Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Άλλο] Ευρεση αισθητηριου θερμοκρασιας για Huyndai hsh-120be
Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους.
Το κλιματιστικο της πεθερας εχει καιρο που μου κανει καποια χαζα και αυτη παραπονιεται οτι βγαζει κρυο αερα αλλα δεν εδωσα και μεγαλη σημασια θεωρωντας οτι κανει φυσιολογικα αποψυξη.
Τελευταια ομως διαπιστωσα οτι την κανει πολυ συχνα χωρις να εχει παγωσει το στοιχειο εξωτερικα.
Το ψαξαμε με τον ψυκτικο που ειναι φιλος και συνεργαζομαστε και καταληξε οτι κατα πασα πιθανοτητα εχει αρπαξει το αισθητηριο που εχει μεσα το στοιχειο και δινει εντολη(η πλακετα ) για αποψυξη χωρις να υπαρχει λογος.
Το αισθητηριο ειναι 80 βαθμων που μου ειπε οτι ειναι σπανιο συνηθως ειναι 105 βαθμων.
Ξερει κανενας που μπορω να βρω κατι τετοιο;Μηπως υπαρχει το service manual απο Huyndai hsh-120be ;
Ευχαριστω
μημπως να ρωταγες σε καποιον που εμπορευεται ανταλλακτικα για κλιματιστικα?
στο ιντερνετ εκανες αναζητηση?
Με τι στοιχεια να δω Χρηστο;Με μονο δεδομενο τους 80 βαθμους το μονο που βρισκω ειναι θερμικους διακοπτες (που ανοιγουν η κλεινουν στους 80) οχι αντιστασεις που μεταβαλλουν την τιμη τους .
Εχεις κατι υποψην;
Carel. Θεσσαλονίκης 97 Νέα Φιλαδέλφεια 143 42
τηλ 21 0251 0500
Έχω πάρει αισθητήρια από εκεί . Μου το σύστησε επαγγελματίας ψυκτικός.
Έχει και controllers θέρμανσης , ψύξης.
Joun το 80 και 110 που βλέπεις δεν έχει σχέση με το αισθητήριο... αλλά με τα spec του καλωδίου, αυτά τα αισθητήρια δεν τα ζητάμε με τους βαθμούς.. αλλά πχ ενα ntc 10kΩ ή ptc100kΩ... βρες κανένα άλλο αισθητήριο στο μηχάνημα και μέτρα το, ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων είναι ίδια... επίσης αν μπορείς να βάλεις καμιά φώτο από το αισθητήριο μαζί με τον φισακι που κουμπώνει στην πλακέτα για να το δω και να σου στείλω κανένα από τα μεταχειρισμενα που έχω... μια σακούλα έχω... μόνο να τύχει να έχω το ίδιο... αλλιώς το μπορείς να δοκιμάσεις με τιμές 10κΩ 25kΩ 100kΩ ntc και ptc... το 99% από τα μηχανήματα τέτοιες τιμές έχουν.
edit: πάντως πολύ δύσκολο το βλέπω να έχει χαλασμένο αισθητήριο... θα έπρεπε να βγάλει κάποιο error code.. δοκίμασε να το ξεκουμπώσεις και δώσε τάση στο μηχάνημα... θα πρέπει να σου βγάλει σίγουρα ένδειξη βλάβης
Φιλε Παναγιωτη μαλλον εχεις δικιο γιατι το 80 το γραφει επανω στο καλωδιο..
Και εμενα μου φαινεται δυσκολο να εχει χαλασει αλλα καταληξαμε σ'αυτο με την εις ατοπο απαγωγη γιατι δεν βρισκουμε κανενα αλλο λογο να κανει αποψυξη τοσο συχνα χωρις να παγωνει το στοιχειο εξω.Αν εχεις εσυ καποια αλλη ιδεα πολυ ευχαριστως να την ακουσω..
Πλακετα δεν νομιζω να εχει προβλημα γιατι κατα τα αλλα το μηχανημα δουλευει και αποδιδει καλα.Θα βγαλω φωτο αυριο αλλα οπως και εχει δεν εχω προβλημα να κολλησω δυο καλωδιακια αν δεν ταιριαζει το βυσμα.
Αλλο αισθητηριο δεν βλεπω να εχει μονο αυτο της θερμοκρασιας χωρου που εινα αλλης μορφης.
Τωρα το αν ειναι ntc η ptc το καταλαβαινω ζεσταινοντας το και βλεποντας αν ανεβαζει η κατεβαζει θερμοκρασια,μετα ποια λες ειναι η ποιο συνηθισμενη τιμη; 100ΚΩ, 50ΚΩ τι;
Παντως αν ισχυει η προσφορα για να μου στειλεις θα μιλησουμε..
Σωτηρη ειναι Huyndai hsh-120be
το πιο απλο που εχεις να κανεις αν αμφιβαλεις για το αισθητηριο ειναι να βαλεις μια σταθερη αντισταση στην θεση του. αν και ειναι λιγο απιθανο να χαλασει αισθητηριο. εκτος και εαν εχει κοπει καποιο καλωδιο του απο το σωμα του.
Και εμενα μου φαινεται απιθανο να εχει χαλασει αλλα ο ψυκτικος μου λεει οτι εχει αλλαξει αρκετα ..
Για την αντισταση το σκεφτηκα αλλα μαλλον με ποτενσιομετρο θα το κανω για ποιο ευελιξια. Μηπως ξερει κανενας το στοιχειο στην εσωτερικη μοναδα περιπου τι θερμοκρασια εχει;
vasilimertzani
06-01-17, 13:32
Έξυπνο, αυτο με την αντίσταση(ποντεσιομετρο Καλύτερα).λογικά για να πιάνει παγο, απο 0° και κάτω
Βασιλη το αισθητηριο ειναι στην εσωτερικη μοναδα,θα βαλω ποτενσιομετρο και θα το δοκιμασω σε μερικες τυχαιες θεσεις να δουμε αν θα εχει διαφορα στην συμπεριφορα του.
Το ειχα παρατησει γιατι λογω ψυχους ετσι κι αλλιως δεν θα δουλευε το κλιματιστικο ακομη και στα καλα του να ηταν.
Πριν δυο μερες που βρηκα ευκαιρια ανοιξα και μετρησα το αισθητηριο και μου εδειχνε απειρο δηλ. ηταν κομμενο..Μαλλον απο εκει επρεπε να ξεκινησω αλλα δεν φανταστηκα οτι θα μπορουσε να χαλασει.
Τελικα ειχε δικιο ο ψυκτικος..Εβαλα ενα αλλο μεταχειρισμενο που μου εδωσε και δουλευει μια χαρα.