Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] Slow motion ήχου και εικόνας
Εχω την LG 42ld750. Παρουσιάζει το εξής πρόβλημα, ήχος και εικόνα παίζουν συνεχώς σε slow motion. Ελέχθηκε το τροφοδοτικό EAX61131701/12 και είναι οκ (τάσεις, esr), οπότε προσανατολίζομαι προς Mainboard EAX61531909. Ποια είναι η γνώμη σας; Πάμε για αλλαγή ή είναι επισκευάσιμη;
xrhstos1978
09-12-16, 20:18
ανέβασε ένα βίντεο να δουμε
Όταν την ανοίγω με το τηλεκοντρόλ δεν ανάβει με τη πρώτη. Πρέπει να ξαναπατήσω δεύτερη φορά.
Οι τάσεις στο psu είναι οκ. Μόνο η 20v μου βγάζει 19,2v αλλά δε νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα.
https://youtu.be/uy3xgeERlMA
xrhstos1978
09-12-16, 21:16
φιλε 90% είναι η cpu στην main θελει reflow και καλύτερη ψήκτρα.
Η cpu είναι με τη παραλληλόγραμμη ψυκτρα ή τη τετράγωνη στη φωτό;
Τη πίεζα με το δακτυλο μήπως πατήσει κανένα pad αλλά δεν είδα καμιά διαφορά.
Υπάρχει περίπτωση να φταίει ή tcon;
Κάποια πυκνωτακια 47μF στη main δώσαν esr 1,5-2.ενω άλλα δίναν 0,2, Είναι δυνατόν να φταίνε αυτα;
Reflow σε τι θερμοκρασία; και για πόσο;
Έτσι κάνει από οποιαδήποτε σήμα; digea,dvd,sattelite;
Με εξωτερική πηγή μέσω scart έχω κανονικά ήχο αλλά καθόλου εικόνα (δεν υπάρχει σήμα), ενώ μέσω hdmi ο ήχος είναι παραμορφωμένος όπως στο παραπάνω βιντεάκι και δεν υπάρχει εικόνα (δεν υπάρχει σήμα).
Επειδή πρόκειται να παραγγείλω τη main υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι άλλο;
Την έχει κανείς μεταχειρισμένη προς πώληση;
Papas00zas
13-12-16, 16:12
Δες λίγο την απάντηση του Χρήστου και δοκίμασε να βάλεις μια μεγαλύτερη ψύκτρα πριν την αλλάξεις να σιγουρευτείς.
Έγινε reflow του επεξεργαστή και πλέον είναι οκ (προς το παρόν :wiink: ).
Μπήκε "λίγο" μεγαλύτερη ψύκτρα (λίγο γιατί δεν υπάρχει χώρος λόγω πλαστικού πίσω καλύματος) και πλέον οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή παίζουν στους 65 βαθμούς κελσίου με ανοιχτό το κάλυμα. Υποθέτω ότι με το κλείσιμο θα φτάσει βαριά τους 75-80 βαθμούς ( που δεν είναι επικίνδυνοι για ξεκόλλημα του επεξεργαστή).
Ευχαριστώ τους φίλους για τη βοηθειά τους.
Papas00zas
15-12-16, 01:13
Κάτι που σκέφτηκα....αν έχει γρίλιες κοντά ή πάνω/κάτω ανάλογα αν έχει χώρο μπορείς να βάλεις ένα μικρό ανεμιστηράκι και μετά σωληνάκι για εξαερισμό(κάτι παρόμοιο έχω δει σε desktop pc).
Όσο για το ESR τιμές 1.5 με 2 δεν είναι καλές απόσο ξέρω, εγώ θα τα άλλαζα
Τα πυκνωτάκια αλλάχθηκαν πριν το reflow με αντίστοιχους κλασικούς πυκνωτες (δεν είχα smd). Ανεμιστηράκι θα μπορούσε να μπεί μόνο εξωτερικά καθώς υπάρχουν γρίλλιες κάτω από την ψύκτρα αλλά φοβάμαι να πάρω 12v από την psu μήπως δημιουργήσω καμιά παρενέργεια ...