PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] blusky bst2104 σασι pt-90

johnneas
06-12-16, 17:18
Καλησπερα εχω την τηλεοραση του τιτλου η οποια ειναι σε stand by αλλα δεν ανοιγει αλλαξα το τρανζιστορ υψηλης με ενα bu808dfi κ δουλεψε για μια εβδομαδα περιπου κ τωρα παλι τα ιδια.απο τη μανα του φορουσε το 1803dhi κ δυσκολευτηκα να το βρω.δεν εχω μετρησει ακομα για τασεις κ απο οτι ειδα φοραει το συγκεκριμενο σασι βρηκα κ το service manual.γνωριζει καποιος να μου πει τι αλλο μπορω να κοιταξω?

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
06-12-16, 23:01
φίλε μου πρέπει να αλλάξεις τον μικρό ηλεκτρολυτικό πυκνωτή που συνδέεται με την βάση του τρανζίστορ υψηλής.

johnneas
08-12-16, 22:06
Δημητρη ευχαριστω για την απαντηση σου.
αλλαξα το τρανζιστορ κ τον πυκνωτη στη βαση που φαινεται στο σχεδιο.λογικα αυτος δεν ειναι?δουλευει αλλα παρατηρησα οτι το τρανζιστορ ζεστενεται αρκετα κ το μενου της τηλεοασης το δειχνει πιο αχνο απο οτι συνηθως.
42830

johnneas
08-12-16, 22:07
Δημητρη καλησπερα,ευχαριστω για την απαντηση.
αλλαξα το τρανζιστορ κ τον πυκνωτη στη βαση που φαινεται στο σχεδιο.λογικα αυτος δεν ειναι?δουλευει αλλα παρατηρησα οτι ζεστενεται αρκετα το τρανζιστορ κ το μενου της οθονης το δειχνει λιγο πιο αχνο απο οτι συνηθως.
42829

Papas00zas
08-12-16, 23:46
Αν και λίγο παλαβή περίπτωση έχω την εντύπωση ότι το τρανζίστορ που έβαλες δεν ταιριάζει. Εγώ σε όσες έχω ανοίξει και έχουν αυτό το BU επειδή πλέον είναι δυσεύρετο ενώ τα ψεύτικα είναι αρκετά με αποτέλεσμα να είναι ρίσκο,βάζω το 2SC5388. Ουδέποτε είχα πρόβλημα μετά.

Δες κι εδώ: http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=68211&p=563792#post563792

johnneas
09-12-16, 00:52
Αν και λίγο παλαβή περίπτωση έχω την εντύπωση ότι το τρανζίστορ που έβαλες δεν ταιριάζει. Εγώ σε όσες έχω ανοίξει και έχουν αυτό το BU επειδή πλέον είναι δυσεύρετο ενώ τα ψεύτικα είναι αρκετά με αποτέλεσμα να είναι ρίσκο,βάζω το 2SC5388. Ουδέποτε είχα πρόβλημα μετά.

Δες κι εδώ: http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=68211&p=563792#post563792

Στο σχεδιο εχει αλλο οπως φαινεται αλλα αρχικα ειχε το st1803dhi κ δεν ειχε επισκευαστει ποτε για να πεις οτι ειχε βαλει αυτο καποιος.αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι ισως να εχει αυτο στο σχεδιο γιατι απο το service manual ειναι κ ενα παρομοιο μοντελο το οποιο εχει κ ενσωματομενο dvd η τηλεοραση κ ισως ειναι απο αυτο.τωρα βρηκα κ εβαλα το 2sc5388 για το st που εψαξα μου το εφερναν με 15ευρω!αυτο με το μενου το παρατηρησα την πρωτη φορα που αλλαξα το τρανζιστορ ειχε ενα ολοκληρωμενο με ψυχρες κολλησεις κ οταν κουνουσα την πλακετα εστρωνε.περασα τις κολλησεις κ κοιταξα κ για καμια αλλη κ περασε μερικες που φαινοταν υποπτες.για να δουμε τι θα γινει...