Επιστροφή στο Forum : [Σκληρός Δίσκος] Επισκευή HDD
Αν και το θέμα δεν αφορά εμένα, αλλά έναν φίλο μου, το βάζω μιας και αυτός δεν είναι μέλος.
Λοιπόν έχει έναν HDD ο οποίος σταμάτησε να δουλεύει. Μέσα σε αυτόν έχει κρίσιμα αρχεία, και
τα θέλει οπωσδήποτε. Του είπαν (δεν ξέρω που την πήγε) οτι φταίει η πλακέτα. Ο δίσκος του
είναι αυτός στην φωτό. Η πλακέτα του είναι η 2060-701335-003 RevB. Γνωρίζει κάποιος αν
μπορεί να επισκευαστεί ... ή να βρεί άλλη.
43308 43309 43313
Ευχαριστώ εκ μέρος του :001_smile:.
Για να του είπαν ότι φταίει η πλακέτα άρα είναι άτομα με γνώσεις. Άρα θα έχουν την γνώση να το φτιάξουν. Ρώτα τον φίλο σου τι ακριβώς του είπαν και να μας πεις. Κάνε και μια αναζήτηση στο Google υπάρχουν εταιρίες που ασχολούνται με αυτά.
Στάλθηκε από το K6000 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πονεμένη ιστορία. Μόνο εταιρία που ειδικεύεται σε ανάκτηση δεδομένων μπορεί να δώσει λύση. Ενδεικτικά πριν 4 χρόνια που προσπάθησα να βοηθήσω και εγώ ένα φίλο μου ζήτησαν 200€ για να σταλεί στον κατασκευαστή για έλεγχο. Εάν υπήρχε δυνατότητα για ανάκτηση δεδομένων το κόστος θα αυξάνονταν.
Muttley Black
14-03-17, 21:00
Στην εσχάτη τον περιπτώσεων, μπορείς να προμηθευτείς μόνο την πλακέτα από το Ebay. Υπάρχουν με τον ίδιο κωδικό. (2060-701335-003 RevB)
Δηλαδή αν και εφόσον βρεί/βρούμε μια πλακέτα απο κάπου (eBay κτλ) με την version που γράφει
(2060-701335-003 RevB) θα δουλέψει σίγουρα ?. Εφόσον βέβαια θα φταίει η πλακέτα. Ή υπάρχουν
και άλλοι παράγοντες που τελικά "παίζει" να μην δουλέψει ο HDD, ακόμα και με την ίδια πλακέτα ?.
Τα γράφω αυτά για να μην τον πάρω στο λαιμό μου και τον βάλω και πληρώσει 30-50€ και στο
τέλος δεν παίξει.
Εγώ εχω 3!!! εξωτ. HDD κλωνοποιημένους ... με τα αρχεία μου. Αυτός ... όσες φορές και αν του το
είχα πεί, παιδευόταν με τον αρχαίο WD.
Νομίζω ότι είναι σχετικά επικύνδυνο να ασχολείται κανείς με υπολογιστή με μόνο ένα σκληρό δίσκο
Σήμερα και οι πιο απλές motherboard υποστηρίζουν σίνδεση Raid σκληρών δίσκων
Όλα τα άλλα τα προσέχουμε αυτό όμως όχι
Οσο για την πλακέτα νομίζω ότι αυτή περιέχει και κάποιο σχετικό firmware για να λειτουργήσει και δεν ξέρω εάν στην πλακέτα με αριθμό όπως η δικιά σου αντιστοιχεί το ίδιο firmware
Ειναι ρισκο ακομα και να αλλάξεις πλακέτα. Μην ξεχνάς επίσης οτι έχει 12 χρόνια στην πλάτη του.
Δηλαδή αν και εφόσον βρεί/βρούμε μια πλακέτα απο κάπου (eBay κτλ) με την version που γράφει
(2060-701335-003 RevB) θα δουλέψει σίγουρα ?. Εφόσον βέβαια θα φταίει η πλακέτα. Ή υπάρχουν
και άλλοι παράγοντες που τελικά "παίζει" να μην δουλέψει ο HDD, ακόμα και με την ίδια πλακέτα ?......
+ αλλαγή της ρομ μεταξύ τους
east electronics
18-03-17, 00:18
Υπαρχει εταιρια που αναλμβανει αλλα οχι δισκους που ειναι σκαλισμενοι ...Οσοι εχουν παει απο το ΕΜΠ που προφανως εχουν διαφορα σημαντικα μεσα τους εκαναν ολους αλλα δεν ηταν σκαλισμενοι και συν οτι η τιμη ειναι εκει που ειπες και καμμια φορα ισως παραπανω στειλε ΠΜ να σου δωσω στοιχεια αν αποφασισεις .
vasilimertzani
18-03-17, 16:20
και άλλοι παράγοντες που τελικά "παίζει" να μην δουλέψει ο HDD, ακόμα και με την ίδια πλακέτα ?.
Τα γράφω αυτά για να μην τον πάρω στο λαιμό μου και τον βάλω και πληρώσει 30-50€ και στο
τέλος δεν παίξει.
Εγώ εχω 3!!! εξωτ. HDD κλωνοποιημένους ... με τα αρχεία μου. Αυτός ... όσες φορές και αν του το
είχα πεί, παιδευόταν με τον αρχαίο WD.
Αν θυμαμαι καλα καπου εχει γινει συζητηση οτι οι δισκοι γραφονται με καποιου ειδους κρυπρογραφηση σε σχεση με την πλακετα που εχουν και με αλλαγη πλακετας που εκανε δεν καταφερε τιποτα.
Αν θυμαμαι καλα καπου εχει γινει συζητηση οτι οι δισκοι γραφονται με καποιου ειδους κρυπρογραφηση σε σχεση με την πλακετα που εχουν και με αλλαγη πλακετας που εκανε δεν καταφερε τιποτα.
+ αλλαγή της ρομ μεταξύ τους
Νομίζω ότι θέλει και αυτό που λέω
Ο τονι τα λέει σωστά, θέλει μεταφορά και το bios/fw chip από την παλιά στην καινούρια πλακέτα.
Είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία το να βρείς σωστή πλακέτα, έχει και άλλους κωδικούς που πρέπει να ταιριάζουν για να γίνει δουλειά.
Έχω στείλει φίλο στην tictac και παρά το μεγάλο ποσό έκανε δουλειά και πρόσφατα μου είπαν για ένα καινούριο στο Χαλάνδρι (κάτι με data something,δεν το θυμάμαι) αλλα δεν έχω εμπειρία με το δεύτερο.
Παλαιότερα έχω επαναφέρει 4-5 δίσκους, αλλά 1ον τα δεδομένα δεν ήταν ιδιαιτερα δυσεύρετα και δεύτερον μάλλον ήμουν αρκετά τυχερός με τις doner πλακέτες και έκατσαν.
Αν αποφασίσεις να το κάνεις μόνος σου (για εξοικονόμηση χρημάτων), που δεν θα το συνιστούσα αν δεν έχεις ξαναασχοληθεί, καλό θα ήταν να διαβάσεις αρκετά πρώτα για να μπορέσεις έστω να καταλήξεις στη σωστή πλακέτα.
Ίσως και από τα μαγαζιά που πουλάνε στο ebay μπορούν να σε βοηθήσουν αν τους στέιλεις info για τη δικιά σου.