PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] πεφτει η ασφαλεια στο φουρνο μικροκιματων

ΔΙΑΣ
28-11-16, 10:28
γεια σε ολους εχω προβλημα με το φουρνο μικροκυματων οταν τον βαζω στην πριζα της κουζινας τα βηματα που κανω κλεινω την πορτα ξεκειναει λειτουργει ακουω να λειτουργει το μαγκνητορ μια φορα την δευτερη φορα το ακουω και ριχνει την ασφαλεια στον πινακα οχι το ρελε η ασφαλεια που ριχνει ειναι 10Α ΟΤΑΝ την βαζω σε αλλη ασφαλεια λειτουργει κανονικα 16Α το εχει δει και τεχνικος μου ειπε οτι θελει ηλεκτρολογο και οτι ειναι μικρη η ασφαλεια.ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ο τεχνικος μου ειπε οτι ειναι σπανια βλαβη.το προβλημα που ειχε που το πηγα στον τεχνικο ηταν οτι οταν εκλεινες την πορτα δεν λειτουργουσε τιποτα αυτο το εφτειαξε αλλαξε στην πορτα το πλαστικο αγκιστρο αν ξερει καποιος κατι ας βοηθειση σας ευχαριστω

FILMAN
28-11-16, 11:29
Η ασφάλεια που σου ρίχνει μήπως είναι καμπύλη B ή L;

chipakos-original
28-11-16, 13:29
γεια σε ολους εχω προβλημα με το φουρνο μικροκυματων οταν τον βαζω στην πριζα της κουζινας τα βηματα που κανω κλεινω την πορτα ξεκειναει λειτουργει ακουω να λειτουργει το μαγκνητορ μια φορα την δευτερη φορα το ακουω και ριχνει την ασφαλεια στον πινακα οχι το ρελε η ασφαλεια που ριχνει ειναι 10Α ΟΤΑΝ την βαζω σε αλλη ασφαλεια λειτουργει κανονικα 16Α το εχει δει και τεχνικος μου ειπε οτι θελει ηλεκτρολογο και οτι ειναι μικρη η ασφαλεια.ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ο τεχνικος μου ειπε οτι ειναι σπανια βλαβη.το προβλημα που ειχε που το πηγα στον τεχνικο ηταν οτι οταν εκλεινες την πορτα δεν λειτουργουσε τιποτα αυτο το εφτειαξε αλλαξε στην πορτα το πλαστικο αγκιστρο αν ξερει καποιος κατι ας βοηθειση σας ευχαριστω

Το έχω συναντήσει αυτό το πρόβλημα σε χαλασμένο διακόπτη πόρτας.Αλλά να μην δουλέυει σε ασφάλεια 10άρα και να θέλει 16άρα.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η ασφάλεια του πίνακα η 10άρα είναι γερασμένη.

ΔΙΑΣ
28-11-16, 15:03
γεια σε ολους ευχαριστω που απαντησατε αλλα τα δεδομενα αλλαξαν ριχνει την ασφαλεια και στην 16 ασφαλεια σε οποιο προγραμμα και να το βαλω το ριχνει οχι αμεσως μετα απο λιγο χρονο λειτουργιας αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι οταν ειναι κρυο το φουρνακι δεν το ριχνει μολις ζεστανει το ριχνει . θελω βοηθεια ευχαριστω

FILMAN
28-11-16, 15:30
Έχει και αντίσταση γκριλ; Αν ναι, ρίχνει την ασφάλεια και όταν δεν έχεις επιλέξει το γκριλ; Ρελέ διαρροής έχεις στον πίνακά σου και αν ναι, δουλεύει;

ΔΙΑΣ
28-11-16, 16:45
ρελε εχει το σπιτι αλλα δεν πεφτει το ρελε αλλα η ασφαλεια στον πινακα το προβλημα ειναι οτι σε οποιο προγραμμα και να το βαλω ριχνει την ασφαλεια οχι αμεσως αλλα μετα απο λιγο υπαρχει περιπτωση να το βαλω σε καποιο προγραμμα και να μην ριξει την ασφαλεια και αν το ξαναβαλω παλι στο ιδιο ριχνει την ασφαλεια ευχαριστω

klik
28-11-16, 20:24
Για το γκριλ δεν απάντησες αν έχεις και πως συμπεριφέρεται εκεί.

tipos
28-11-16, 21:33
Δες και τη μικα μεσα στο φουρνο μηπως ειναι καμενη

ΔΙΑΣ
28-11-16, 21:40
ποια λες μικα ενα τετραγωνω χαρτονακι που ειναι στο μαγνητορ αν λες αυτο ειναι ενταξει αλλα ο φουρνος μεσα ειναι καμενος αν θες ανεβαζω φωτογραφια αν δεν καταλαβες τη λεω ευχαριστω

ΔΙΑΣ
28-11-16, 21:43
ποτε την ριχνει ποτε οχι απαντηση για τον klik

tipos
28-11-16, 21:45
Η μικα δεν επισκευαζεται θα πρεπει να την αλαξεις οπωσδηποτε,το εχω ξαναδει το εργο,αλαξε την και ξαναδοκιμασε

Ακυρο,τωρα ειδα το #9

klik
28-11-16, 21:49
Δεν βρίσκω ξεκάθαρη την απάντηση σου.

