Επιστροφή στο Forum : [Κινητό Τηλέφωνο] Huawei P8 lite σπασμένο τζάμι
Καλησπέρα σε όλους. Το παραπάνω κινητό , αγορασμένο πριν ένα μήνα , έπεσε με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι του, ενώ η οθόνη φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Θεωρόντας ότι δεν καλύπτεται από την εγγύηση, έκανα μια προσπάθεια ανάθεσης της επισκευής σε δύο αλυσίδες καταστημάτων πώλησης αλλά φαίνεται ότι στόχος τους είναι μόνο η πώληση.
Για να μην μακρηγορώ, έχω τα παρακάτω ερωτήματα:
-έχει νόημα η προσπάθεια επισκευής ή το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο όπως μου είπαν και οικονομικά και τεχνικά?
-υπάρχει άποψη για το εξουσιοδοτημένο σέρβις, γιατί βλέπω αρκετά παράπονα?
Ευχαριστώ θερμά για όποια απάντηση.
υ.γ.: το τζάμι είναι το digitizer? ¨Ετσι για να μαθαίνω κιόλας.
chipakos-original
02-03-17, 21:27
Καλησπέρα σε όλους. Το παραπάνω κινητό , αγορασμένο πριν ένα μήνα , έπεσε με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι του, ενώ η οθόνη φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Θεωρόντας ότι δεν καλύπτεται από την εγγύηση, έκανα μια προσπάθεια ανάθεσης της επισκευής σε δύο αλυσίδες καταστημάτων πώλησης αλλά φαίνεται ότι στόχος τους είναι μόνο η πώληση.
Για να μην μακρηγορώ, έχω τα παρακάτω ερωτήματα:
-έχει νόημα η προσπάθεια επισκευής ή το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο όπως μου είπαν και οικονομικά και τεχνικά?
-υπάρχει άποψη για το εξουσιοδοτημένο σέρβις, γιατί βλέπω αρκετά παράπονα?
Ευχαριστώ θερμά για όποια απάντηση.
υ.γ.: το τζάμι είναι το digitizer? ¨Ετσι για να μαθαίνω κιόλας.
Λογικά αυτό σου έχει σπάσει http://www.ebay.com/itm/5-0-Touch-Screen-Glass-Digitizer-Panel-Assembly-For-Huawei-P8-Lite-Smartphone-/302164226558?var=&hash=item465a6431fe:m:mL-l7qm-VK1q0HgMIGBnrDw και ναι είναι το digitizer.
Η γνώμη μου είναι να το στείλεις αντιπροσωπεία για να διορθωθεί σωστά κι όχι σε όποιον νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Το συγκεκριμένο κινητό αν θέλεις να αλλάξεις μόνο το digitizer είναι πολύ δύσκολη διαδικασία, θέλει ειδικό εξοπλισμό, υπομονή και εμπειρία γιατί αλλιώς το πιθανότερο είναι να καταστρέψεις και την οθόνη. Τώρα αν αποφασίσεις να τα αλλάξεις και τα δύο μαζί πακέτο, τα οποία πωλούνται ως bundle, ένα ανταλλακτικό, τότε η διαδικασία είναι σαφώς πιο βατή απλά θα σου έρθει ακριβότερο η επισκευή με την έννοια ότι είναι ακριβότερο το ανταλλακτικό LCD + digitizer μαζί.
ziakosnasos
02-03-17, 23:41
Για εμένα το καλύτερο που είναι να κάνεις , να επικοινωνήσεις με κάποιο κατάστημα που ειδικεύεται καθαρά σε τέτοιου είδους επισκευές όχι σε καταστήματα αλυσίδες όμως , oi αλυσίδες καταστημάτων ονόματα δεν λέμε , αυτό που ξέρουν είναι ότι έχει πχ 100 το ανταλλακτικό + την εργασία καλύτερα να πάρετε άλλο κινητό , πετάνε όμως εάν θέλετε αφήστε μας το παλιό κινητό , να σε απαλλάξουν απο το παλιοκινητό και μετά βλέπεις πχ p8 lite στο site σαν refurbish . Απο το ebay βρίσκεις με κανα 30αρι οθόνη και digitizer αλλά να το αλλάξεις μόνος κατά 99% θα το βγάλεις τα μάτια είναι πραγματικά δύσκολη η όλη διαδικασία . Υπάρχει κατάστημα στην Λάρισα που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους επισκευές και μπορείς να το στείλεις , όνομα δεν αναφέρω μην φανεί ότι κάνω διαφήμιση.
Αυτό το τηλέφωνο έχει φθηνά ανταλλακτικά με 20 το πολύ 25 ευρώ το κάνεις καινούργιο (lcd+digitizer+frame+back cover ) αν πιάνουν τα χέρια σου αλλιώς το δίνεις σε κάποιον που ξέρεις και στο επισκευάζει. Αν το πας σε αντιπρόσωπο θα πληρώσεις πολλά σε σημείο να μην συμφέρει η επισκευή
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. ¨Εχεις κάποιο Link για ανταλλακτικά?
Το digitizer σε αυτή την συσκευή είναι assembly με την οθόνη οπότε αλλάζονται και τα δύο μαζί είναι πολύ δύσκολο να τα διαχωρίσεις. Δεν έχει νόημα βέβαια μιας και είναι πολύ φθηνό εγώ βρήκα με μια πρόχειρη αναζήτηση στα 16 ευρώ
http://www.ebay.com/itm/Black-LCD-Display-Ditizer-Touch-Screen-Assembly-for-Huawei-Ascend-P8-Lite-AI1G-/161812125493?hash=item25acc11735:g:LzYAAOSwYHxWKI9 D