Επιστροφή στο Forum : [Κινητό Τηλέφωνο] iPhone 6 - Error 4013
Καλημέρα παιδιά,
έχω ενα 6αρι με προβληματάκι. Μετά απο πτώση σε νερό,έγινε καθαρισμός της πλακέτας και όλων των παρτς του τηλεφώνου. Ανοίγει το τηλ αλλά είναι κολλημένο στην ένδειξη που λέει να το συνδέσω με itunes. Όταν το συνδέω και πατάω για restore, ενώ στην αρχή κάνει πως πάει να ξεκινήσει να επαναφέρει το τηλ, μετά μου δίνει άκυρο και μου βγάζει το ερρορ 4013. Μετά απο πολύ έρευνα ονλαιν, κατέληξα στο γεγονός οτι φταίει το μπορντ και συγκεκριμένα ένα τσιπάκι Nand ic. Reflow γι αυτό δεν θα κάνει δουλειά, οπότε θέλει αντικατάσταση και άμα φυσικά δουλέψει.
Έχει ξανα συναντήσει κανείς κάτι παρόμοιο; και αν υπάρχει κάποιος ηλεκτρονικός θεσσαλονίκη να το δει;
ευχαριστώ εκ τω προτέρων
νικο το προβλημα ειναι αρκετα σοβαρο και νομιζω δεν θα βγλεις ακρη.το εχω αντιμετοπισει και εγω μερικες φορες και οτι και να δοκιμασα δεν τα επανεφερα.
Καλημέρα παιδιά,
έχω ενα 6αρι με προβληματάκι. Μετά απο πτώση σε νερό,έγινε καθαρισμός της πλακέτας και όλων των παρτς του τηλεφώνου. Ανοίγει το τηλ αλλά είναι κολλημένο στην ένδειξη που λέει να το συνδέσω με itunes. Όταν το συνδέω και πατάω για restore, ενώ στην αρχή κάνει πως πάει να ξεκινήσει να επαναφέρει το τηλ, μετά μου δίνει άκυρο και μου βγάζει το ερρορ 4013. Μετά απο πολύ έρευνα ονλαιν, κατέληξα στο γεγονός οτι φταίει το μπορντ και συγκεκριμένα ένα τσιπάκι Nand ic. Reflow γι αυτό δεν θα κάνει δουλειά, οπότε θέλει αντικατάσταση και άμα φυσικά δουλέψει.
Έχει ξανα συναντήσει κανείς κάτι παρόμοιο; και αν υπάρχει κάποιος ηλεκτρονικός θεσσαλονίκη να το δει;
ευχαριστώ εκ τω προτέρων
Καλησπέρα,
Η πλακέτα σου έχει κάποιο βραχυκύκλωμα το οποίο πρέπει να βρεθεί και να αποκατασταθεί για να λειτουργήσει.
Η Nand αυτή καθ' αυτή δεν σχετίζεται γιατί το νερό δεν μπορεί να φτάσει τις επαφές της με την πλακέτα (υπάρχει ρητίνη) και προφανώς οποιοδήποτε reflow απλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Τέλος η nand δεν γίνεται να αλλάξει.
Ο,τι αναφέρει ο Παναγιώτης ισχύει. Ειδικά στα τελευταιας τεχνολογίας κινητά, γύρω από τα FPGA, BGA τσιπάκια υπάρχει ρητίνη περιμετρικά και είναι σχεδόν αδύνατον να βραχυκυκλώσουν τα ίδια λόγω υγρασίας. Δεν είναι φυσικά αδύνατο να έχει δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα κάπου αλλού στο board επιφανειακά. Πρόσεχε φίλε μου μην πληρώσεις την αντικατάσταση και δουλειά δε γίνει...
δεν αξίζει μωρέ να ασχοληθώ άλλο. Μόλις έκανα δοκιμή με νέο charging board μήπως κατα τύχη έφταιγε αυτό αλλά τζίφος. Είναι έυκολο να εντοπιστεί απο κάποιον έμπειρο; και αν ναι, πόσο θα μου έβγαινε η επισκευή;
Παναγιώτη εσύ επισκευάζεις μητρικές;
Παναγιώτη εσύ επισκευάζεις μητρικές;
Καλησπέρα και πάλι! Ναι ασχολούμαι αποκλειστικά με τέτοιου είδους επισκευές.
Παναγιώτη καλημέρα,
αν θες στείλε μου το τηλ σου σε πμ γτ έχει φάει κόλλημα και ότι και να σου στείλα σε ινμποξ δεν μου το περνάει
θενκς