PDA

Επιστροφή στο Forum : Πως να στερεώσω το κουρτινόξυλο;

fortis
17-10-16, 02:34
Το πρόβλημα προκύπτει διότι πάνω από τη μπαλκονόπορτα υπάρχει σεναζ που δεν θέλω να τρυπήσω, από πάνω περνάνε αρκετά καλώδια και αμέσως παραπάνω ξεκινάνε τα τουβλα μέχρι την οροφή αλλά και που δυστυχώς έχουν τοποθετήσει κλιματιστικό.

Συνεπώς ο χώρος που έχω για να στερεώσω τις βάσεις του κουρτινόξυλου είναι ή κάτω από το σεναζ (οπότε πέφτει πολύ χαμηλά) ή στα πλάγια του κλιματιστικού (οπότε πέφτει το κουρτινόξυλο ακριβώς πάνω στο κλιματιστικό).

Θα με βόλευε αν υπήρχαν βάσεις που να κάθονται με κρέμαση πχ κάτι τέτοιο http://www.ikea.gr/leuka-eidi/rages-kourtinon-kai-kourtinoxula/kourtinoxula/synthesi-koyrtinoksyloy-48287/75110/ αλλά όμως θέλω μακρύτερες βάσεις ώστε να μπορέσω να τις στερεώσω τοποθετώντας βίδες στο ένα άκρο και στο κέντρο τους (και όχι στα δυο άκρα).

Έχετε κάποια ιδέα;

lepouras
17-10-16, 03:33
γιατί δεν θέλεις να τρυπήσεις το σενάζι που είναι και το ποιο γερό σημείο? για 6mm τρύπα(τέτοιο ουπατ θα χρησιμοποιήσεις) δεν παθαίνουν τίποτα. μην ακούς υπερβολές πως αν το τρυπήσεις θα πάθει ζημιά (θα πέσει το σπίτι, θα αδυνατίσουν τα μπετά και άλλες τέτοιες υπερβολές).

fortis
17-10-16, 10:58
γιατί δεν θέλεις να τρυπήσεις το σενάζι που είναι και το ποιο γερό σημείο? για 6mm τρύπα(τέτοιο ουπατ θα χρησιμοποιήσεις) δεν παθαίνουν τίποτα. μην ακούς υπερβολές πως αν το τρυπήσεις θα πάθει ζημιά (θα πέσει το σπίτι, θα αδυνατίσουν τα μπετά και άλλες τέτοιες υπερβολές).

Μη πέσω σε σίδερο.

Κυριακίδης
17-10-16, 11:55
αλλά όμως θέλω μακρύτερες βάσεις ώστε να μπορέσω να τις στερεώσω τοποθετώντας βίδες στο ένα άκρο και στο κέντρο τους (και όχι στα δυο άκρα).
Με το παραπάνω δεν κατάλαβα τι εννοείς "μακρύτερες βάσεις " δηλαδή μακρύτερο ποιο θα είναι , η πλευρά που γαντζώνει στον τοίχο? ή η πλευρά που πηγαίνει προς το κουρτινόξυλο?
Αν στην θέση σου είχα εμμονή και όρο να μην βάλω σε καμιά περίπτωση βίδα , θα τροποποιούσα τις 2 γωνίες ενωμένες / κολλημένες με μια μπάρα και στερέωση της μπάρας με κόλλα στον τοίχο . Για να βγει ή να πέσει είναι αδύνατο καθώς είχα προηγούμενες εμπειρίες με πλαστικά καναλέτα όπου περνάς καλώδια και δεν βγαίνανε με τίποτα από τον τοίχο (και κολλημένα με σιλικόνη ) ή έναν καθρέφτη που κόλλησα σε μπάνιο και δεν μπορούσα να το βγάλω . Όσο μεγαλώνει η επιφάνεια στήριξης η κόλλα είναι "διάβολος".

fortis
17-10-16, 16:25
Με το παραπάνω δεν κατάλαβα τι εννοείς "μακρύτερες βάσεις " δηλαδή μακρύτερο ποιο θα είναι , η πλευρά που γαντζώνει στον τοίχο? ή η πλευρά που πηγαίνει προς το κουρτινόξυλο?
Αν στην θέση σου είχα εμμονή και όρο να μην βάλω σε καμιά περίπτωση βίδα , θα τροποποιούσα τις 2 γωνίες ενωμένες / κολλημένες με μια μπάρα και στερέωση της μπάρας με κόλλα στον τοίχο . Για να βγει ή να πέσει είναι αδύνατο καθώς είχα προηγούμενες εμπειρίες με πλαστικά καναλέτα όπου περνάς καλώδια και δεν βγαίνανε με τίποτα από τον τοίχο (και κολλημένα με σιλικόνη ) ή έναν καθρέφτη που κόλλησα σε μπάνιο και δεν μπορούσα να το βγάλω . Όσο μεγαλώνει η επιφάνεια στήριξης η κόλλα είναι "διάβολος".

μακρύτερο εννοώ το τμήμα που εφάπτεται στον τοίχο. Δεν έχω θέμα να βγει το κουρτινόξυλο κι άλλο μπροστά, αντίθετα θα ήθελα να πλησιάζει στον τοίχο.
Έλεγα μήπως υπάρχει κάποια έτοιμη λύση.

JOUN
17-10-16, 19:45
Μη πέσω σε σίδερο.
Κιαν πεσεις σε σιδερο τι εγινε;
Δυσκολο να εχεις προβλημα με ενα εξαρακι τρυπανι..

xsterg
17-10-16, 21:35
φοβαται μην πεσει το κτηριο απο μια τρυπα 6 χιλ.

fortis
18-10-16, 23:05
φοβαται μην πεσει το κτηριο απο μια τρυπα 6 χιλ.

Ψυχολόγος;

xsterg
19-10-16, 21:44
Ψυχολόγος;

ψυχιατρος.

ΔΙΑΣ
19-10-16, 22:34
:biggrin:

fortis
20-10-16, 02:19
ψυχιατρος.
Α, ωραία. Συνάδελφος!

Επι της ουσίας, δεν μου είναι πολύ ευχάριστο να πέφτω σε σίδερο και να πρέπει μετά να τρυπήσω αλλού ή να προσπαθώ να σπάσω το σίδερο ή το τρυπάνι.

nyannaco
20-10-16, 08:13
Αμα πέσεις σε σίδερο, αλλάζεις το διαμαντοτρύπανο με HSS (ή, ακόμη καλύτερα, κοβαλτίου, αν υπάρχει πρόχειρο) και προχωράς χωρίς κρούση.