Επιστροφή στο Forum : [Siemens] αντισταση grill
έχω μια κουζίνα siemens E-NR 300550 και σήμερα καθώς έψηνε στο grill έπεσε ο ρελες διαφυγής στην συνεχεία και ενώ επανήλθε το ρευμα διαπίστωσα ότι δεν λειτουργεί το grill να πω ότι όταν επιλέγω grill δεν ανάβει πλέον η ένδειξη λειτουργίας του , ψάχνω λοιπόν την αντίσταση για αντικατασταση τις καμμένης
να πω ότι όταν επιλέγω grill δεν ανάβει πλέον η ένδειξη λειτουργίας τουΑυτό το βλέπω δύσκολο να οφείλεται απλά στην καμμένη / κομμένη αντίσταση
δεν εχω λυση ακομη την μηχανη ισως εφαγε καποια ασφαλεια εσωτερικα αν εχει δεν εχω service manual οποτε παω οπτικα και μετρησεις πρεπει να βρω χρονο να την βγαλω εξω γιατι ειναι αντοιχισμενη και να την ψαξω ,περιμενω και καποια αλλη απαντηση μεχρι τοτε
αν προσεξες φιλιππε εχει δυο σημεια ν αντισταση που στην ουσια ακουμπησαν μεταξυ τους δεν ξερω αν φαινεται καλα στην φωτο
έκανα ελενχο στην αντίσταση και έχει πλήρη διακοπή το ειναι E-NR HB300550 έψαξα στα ελληνικά καταστήματα αλλά δεν βρήκα το ανταλλακτικό υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει να βρεθεί ; H αντίσταση έχει επάνω αυτά τα χαρακτηριστικα 230v 2800w 5650018883 και σε άλλο σημείο αυτά 20 40809 000 , 0802030443160
Κυριακίδης
17-02-17, 13:57
http://www.eaparts.gr/modelsearch.aspx?man=SIEMENS&mod=HB300550/01&mid=3111#prettyPhoto
Την έχουν αλλά στα 2400W και είναι καλύτερα . Θα κάνεις όμως ερώτηση αν συμβαδίζει στις διαστάσεις σύμφωνα με μοντέλο.
δεν εχω λυση ακομη την μηχανη ισως εφαγε καποια ασφαλεια εσωτερικα
δύσκολο να βρεις ασφάλεια σε ευρωπαϊκή ηλ. Κουζίνα της εποχής μας
αν το πρόβλημα όντως υπάρχει , βάλε φωτο από τη φάτσα της κουζίνας και από τον επιλογέα φούρνου εσωτερικά
πάντα με κατεβασμένη την ασφάλεια και το διακόπτη του κυκλώματος παροχής εννοείται
edit
μόνο θερμική ασφάλεια θα βρεις και συνήθως αφορά όλο το φούρνο
έκανα ελενχο στην αντίσταση και έχει πλήρη διακοπή το ειναι E-NR HB300550 έψαξα στα ελληνικά καταστήματα αλλά δεν βρήκα το ανταλλακτικό υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει να βρεθεί ; H αντίσταση έχει επάνω αυτά τα χαρακτηριστικα 230v 2800w 5650018883 και σε άλλο σημείο αυτά 20 40809 000 , 0802030443160
επειδή η αντίσταση από ότι δείχνει η εικόνα πρέπει να είναι με δυνατότητα κίνησης 45 μοίρες για καθαρισμό του ταβανιού του φούρνου , βεβαιώσου για τις διαστάσεις ακριβώς ή κάνε και στην αντιπροσωπεία μία ερώτηση με το e-nr
υπήρχε e-shop της εταιρίας στα ελληνικά αλλά από όσο ξέρω το κατήργησαν και μόνο τηλεφωνικά μπορείς να μάθεις ή με mail δίνοντας το e-nr
ναι ασφαλεια δεν υπαρχει και δεν ειναι θεμα ασφαλειας απλα την δεις ολοκληρη την αντισταση εχει την μεγαλη και την μικρη σταματησε να δουλευει η μικρη αντισταση και εριξε τον ρελε διαφυγης την ανοιξα εσωτερικα μετρησα την αντισταση η μικρη εχει διακοπη η μεγαλη παιζει αλλα πανε μαζι
δεν νομιζω να εχει αλλο θεμα κοιταξα και το επιλογεα τουλαχστον οπτικα δεν ειδα κατι το ενδεικτικο τις λειτουργιας grill δεν αναβει βεβαια αλλα μαλλον εχει να κανει με την μη λειτουργια τις αντιστασης , με τα ρευματα το εχω ηλεκτρονικος ειμαι αλλα φυσικα παντα κατω ο γενικος απο πινακα
αν σε ολα αυτα ειναι κατι που πρεπει να συμπληρωσει κανεις τα ακουω ακομα δεν παραγγειλα αντισταση και φυσικα ειναι ευκολα να την βγαλω απαλι απο την θεσου τον φουρνο για φωτο αν νομιζεται οτι χρειαζεται
ευχαριστω πολυ για ολη την μεχρι τωρα βοηθεια
Κωδικος original 470845 και δωρο το πιεσομετρο :biggrin:,εχει περιπου 90 euro.Στο εμποριο θα βρεις αντισταση μιτασιον αλλα χωρις τη δυνατοτητα να κρεμαει για το καθαρισμα
ας μην κρεμάει γιατί με τα 90 θα κρεμαστώ εγώ