Επιστροφή στο Forum : ΣΥΝΔΕΣΗ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ
Μπορει να βοηθησει κανεις με τη συνδεση, γιατι δεν εχει σημαδια για φαση, ουδετερο και γειωση!!!!42648
1= Φάση
4= Ουδέτερος
Η γείωση θα συνδεθεί στην βίδα (με το παξιμάδι, στο κάτω μέρος της φωτογραφίας) που είναι πάνω στο μεταλλικό κέλυφος .
42649
1= Φάση
4= Ουδέτερος
Η γείωση θα συνδεθεί στην βίδα (με το παξιμάδι, στο κάτω μέρος της φωτογραφίας) που είναι πάνω στο μεταλλικό κέλυφος .
42649
Ευχαριστω πολυ, με εσωσες!!!!
Με αυτά που ρωτάς καλύτερα να τα συνέδεε κάποιος άλλος..
νεκταριοος
06-11-16, 11:38
ε τι αλλο να σου πουνε βρε φιλαρακι τα παιδια ,το μαυρο που ειναι η φαση L στο 1 το μπλε που ειναι ο ουδετερος στο 4 η γειωση κιτρινο με πρασινη ριγα αυτα
ε τι αλλο να σου πουνε βρε φιλαρακι τα παιδια ,το μαυρο που ειναι η φαση L στο 1 το μπλε που ειναι ο ουδετερος στο 4 η γειωση κιτρινο με πρασινη ριγα αυτα
Το θεμα μου ηταν βασικα αν θα κουμπωσω τη φαση στο 1 ή στο 4, βλεπεις εσυ πουθενα κανενα L στη φωτο που ανεβασα? τελοσπαντων ας μη πω τιποτα αλλο....
Με αυτά που ρωτάς καλύτερα να τα συνέδεε κάποιος άλλος..
Οκ στον επομενο θα σε φωναξω!!!!!:001_rolleyes:
Το θεμα μου ηταν βασικα αν θα κουμπωσω τη φαση στο 1 ή στο 4, βλεπεις εσυ πουθενα κανενα L στη φωτο που ανεβασα? τελοσπαντων ας μη πω τιποτα αλλο....
Όχι, αλλά βλέπω ένα ανάγλυφο σχήμα πάνω στον θερμοστάτη, εσύ όχι;
Προφανως για να μην γραφει δεν εχει σημασια φιλε lavraka.
Προφανως για να μην γραφει δεν εχει σημασια φιλε lavraka.
Γιώργο εσύ είσαι, ή κάποιος έχει χακάρει το λογαριασμό σου;
Γιατι Φιλιππε αφου ειναι διπολικος ο θερμοστατης..
Εννοω δεν εχει σχεση που θα παει η φαση-ουδετερος και οχι η γειωση ετσι;
Νομιζω η γειωση φωναζει που θα παει..
Πάνω στον θερμοστάτη το σχήμα είναι ξεκάθαρο... Φαίνεται ένας μονοπολικός διακόπτης, και ένας διπολικός, σωστά; Ίσως δεν είναι ξεκάθαρο ότι το κουμπί ρύθμισης επηρεάζει τον ΜΟΝΟΠΟΛΙΚΟ διακόπτη, δηλαδή αυτόν που (πρέπει να) λειτουργεί πάντα, ενώ ο ΔΙΠΟΛΙΚΟΣ ανοίγει μόνο όταν ενεργοποιηθεί το σύστημα ασφαλείας υπερθέρμανσης του θερμοστάτη (οπότε πετάγεται έξω και το σχετικό κουμπάκι), δηλ. αν κολλήσει ο μονοπολικός διακόπτης ή αν η θερμοκρασία του νερού ανέβει πολύ ψηλά για οποιονδήποτε λόγο... Συνεπώς η φάση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να πάει στο 1 εκτός βέβαια αν θέλει κανείς η φάση προς την αντίσταση να κόβεται ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!