Θέλω να ξεκαθαρίσεις: έχει γκρίλ; (ξέρεις τι είναι αυτό; )
Αν έχεις και όταν βάζεις μόνο γκριλ (χωρίς μικροκύματα), πάλι πέφτει σποραδικά η ασφάλεια, σημαίνει ότι δεν φταίει το κύκλωμα των μικροκυμάτων (μετασχηματιστής, πυκνωτής, δίοδος, μάγκνετρον, μίκα), αλλά τα κοινά εξαρτήματα (χρονοδιακόπτης, πλακέτα-αν υπάρχει, μοτέρ περιστροφής, διακόπτες πόρτας, λαμπάκι κλπ).

Βγάλε φωτογραφίες από το πάνελ με τα κουμπιά χειρισμού και από το εσωτερικό του φούρνου.

ΔΙΑΣ
29-11-16, 15:35
Ενταξει θα βγαλω και βλεπουμε

vasilimertzani
30-11-16, 14:07
Απαντηθηκε στο δυο πόστ.μου το εκανε και εμενα να ριχνει το μαγνητικο της ασφαλειας.

FILMAN
30-11-16, 14:35
Ναι αλλά παρακάτω λέει ότι του το έκανε και σε 16άρα.

ΔΙΑΣ
01-12-16, 08:45
427454274642747427484274942750καλημερα σε ολους συγνωμη για την καθυστερηση σημερα θα ανεβασω φωτογραφιες το πανω μερος εχει καει να φταιει αυτο στην τριτη φωτογραφια η τελευτεα ειναι απο μετρηση μαγκνητορ

ΔΙΑΣ
01-12-16, 15:46
427514275242753427544275542756θα ανεβασω και αλλες αλλη μια στο αλλο

ΔΙΑΣ
01-12-16, 15:56
θα προσπαθησω να της ανεβασω κατι κολησε μου βγαζη ενα κοκκινο ερωτιματικο

duvdev
01-12-16, 16:24
Απορώ γιατί δεν τον έχεις πετάξει ακόμα.
Υπάρχει περίπτωση να τον ξαναχρησιποιήσεις έτσι όπως έγινε ο θάλαμος του;

ΔΙΑΣ
01-12-16, 21:02
εχεις δικαιο αλλα το ταμειο ειναι μειων εχω μαθει πριν πεταξω μια συσκευει να προσπαθω να τη φτιαξω αν μπορω

klik
01-12-16, 22:31
Λοιπόν γκρίλ δεν έχεις.Στην είσοδο από το φουρνάκι που υπάρχει το φίλτρο βλέπω ασφάλειες. Αυτές για να μην έχουν καεί, η βλάβη μάλλον βρίσκεται πριν από αυτές. Άρα θα έκανα τα εξής:
α) Το φουρνάκι σε άλλη πρίζα (αν δεν κάνω λάθος το δοκίμασες με την 10Α και 16Α)
β) οπτικό έλεγχο του καλωδίου και του φις για φθορές
γ) έλεγχο στην είσοδο του καλωδίου στο φουρνάκι για φθορές.
δ) έλεγχο του ΔΔΕ (αντιηλεκτροπληξιακού) πατώντας το ΤΕΣΤ που έχει πάνω του για να δούμε αν λειτουργεί.

klik
01-12-16, 22:41
Μήπως υπάρχει κανένα ηλεκτρολογικό σχεδιάγραμμα στο εσωτερικό του; Πάνω σε κάποια λαμαρίνα συνήθως. Αν ναι, ανέβασε φωτογραφία.

ΔΙΑΣ
01-12-16, 22:44
απανταω στο βημα δ δεν πεφτει το ρελε η ασφαλεια πεφτει εγω το δοκιμασα και λειτουργει ΔΔΕ ΟΣΩ για το καλωδιο δεν βλεπω καποια φθορα ουτε διαρροη εχει

FILMAN
02-12-16, 09:39
Χρήστο. Λογικά μπροστά πρέπει να έχει δύο μεγάλα περιστροφικά κουμπιά, το ένα πρέπει να είναι ο χρονοδιακόπτης και το άλλο να ρυθμίζει την ισχύ. Βάλε αυτό που ρυθμίζει την ισχύ στο τέρμα (μέγιστη ισχύς) και βάλε το φούρνο να δουλέψει για, ας πούμε, 5 λεπτά. Αν με το που τον ανάψεις σου ρίξει την ασφάλεια σήκωσέ τη και ξαναβάλ' τον να δουλέψει μέχρι να ξεκινήσει χωρίς να πέσει η ασφάλεια. Αφού γίνει αυτό πες μας αν κατά τη διάρκεια των 5 λεπτών λειτουργίας έπεσε η ασφάλεια. Επίσης βάλε φωτο των δυο ασφαλειών που έπεφταν.

