν μιλάμε για πυκνωτές λίγων μF) όχι απλά δεν είναι μηδενικό, τεράστιο είναι.

manolo
29-03-17, 14:35
Εδώ που τα λέμε ο Φίλιππος έχει δίκιο. Ειδικά σε μικρούς ηλεκτρολυτικούς το ESR έπρεπε να είναι 0,00ΧΧ, ή άντε 0,0Χ..

sloput
29-03-17, 18:46
Λάθος δικό μου, εννοούσα 0,02 - 0,04 σε ηλεκτρολυτικούς 330μF 35v.

FILMAN
30-03-17, 09:14
Δηλαδή άλλαξες ηλεκτρολυτικούς που μέτραγαν καλοί και ως προς χωρητικότητα και ως προς ESR και έφτιαξε; :confused1:

FILMAN
30-03-17, 09:15
Εδώ που τα λέμε ο Φίλιππος έχει δίκιο. Ειδικά σε μικρούς ηλεκτρολυτικούς το ESR έπρεπε να είναι 0,00ΧΧ, ή άντε 0,0Χ..Μανώλη οι μεγάλοι έχουν γενικά μικρότερη ESR από ότι οι μικροί.

manolo
30-03-17, 10:03
Σωστός Φίλιππε...Λάθος δικό μου. Η πλάκα είναι ότι χθες κοίταζα ένα πινακάκι με τίτλο ESR Capacitor Meter Reference Data και είναι όπως τα λες και πήγα και το έγραψα ανάποδα..:001_unsure::hammer:

sloput
03-04-17, 20:04
Δηλαδή άλλαξες ηλεκτρολυτικούς που μέτραγαν καλοί και ως προς χωρητικότητα και ως προς ESR και έφτιαξε; :confused1:

Ακριβώς. Είναι η δεύτερη φορά που μου συμβαίνει κι έχω αρχίσει να έχω αμφιβολίες ως προς το ESR. Πάντως πυκνωτές με μεγάλες τιμές ESR όντως έχουν πρόβλημα. Όσον αφορά το όργανο ESR είναι ένα ούγγρικο σε στυλ πολυμέτρου.

FILMAN
04-04-17, 11:09
Εμένα πάντως δεν μου έχει τύχει ποτέ.