Ειναι σιγουρο αυτο που λες;Οτι ο διπολικος διακοπτης ειναι για τον ασφαλειας ενω ο μονοπολικος για τον λειτουργιας;
Δεν εχω και κανενα προχειρο να τον μετρησω..
Τί να σου πω; Όσοι έχω δει έτσι ήταν. Βρες έναν και παίξε με το κουμπί της θερμοκρασίας. Θα δεις ότι κόβει μόνο τη σύνδεση 1-3 και όχι και την 2-4. Μετά αν τον ζεστάνεις με κανα αναπτήρα (δεν ξέρω αν αρκεί) ώστε να πεταχτεί έξω το κουμπάκι, θα πρέπει να δεις κομμένη και την 1-3 και τη 2-4.
Ετσι ειναι. Δεν κοβει το 2-4
Πάντως ακόμα και ανάποδα να ήταν, δηλαδή το σύστημα ασφαλείας να έκοβε τον μονοπολικό διακόπτη, πάλι η φάση στο 1 θα έπρεπε να πάει, διότι για να ενεργοποιηθεί το σύστημα ασφαλείας πάει να πει ότι ο ρυθμιζόμενος διακόπτης πιθανόν δεν έκοψε, οπότε η μόνη διακοπή θα γίνει μέσω της επαφής που ελέγχεται από το σύστημα ασφαλείας, και αν αυτή είναι η μονοπολική θα πρέπει προφανώς να διακόπτει τη φάση. Αλλά επαναλαμβάνω ότι όσους θερμοστάτες έχω δει ήταν ανάποδα, δηλ. το σύστημα ασφαλείας είχε να κάνει με τον διπολικό (και όχι με τον μονοπολικό) διακόπτη, που φαίνονται στο ανάγλυφο διάγραμμα στο μπροστινό μέρος του θερμοστάτη.
Oχι δεν βρηκα θερμοστατη.Το σωστος πηγαινε στο σκεπτικο σου στο μηνυμα #16
Υπαρχει βεβαια και αυτο: https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/14940244_1082250738560888_1885457649393608966_o.jp g
ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΤΣΙ;
Υπαρχει βεβαια και αυτο: https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/14940244_1082250738560888_1885457649393608966_o.jp g
ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΤΣΙ;
Χάχα, έτσι τουλάχιστον σβήνει το ενδεικτικό λαμπάκι πάνω από τους 80! Έχεις λίγο χρόνο να φύγεις από το σπίτι πριν το Μπαμ!
(αν δεν έχουν πάρει πρώτα φωτια το καλώδια που συνδέουν την αντίσταση)!!!
στάλθηκε με Tapatalk
Χάχα, έτσι τουλάχιστον σβήνει το ενδεικτικό λαμπάκι πάνω από τους 80! Έχεις λίγο χρόνο να φύγεις από το σπίτι πριν το Μπαμ!
(αν δεν έχουν πάρει πρώτα φωτια το καλώδια που συνδέουν την αντίσταση)!!!
στάλθηκε με Tapatalk
+100000000!
Papas00zas
10-11-16, 16:39
Όποιος ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ τον έχει στο σπίτι του έτσι είναι τυχερός που δεν του έγινε ο θερμοσίφνας βόμβα.....πραγματικά απορώ ώρες ώρες με αυτά που βλέπω....
Εντάξει μωρέ, πώς κάνετε έτσι, αφού μεταξύ καλωδίου και αντίστασης παρεμβάλλεται ο θερμοστάτης, δεν παρεμβάλλεται; :lool:
Γιώργο δεν μας είπες από πού προέρχεται η φωτο!
Papas00zas
11-11-16, 18:28
Εντάξει μωρέ, πώς κάνετε έτσι, αφού μεταξύ καλωδίου και αντίστασης παρεμβάλλεται ο θερμοστάτης, δεν παρεμβάλλεται; :lool:
:lool::lool::lool::lool:
Γιώργο δεν μας είπες από πού προέρχεται η φωτο!
Μου την εστειλε γνωστος μου που του την εστειλε υδραυλικος..