PDA

Επιστροφή στο Forum : [Δικτυακά] usb cosmote internet

linux
11-12-16, 15:51
Καλημέρα παιδιά,

Ένας πελάτης μου έχει το huawei cosmote για ίντερνετ. Όταν μου το έφερε δεν το έβρισκε καθόλου ο υπολογιστής. Του έκανα φορματ γιατί κόλλαγε πάρα πολύ και μήπως επιδιορθωθεί και το πρόβλημα. Τώρα πλέον το βρίσκει το κάνει εγκατάσταση αλλά στην διαχείριση συσκευών όπως θα δείτε στην εικόνα είναι με θαυμαστικό. Επίσης, στις ιδιότητες γενικά μου λέει ότι δεν είναι δυνατή η εκκίνηση της συσκευής.

Να σημειώσω ότι το usb huawei cosmote το δοκίμασα σε άλλους υπολογιστές με windows 7 και xp και λειτουργεί κανονικά εκτός από την μονάδα υπολογιστή του πελάτη μου.

Δοκίμασα σε άλλες θύρες usb του υπολογιστή, απεγκατέστησα και εγκατέστησα ξανά τους drivers για τις θύρες usb, δοκίμασα extra usb θύρες αλλά τίποτα. Δοκίμασα μέσω του update των windows τίποτα.

Έχω δοκιμάσει ένα σωρό πράγματα αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται. Πήρα τηλέφωνο στον οτε μου λένε δεν ξέρουν τι φταίει.

Έχω απελπιστεί από τις άπειρες δοκιμές, αν του έχει τύχει κάποιου κάτι τέτοιο παρόμοιο ας μου πει καμιά ιδέα μήπως και λύσω το πρόβλημα.

Ευχαριστώ πολύ
428504285142852

maik65
11-12-16, 16:03
Δεν μας είπες τι υπολογιστής είναι;

linux
11-12-16, 16:09
Δεν μας είπες τι υπολογιστής είναι;
Είναι μονάδα με μητρική gigabyte ga-p55-us3l

maik65
11-12-16, 16:14
δοκίμασε bios update...εάν δεν είναι ο τελευταίος.

linux
11-12-16, 16:16
δοκίμασε bios update...εάν δεν είναι ο τελευταίος.
Έχει την τελευταία έκδοση.

maik65
11-12-16, 16:28
προφανώς κάνει conflict με κάποιο άλλο driver του υπολογιστή. Δοκίμασε, uninstall τα διάφορα drivers π.χ. κάρτα γραφικών,ήχου κ.τ.λ. και μετά βάλε το USB σου.

linux
11-12-16, 17:40
προφανώς κάνει conflict με κάποιο άλλο driver του υπολογιστή. Δοκίμασε, uninstall τα διάφορα drivers π.χ. κάρτα γραφικών,ήχου κ.τ.λ. και μετά βάλε το USB σου.

Το δοκίμασα με το που εκανα το φορματ και δεν ηταν περασμενοι οι drivers αλλά και πάλι τίποτα

johnnyb
11-12-16, 22:38
Ποια εκδοση windows εγκατεστησες ? Πολλες συσκευες δε μου τις διαβαζουν τα 64bit

linux
12-12-16, 11:25
Ποια εκδοση windows εγκατεστησες ? Πολλες συσκευες δε μου τις διαβαζουν τα 64bit
Τα windows 7 home 32bit εννώ πριν είχε τα 64bit αλλά και πάλι τα ίδια

manolo
12-12-16, 13:53
Ποιο είναι το ακριβές μοντέλο του usb stick?

linux
12-12-16, 14:33
Ποιο είναι το ακριβές μοντέλο του usb stick?
Είναι το huawei €‹e3531

mitsus78
12-12-16, 15:32
Δοκιμασε και τις υπολοιπες usb

Στάλθηκε από το HT7 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

mitsus78
12-12-16, 15:33
Δοκιμασε και τις υπολοιπες usb

Συγνωμη, τωρα ειδα οτι το δοκιμασες

linux
13-12-16, 08:12
Μέχρι και άλλο δίσκο έβαλα με windows 10 χωρίς drivers αλλά κάνει πάλι τα ίδια.
Απορώ όμως γιατί σε άλλους υπολογιστές δουλεύει κανονικά ενώ σε αυτό το μηχάνημα ότι και να έχω δοκιμάσει δεν λύνεται το πρόβλημα.

