Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Mitsubishi] Εγκατάσταση χωρίς αντλία κενου.
Πρόσφατα πήρα ενα 12.000 btu mitsubishi σειρα sf. O ψυκτικος που ήρθε και το εγκατεστησε (αδειουχος) δεν χρησιμοποίησε καμια ανλτια κενού ουτε κανένα μανόμετρο για να δει πιεσεις, όπως και κανένας ψυκτικος δεν έχει χρησιμοποιήσει σε όσα κλιματιστικά έχω πάρει τα τελευταια χρόνια. Το κλιματιστικό τώρα αποδίδει πολύ καλά δεν έχω κάποιο θέμα.
Η εξωτερική μονάδα είναι πλήρως αθόρυβη απο βουη σε λειτουργια μεσου φορτίου, όμως ακούω ενα χαρχαλεμα σαν να κυλάει νερό. Λογικά είναι απο φρεόν που φέρνει βόλτες. Είναι φυσιολογικοί ηχοι σαν ροή υγρού στην εξωτερική μονάδα? Υπάρχει περιπτωση να μην έκανε εξαέρωση και να έχει αέρα το κύκλωμα και να αποδίδει τόσο καλά?
καλημερα !! το οτι δεν εκανε κενο μπορει να σου δημιουργησει θεμα αποδοσης με τον καιρο !! αυτο που ακους εινια φυσιολογικο μην αγχωνεσαι!!
αν παλι δεν εκανε ουτε εξαερωση τοτε θα εχεις προβλημα πιο γρηγορα στη λειτουργεια και στην αποδοση!
πιθανον εκανε εξαερωση νταξει ειπαμε αλλα ποτε δε ξερεις!!
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ενα δεύτερο ερωτημα: είναι φυσιολογικό στη λειτουργια θέρμανσης το κλιματιστικό να σταματάει κάθε περιπου 3-4 ώρες για 5 λεπτα?
Το σταμάτημα γίνεται στην εξω μονάδα και η εσωτερική ανεβάζει τις γριλλιες ψηλά και βγάζει λίγο ψυχρό αέρα. Μετα απο 5 λεπτα ξαναβγαζει θερμανση και λειτουργουν ολα οπως πρωτα.
Να σημείωσω οτι λειτουργει σε νησί με βραδυνή υγρασία μόνιμα στο 90% και τα νερά στην εξωτερική μονάδα (όχι η αποχέτευση της εσωτερικής) τρέχουν ποτάμι.
συνηθως κανουν αποψυξη το χειμωνα και αναβει και καποιο λαμπακι μεσα το def!! κανονικα σταματαει στην αποψυξη !!
το αλλο ειναι εαν πιασει τη θερμοκρασια που εχεις ρυθμιση παλι θα σταματησει μεχρι να μετρησει τη διαφορα προς τα κατω και να ξαναξεκινησει!!
Γιατί κανενας ψυκτικος δεν χρησιμοποιει αντλια κενού? Εφόσον κανει εξαέρωση τι παραπανω προσφέρει τεχνικά ή ανλτια κενού?
Κυριακίδης
26-11-16, 19:24
Γιατί κανενας ψυκτικος δεν χρησιμοποιει αντλια κενού? Εφόσον κανει εξαέρωση τι παραπανω προσφέρει τεχνικά ή ανλτια κενού?
Όταν είναι καινούριο επειδή έχει τα υγρά του πλήρες από τον κατασκευαστή (παγιδευμένα στην εξωτερική μονάδα) και η εσωτερική μονάδα μετά την τοποθέτηση θέλει εξαέρωση / κενό .
Βρίσκουν πιο βολικό να χρησιμοποιούν τα ίδια υγρά της εξωτερικής μονάδας (μέρος αυτής) να "σπρώξουν" αυτά τον αέρα που περιέχουν οι εσωτερικές μονάδες και να "κενώσουν" άμεσα χωρίς την χρήση αντλίας.
Αφήνουν να διαρρεύσουν λίγα υγρά για δευτερόλεπτα και αφού περάσει μέχρι την άλλη πλευρά της εσωτερικής μονάδας , σφραγίζουν εκείνη την στιγμή την τελευταία βίδα ρακόρ ...και πάνε να πληρωθούν άμεσα , γιατί για αυτούς ο χρόνος είναι χρήμα και θέλουν να πάνε και αλλού για γρήγορα μεροκάματα :lool:
Στην λειτουργια του κλιματιστικου τι επιπτώσεις έχει η μη χρηση κενού, αλλά απλή εξαερωση?
