PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Philips] Philips 42'' δεν ανάβει μετά από καταιγίδα

Hulk
11-12-16, 19:56
Καλησπέρα, έχω μια τηλεόραση PHILIPS 42'' η οποία μετά από καταιγίδα και κεραυνούς δεν ανάβει καθόλου.
Έκαψε την ίδια μέρα τον ενισχυτή κεραίας, το σταθερό τηλέφωνο, το ρούτερ, την πλακέτα αυτονομίας στον
καυστήρα.
Η τηλεόραση είναι η PHILIPS 42PFL9703D, την άνοιξα και οπτικά δεν έχει τίποτα απολύτως...
έψαξα πρώτα στο τροφοδοτικό τις ασφάλειες που έχει και είναι όλες καλές, μετράω στο τροφοδοτικό
μέχρι ένα σημείο και έχει τάση πριν το κύκλωμα του standby, αλλά μετά δεν μου βγάζει τάση τα 3,3v που
πρέπει να έχει.
Υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί; ή λέτε να έχει προχωρήσει η βλάβη και μετά το τροφοδοτικό;

εδώ έχω βρει και το ηλεκτρονικό σχέδιο: 42855

manolo
11-12-16, 20:57
Απ΄οτι φαίνεται φίλε, έφαγες κεραυνό για να σου κάψει όλα αυτά ταυτόχρονα. Είχες μια ελπίδα να μην είχε επεκταθεί η βλάβη αν έβρισκες τις ασφάλειες του τροφοδοτικού καμμένες (όχι ότι είναι και σίγουρο). Εφόσον οι ασφάλειες είναι καλές, έχει αρπάξει και η main board και πρέπει να έχει κάψει και τσιπάκι ή τσιπάκια..
Δεν ξέρω...θέλει ψάξιμο αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος..

Hulk
11-12-16, 23:51
Ναι και εγώ κάπως έτσι το βλέπω, απλά είπα μήπως έβρισκα καινούριο τροφοδοτικό
να βάλω άλλα αν πάρει και αλλού στην μητρική δεν αξίζει.

Papas00zas
13-12-16, 15:38
Αυτό με τα 3,3 στο κάνει με το τροφοδοτικό συνδεμένο ή στον αέρα;

Hulk
16-12-16, 07:51
Στον αέρα το δοκίμασα, όταν το συνδέω πάνω στην τηλεόραση δεν το έχω μετρήσει.

Hulk
25-06-17, 10:14
Τελικά η τηλεόραση πήγε σε service και αλλάχθηκε μόνο το τροφοδοτικό. Δουλεύει κανονικά τώρα.