Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] προβλημα εικόνας σε τηλεοραση lg 32lg5000
Καλησπερα,
ξαφνικα η εικονα της τηλεοραση μου lg 32lg5000 χαλασε. Η εικονα, οπως θα δειτε και στις φωτογραφιες που επισυναπτω, ειναι σαν να εχει χασει τα χρωματα. Εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων αλλα τιποτα. Ξερουμε τι μπορει να ειναι? αξιζει να την φτιαξω?ευχαριστω!
Καλήμερα. Μάλλον φταίει το tcon .
42827
αυτο εδω δηλαδη http://www.lcd-plasma-parts.co.uk/6870C-0195A-6871L-1319A-LC320WXN-SAA1-LG-32LG5000-ZA-Tcon-Board ή καλυτερα να ανοιξω την τηλεοραση και να το βρω τον κωδικο ώστε να το ψαξω με βαση αυτο και να ειμαι σιγουρος? επισης χρειαζεται να αλλαξω και τα καλωδια που συνδεονται πανω στο board ?
ioannis_83
08-12-16, 22:55
αυτο εδω δηλαδη http://www.lcd-plasma-parts.co.uk/6870C-0195A-6871L-1319A-LC320WXN-SAA1-LG-32LG5000-ZA-Tcon-Board ή καλυτερα να ανοιξω την τηλεοραση και να το βρω τον κωδικο ώστε να το ψαξω με βαση αυτο και να ειμαι σιγουρος? επισης χρειαζεται να αλλαξω και τα καλωδια που συνδεονται πανω στο board ?
οχι,τα καλωδια(flex)ειναι οκ.ουτε καν ολοκληρο δε χρειαζεται.αν εχεις ικανοτητες με το κολλητηρι σε smd,αλλαζεις το μικρο ολοκληρωμενο στα δεξια,as15 η κατι παρεμφερες ειναι.ειναι φτηνο,ξεκολλας με αερα το παλιο και το γ@..σι ειναι να βαλεις το καινουριο χωρις να κανεις bridges και ψυχρες.
ωραια θα ανοιξω την τηλεοραση να δω πιο ειναι το ολοκληρωμενο. Εχω γνωστο που λογικα μπορει να μου το αλλαξει διαφορετικα το παραγγελνω ολοκληρο. Το βρισκω σε κατασταστημα ηλεκτρονικων ή πρεπει να το παραγγειλω απο ebay κλπ? επισης πρεπει να το ψαξω με βάση και το μοντελο της τηλεορασης και τον κωδικο του ολοκληρωμενου ή μονο με τον κωδικο του ολοκληρωμενου ?
ioannis_83
11-12-16, 23:26
ωραια θα ανοιξω την τηλεοραση να δω πιο ειναι το ολοκληρωμενο. Εχω γνωστο που λογικα μπορει να μου το αλλαξει διαφορετικα το παραγγελνω ολοκληρο. Το βρισκω σε κατασταστημα ηλεκτρονικων ή πρεπει να το παραγγειλω απο ebay κλπ? επισης πρεπει να το ψαξω με βάση και το μοντελο της τηλεορασης και τον κωδικο του ολοκληρωμενου ή μονο με τον κωδικο του ολοκληρωμενου ?
μονο κωδικο ολοκληρωμενου.παραγγελνεις απο ebay,εδω χλωμο να υπαρχει,αλλα ειναι αρκετα δυσκολο να το κολλησεις.εμενα σε μια 42αρα μ εφυγε η μαγκια!
ανοιξα την τηλεοραση και βρηκα το tcon. Tο ολοκληρωμενο ειναι as15-g . Eχει και καποιους αλλους κωδικους πανω στο ολοκληρωμενο, φανταζομαι δεν χρειαζεται να βρω ακριβως το ιδιο. μονο να ειναι as15-g ετσι?
Ο κωδικός του ολοκληρωμένου είναι όντως το "AS15-G" και αρκεί να πεις αυτόν τον κωδικό, για να το αγοράσεις ή να το παραγγείλεις.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
13-12-16, 01:47
Ο Γκάγκας στην Αθήνα το έχει.
εγινε σημερα η αλλαγη του ολοκληρωμενου αλλα το προβλημα παρεμεινε το ιδιο. Παμε για αλλαγη ολου το tcon board ή το προβλημα τελικα δεν ειναι εκει?
ευχαριστω
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
18-01-17, 00:49
το τοποθέτησες σωστά; το κόλλησες καλά; το καθάρισες καλά; ;;;;
Την αλλαγη δεν την εκανα εγω αλλα ενας φιλος ηλεκτρονικος που ασχολειται με αυτα. Πιστευετε οτι αν παραγγειλω ολο το board θα φτιαξει το προβλημα μου? και αν ναι υπαρχει καποιο site που να εχει τετοια parts σε προσιτες τιμές?