Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Toyotomi] Αkira 12 πεφτει το ρελε
Καλησπερα εχω ενα Τουοτομι Ακιρα 12 και το προβλημα που εχω μετα απο αρκετα πειραματα ειναι οτι πεφτει το ρελε ειτε ειναι σε λειτουργια ειτε οχι! Σταματησε να πεφτει οταν κατεβασα την ξεχωριστη ασφαλεια της πριζας του! Το ιδιο κανει κ σε αλλη πριζα! Το κλιματιστικο ειναι σε βεραντα σκεπαστη και με τεντα μπροστα τοποθετημενο ψηλα με βάσεις! Το ρελε πεφτει συνηθως πρωινες ωρες καθημερινα αλλα μπορει νακανει και 3-4 ημερες και γενικα οτι ωρα του ερθει! Οταν σηκωνω το ρελε δουλευει κανονικα ως την επομενη μερα η μερες που θα πεσει αλλα μου εχει τυχει να πεσει παλι σε 5-10 λεπτα σπανιως ομως! Επειδη μενω σε μονοκατοικια στην Λουτσα θεωρησα οτι απο υγρασια ειχα το θεμα γενικα ωσπου αρχισα να αποσυνδεω συσκευές για να ανακαλυψω οτι ειναι θέμα του Ακιρα! Υπαρχει περιπτωση να βρεθει τι φταιει? Γιατι δεν ειναι βλαβη που θα δουμε το αποτέλεσμα αμεσως αλλά μπορει μετα απο καποιες ωρες η μερες!
Στάλθηκε από το HUAWEI MT7-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το πιθανότερο είναι το κλιματιστικό σου να είναι εντάξει.
Οτι δουλευει δουλευει, φιλος μου ειπε για καποια διαρροή σε μια βαλβιδα μου ειπε που παιρνει ρευμα και σβηστο στο εξωτερικο μηχανημα
Τι αλλο να φταίει; αφου μονο στην λειτουργια του ac το κανει
- Πολύ πιθανόν να υπάρχει διαρροή μεταξύ ουδετέρου και γείωσης έλεγξε την αποχέτευση του εξωτερικού μήπως είναι βουλωμένη και μαζεύει πολύ υγρασία στη βαση.
Δεν εχει σωληνακι το εξωτερικο, εχω βαλει μια λεκανη κατω απο το μηχανημα και γεμιζει αρκετο νερο οταν δουλευει
το προβλημα που εχω μετα απο αρκετα πειραματα ειναι οτι πεφτει το ρελε ειτε ειναι σε λειτουργια ειτε οχι!
Τι αλλο να φταίει; αφου μονο στην λειτουργια του ac το κανει
Αποφάσισε...
Οτι δουλευει δουλευει, φιλος μου ειπε για καποια διαρροή σε μια βαλβιδα μου ειπε που παιρνει ρευμα και σβηστο στο εξωτερικο μηχανημα
Το μηχάνημά σου πιθανότατα έχει μόνο μία βαλβίδα η οποία "παίρνει ρεύμα" μόνο όταν το μηχάνημα δουλεύει στη θέρμανση. Αν δουλεύει στην ψύξη ή είναι σβηστό, δεν "παίρνει ρεύμα".
Το μηχάνημά σου (όπως και όλα τα μηχανήματα με παλμοτροφοδοτικά) έχει μέσα κάποια φίλτρα που δημιουργούν μια μικρή διαρροή προς γη. Κανονικά αυτή είναι πολύ μικρή και δεν ρίχνει ρελέ διαρροής, αν όμως εσύ στο σπίτι έχεις μαζέψει πολλές τέτοιες συσκευές μπορεί να φτάσει σε τέτοια επίπεδα που να το ρίχνει. Πιστεύω ότι το πιθανότερο είναι πως το μηχάνημά σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Βάλε ένα ακόμα ρελέ διαρροής στον πίνακα μόνο για το κλιματιστικό.
Ναι τον χειμωνα ειναι ποιο συχνο ,το καλοκαιρι σπανιο!! Εννοεις στον ασφαλειοπινακα του Α οροφου να σύνδεσω καταλληλα ρελε μονο για το αιρκοντισιον ? Εχω συνολικα 6 κλιματιστικα μαζι με αυτο και πλην αυτου λειτουργουν αψογα ! εχω και 4 αντλιες σε φρεατια !!
Όλα αυτά είναι πάνω σε ένα ρελέ;
Ναι
Δηλαδή αν βγάλεις εκτός τις πομώνες δεν σταματάει να πέφτει; Μόνο βγάζοντας το συγκεκριμένο κλιματιστικό σταματάει να πέφτει;
Εχω κατεβασει τον διακοπτη σε αυτο μονο, εδω και δυο εβδομαδες και δουλευουν ολα οκ! Μολις τον ανεβασα για δοκιμη επεσε το ρελε σε 2 ωρες! Οποτε τον ξανακατεβασα! Η πριζα του ειναι εργοστασιακη παντως!
Οι αντλιες ειναι μονιμα μεσα στα νερα εδω και 10 χρονια αλλα δεν ειχα ποτε θεμα, ειναι και wilo
Εγώ πιστεύω ότι έχεις πολλές μικρές διαρροές που είναι στα όρια πτώσης του ρελέ, βγάζοντας το συγκεκριμένο κλιματιστικό απλά μειώνεις λίγο τη συνολική διαρροή και δεν πέφτει το ρελέ. Πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί αν αφήσεις ένα άλλο κλιματιστικό εκτός, και βάλεις ετούτο εδώ να δουλεύει.
Αν βαλω σε καθε πινακα απο ενα ρελε θα φτιαξει η κατασταση λες;
@FILMAN εχεις δικαιο, μεσα στο π/σ/ κο επεσε 2 φορες ο ρελες ενω το Ακιρα ηταν από συνδεδεμένο!
Μπράβο. Άρα είχα δίκιο. Βάλε περισσότερα από ένα ρελέ διαρροής και μοίρασε τα φορτία και στα δύο.
Επανερχομενος στο θεμα βρηκα το προβλημα σε μια αντλια που ειχε περασει υγρασια στην συνδεση, μεσω ασφαλειών απομονωσα την αντλια ξαναεφτιαξα την συνδεση με λάστιχο ταινία κ απο τοτε εχει περασει ενας χρονος χωρις προβλημα ρελε
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk