Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] HP Pavilion dv4000
Καλησπέρα.
Ο παραπάνω υπολογιστής, όταν είναι τοποθετημένο το DVD rw, αρνείται να ξεκινήσει και μένει στην πρώτη οθόνη (με το λογότυπο της HP και τις επιλογές F10, F12, ESC) χωρίς να αντιδρά σε κάποιο πλήκτρο ή χειρισμό.
Όταν αφαιρώ τελείως το DVD ξεκινάει κανονικά και φορτώνει το λειτουργικό χωρίς προβλήματα.
Να υποθέσω ότι φταίει η συσκευή και να επιχειρήσω μια αντικατάσταση ή υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να είναι κάτι παραμέσα;
Να μπεις στο bios και να βαλεις πρωτη επιλογη στο boot το σκληρο δισκο και οχι το dvd
Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση Γιώργο. Το έχω κάνει αυτό. Όσο έχει κουμπωμένο επάνω το DVD παραμένει κολλημένο στην πρώτη οθόνη και δεν αντιδράει.
angel_grig
09-02-17, 21:41
Moυ εχει συμβει σε sony vaio και με αντικατασταση του dvd δουλεψε..τωρα στην περιπτωση σου δεν ξερω..
Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση Γιώργο. Το έχω κάνει αυτό. Όσο έχει κουμπωμένο επάνω το DVD παραμένει κολλημένο στην πρώτη οθόνη και δεν αντιδράει.
Τοτε πας για αντικατασταση dvd.
Τελικά το πρόβλημα το δημιουργούσε το DVD. Αντικαταστάθηκε με άλλο που βρήκα στο e-bay και δουλεύει άψογα.
Έχω μια δεύτερη απορία. Προσπάθησα του κάνω και μια αναβάθμιση στη RAM αλλά ο υπολογιστής δεν αναγνωρίζει τις καινούριες μνήμες.
Η παλιά που δουλεύει έχει τα στοιχεία:
PC2700S - 25330 0418
HYMD232M646D6 - J AA
256 MB DDR 333MHz CL2.5
Οι καινούριες που δεν δουλεύουν είναι αυτές:
PC2700S - 25331 512 DDR PC2700 CL2.5
M470L6524CU0 - CB3 1503
Δεν καίγομαι και πολύ, απλώς θέλω να μάθω τί έχω κάνει λάθος.
andyferraristi
10-03-17, 21:35
Καλησπέρα. Απ' όσο γνωρίζω το θέμα RAM είναι μια πονεμένη ιστορία στα Lap Top. Δεν αποτελεί μοναδική προϋπόθεση να ταιριάζει το slot ώστε να είναι συμβατή, αλλά και άλλα πράγματα (ενδεχομένως η τάση λειτουργίας). Γι αυτό το λόγο πριν προβείς σε αγορά, θα πρέπει να κοιτάς τις συμβατότητες.
Ακριβώς..στο manual του laptop αναφέρεται επακριβώς τι τύποι RAM μπορούν να φορεθούν όσον αφορά χρονισμούς, τάση λειτουργίας, κλπ. οπότε μπορείς να μάθεις τι ακριβώς μπορείς να τοποθετήσεις και τι όχι..