ΔΙΑΣ
02-12-16, 20:20
αυτο που εχω παρακολουθηση ειναι οτι δεν ριχνει την ασφαλεια αμεσως αλλα πρεπει να ζεσταθει καλα δηλαδη λειτουργει 5 λεπτα μετα οταν το βαλω σε πληρη ισχυς στα μικροκυματα ριχνει την ασφαλεια γενικα τα συμπτωματα που κανει ειναι περιεργα δηλαδη εχω παρακολουθηση οτι οταν το βαζω σε πριζα που εχει ασφαλεια 10 την ριχνει γρηγοροτερα οταν το βαζω σε 16 αργη λιγο περισοτερο να τη ριξει οταν την βαζω σε 20 ποτε την ριχνει ποτε οχι το σιγουρο ειναι οτι σε οποια πριζα και να το βαλω σε πληρη ισχυς αφου εχει ζεσταθει καλα το ριχνει οταν ειναι κρυο και το λειτουργεισο δεν την ριχνει τη να πω ευχαριστω ολους τους μαγκες που ασχοληθηκαν με το θεμα μου αλλα ρε παιδια ειναι για το γαμοτο τοσο μυστηρια βλαβη θελω να τη βρω αν ξερετε κατι αλλο βοηθηστε με ευχαριστω δεν παραδιδω τα οπλα ακομα.

Κυριακίδης
02-12-16, 20:35
εχω παρακολουθηση οτι οταν το βαζω σε πριζα που εχει ασφαλεια 10 την ριχνει γρηγοροτερα οταν το βαζω σε 16 αργη λιγο περισοτερο να τη ριξει οταν την βαζω σε 20
Οι μπρίζες που υποστηρίζονται από 20άρες είναι καινούρια μόδα? το καλώδιο της γραμμής της 20άρας χωράει για σύνδεση σε μπρίζα? τέλος πάντων για το #19 φαίνεται είναι πιθανότερο.

nyannaco
03-12-16, 07:40
αυτο που εχω παρακολουθηση ειναι οτι δεν ριχνει την ασφαλεια αμεσως αλλα πρεπει να ζεσταθει καλα δηλαδη λειτουργει 5 λεπτα μετα οταν το βαλω σε πληρη ισχυς στα μικροκυματα ριχνει την ασφαλεια γενικα τα συμπτωματα που κανει ειναι περιεργα δηλαδη εχω παρακολουθηση οτι οταν το βαζω σε πριζα που εχει ασφαλεια 10 την ριχνει γρηγοροτερα οταν το βαζω σε 16 αργη λιγο περισοτερο να τη ριξει οταν την βαζω σε 20 ποτε την ριχνει ποτε οχι το σιγουρο ειναι οτι σε οποια πριζα και να το βαλω σε πληρη ισχυς αφου εχει ζεσταθει καλα το ριχνει οταν ειναι κρυο και το λειτουργεισο δεν την ριχνει τη να πω ευχαριστω ολους τους μαγκες που ασχοληθηκαν με το θεμα μου αλλα ρε παιδια ειναι για το γαμοτο τοσο μυστηρια βλαβη θελω να τη βρω αν ξερετε κατι αλλο βοηθηστε με ευχαριστω δεν παραδιδω τα οπλα ακομα.[Off-Topic]
Φίλε Χρήστο, όταν γράφεις μια παράγραφο, χρησιμοποίησε και τελείες και κόμματα, αυτό το χύμα πράγμα είναι δυσανάγνωστο.
[/Off-Topic]

ezizu
03-12-16, 15:17
Αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με την επισκευή του φούρνου, θα πρέπει αρχικά να επισκευάσεις οπωσδήποτε, τα εσωτερικά τοιχώματα της καμπίνας . Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα συμπτώματα που αναφέρεις να οφείλονται στο πρόβλημα της καμπίνας και μόνο (χωρίς να είναι βέβαια απόλυτο 100%, αλλά αν δεν επισκευαστεί αρχικά η καμπίνα, νομίζω, κανένας δεν μπορεί να σου πει τίποτα περισσότερο).

Η καμπίνα χρειάζεται αρχικά ένα πολύ καλό καθάρισμα, στην συνέχεια τρίψιμο των καμένων επιφανειών και βάψιμο (εκτός από το εμφανή καμένο σημείο, θα πρέπει να βαφτούν ακόμα και όλα τα μικρά σημεία που ίσως έχει φύγει το χρώμα και φαίνεται η λαμαρίνα) με κατάλληλο χρώμα.

Τώρα αν σε συμφέρει οικονομικά ή όχι θα πρέπει να το μελετήσεις εσύ.