manolo
13-12-16, 09:39
Αν το mb είναι 64bit δοκίμασε ένα λειτουργικό για 64bit. Από το Device manager απεγκατέστησε όλους τους drivers, κάνε ένα reboot στο μηχάνημα και αφού έχει ολοκληρώσει πλήρως το startup (όχι πιο πριν), plug in το usb stick και δες τι μηνύματα σου βγάζει.

maik65
13-12-16, 09:44
Συγνώμη που επιμένω,είμαι σχεδόν σίγουρος πώς φταίει το bios , προσπαθώ να βοηθήσω. Ποιο ακριβώς μοντέλο μητρικής έχεις (rev). Και πια ακριβώς έκδοση bios έχεις;

linux
13-12-16, 09:53
Αν το mb είναι 64bit δοκίμασε ένα λειτουργικό για 64bit. Από το Device manager απεγκατέστησε όλους τους drivers, κάνε ένα reboot στο μηχάνημα και αφού έχει ολοκληρώσει πλήρως το startup (όχι πιο πριν), plug in το usb stick και δες τι μηνύματα σου βγάζει.

Το έχω κάνει, όπως επίσης φορματ χωρίς να έχω περάσει τους drivers το δοκίμασα αλλά πάλι τα ίδια

qazwsx
13-12-16, 10:01
Συγνώμη που επιμένω,είμαι σχεδόν σίγουρος πώς φταίει το bios , προσπαθώ να βοηθήσω. Ποιο ακριβώς μοντέλο μητρικής έχεις (rev). Και πια ακριβώς έκδοση bios έχεις;

Πες μας εναν λογο που μπορει να φταιει το bios Μανωλη?
Φιλε μου μπες στον επεξεργαστη μητρωου (regedit) και κανε αναζητηση για οτιδηποτε αφορα το usb stick σου π.χ. huawei €ή ‹e3531 και πες μας αν βρισκει κατι?

linux
13-12-16, 10:02

Είναι Rev. 1.0 και έχει έκδοση bios 2.4

linux
13-12-16, 10:21
Πες μας εναν λογο που μπορει να φταιει το bios Μανωλη?
Φιλε μου μπες στον επεξεργαστη μητρωου (regedit) και κανε αναζητηση για οτιδηποτε αφορα το usb stick σου π.χ. huawei €ή ‹e3531 και πες μας αν βρισκει κατι?

Το βρίσκει αλλά δεν μπορεί να εκκινήσει τη συσκευή έχω ανεβάσει φωτογραφία από την αρχή του post μου εδώ. Έχει εγκαταστήσει και το πρόγραμμα Mobile Broadband HL Service.

maik65
13-12-16, 10:39
Εδω (http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-p55-us3l_10/download/) είναι το F7 τελευταία εκδοσή...

linux
13-12-16, 11:29
Εδω (http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-p55-us3l_10/download/) είναι το F7 τελευταία εκδοσή...

Ναι και πάλι τίποτα τα ίδια

manolo
13-12-16, 14:21
Λοιπόν φίλε ενδέχεται το usb stick να ειναι lockαρισμένο σε mass storage mode οπότε δεν πρόκειται να σου παίξει. Πρέπει να σεταριστεί σε TTYusb modem mode για να σου συνδεθεί με διαδίκτυο..

linux
14-12-16, 09:31
Καλημέρα παιδιά,

Το πρόβλημα μου λύθηκε με αλλαγή του usb από την cosmote. Κατά σύμπτωση ήρθε και άλλος απλά για να του δείξω πως λειτουργεί το usb στο laptop του, ε και εγώ το δοκίμασα στο δικό μου υπολογιστή με το πρόβλημα και λειτούργησε κανονικά. Οπότε ζητήθηκε αλλαγή από την cosmote και μόλις δώθηκε το καινούργιο όλα μια χαρά.

Σας ευχαριστώ πολύ πάντως όλους για τη βοήθεια σας!