Κυριακίδης
26-11-16, 19:40
Δεν είναι ανησυχητικό αν γίνει από έναν με άσπρα μούσια ... ενώ αν γίνει από κάποιο γαλαζοβράκι που βάζει ακόμη τζελ στα μαλλιά του και που δεν ξέρει είναι ανησυχητικό.
Εφόσον λες ότι στα προηγούμενα κλιματιστικά σου , τα τοποθέτησε ο ίδιος τεχνικός μην ανησυχείς . Είναι εγγύηση.
Τα υγρά που βρίσκονται παγιδευμενα στην εξωτερική μονάδα, για ποσα μετρα χαλκοσωληνα είναι οκ? Γιατί λογικά αμα βάλει κανεις 5-6 μετρα σωλήνα δεν θα επαρκουν τα εργοστασιακά υγρά και θα θέλει συμπλήρωμα.
Ο εγκατάστασης μου δεν είναι ένας, επιλέγω παντα οποιον δίνει το καταστημα ηλεκτρικών που αγοράζω. Χωρίς να έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Έχω 3 hitachi 12 ετιας, 2 toyotomi 5ετιας, 1 mitsubishi 10 ετιας , 1 samsung 3 ετιας και τώρα προχθες 1 φρεσκο mitsubishi inverter. Το μονο πρόβλημα που εχω είναι σε 2 hitachi χάλασε το μοτεράκι που κινεί τις περσίδες.
Όλα τα αλλα λειτουργουν καλά, και σε κανένα δεν έγινε τοποθέτηση με αντλία κενού. Τώρα που άρχισα να διαβάζω περί εγκαταστάσεων και οτι ο σωστός τροπος είναι με κενό, μου δημιουργήθηκαν οι απορίες.
Κυριακίδης
26-11-16, 21:36
Τώρα που άρχισα να διαβάζω περί εγκαταστάσεων και οτι ο σωστός τροπος είναι με κενό, μου δημιουργήθηκαν οι απορίες.
Τι ψάχνεις να βρεις , εδώ που τα λέμε κάποιοι δουλεύουν με την αντλία κενού , αλλά δεν ξέρουν (ή και σκόπιμα) σφίγγουν χαλαρά τα ρακόρ και κάθε χρόνο θέλουν συμπλήρωμα (ή δεν κάνουν σχετικούς ελέγχους). Να λες ευχαριστώ για τους τεχνικούς που διαθέτεις εφόσον είναι εξυπηρετικοί και μην τους αλλάζεις .
λογικά αμα βάλει κανεις 5-6 μετρα σωλήνα δεν θα επαρκουν τα εργοστασιακά υγρά Αυτό δεν αφορά την χρήση αντλίας κενού , και συμπληρώνουν τα γραμμάρια ανάλογα τα μέτρα. 'Η βασίζονται στις πιέσεις των μανομέτρων.
vasilimertzani
28-11-16, 18:11
Οσο "εξελισονται"ομως τα αερια τοσο πιο ευαισθητα γινονται απο την ατμόσφαιρα.ειναι λαθος συγκριση το κλιματιστικο πριν δεκα χρονια με τα σημερινα.
Επίσης ακομα και η ποσοτητα,σημερα απαιτουν συγκεκριμενα γραμμαρια,καποτε πηγαινες με το οργανο.πιστευω οι κατασκευαστες δεν αναφερουν τυχαια την αντλια κενου.
Καλημερα να ρωτησω και εγω κατι σχετικο με αυτο.Μπορει να μπει εκ των υστερων η αντλια κενου;Σε περιπτωση που εχει γινει μονο εξαερωση..
Μέσα στο κύκλωμα σου υπάρχει αέρας και ψυκτικό υγρό/αέριο (και στις δυο μορφές). Το κενό θα αφαιρέσει φυσικά και τα δυο.
Όταν ξεκινήσεις ανάκτηση του ψυκτικού υγρού (οπότε θα κάνει και κενό μαζί) θα βγεί και ο αέρας, μετά διαχωρισμός αέρα από ανακτημένο υγρό, ζύγισμα υγρού και συμπλήρωμα αν χρειάζεται και επανατοποθέτηση.