Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Θερμοκρασίες λάπτοπ

Karny
24-09-16, 19:44
Καλησπέρα στην ομάδα..Εχω ένα λάπτοπ HP Pavillion DV6, 15άρα οθόνη, περίπου 7 ετών.
Ανέκαθεν είχα ένα cpu meter στην επιφάνεια εργασίας και το core temp να τρέχει και να δείχνει θερμοκρασίες.Αυτό που παρατηρώ τώρα τελευταία είναι μεγάλες θερμοκρασίες με τον ανεμιστήρα να δουλεύει φουλ,καυτό αέρα από πίσω και σκέφτηκα οτι χρειάζεται καθάρισμα, πάστες κτλ..
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι θερμοκρασίες μετράει το core temp (και όποιο άλλο πρόγραμμα) και αν οι ενδείξεις της τάξης των 75-85 βαθμών μάξιμουμ μπορούν κάνουν ζημιά στον υπολογιστή.Χρειάζεται άμεσα καθάρισμα, θα πάθει ζημιά;;

krissgr
24-09-16, 20:04
Άνοιξα χθες ενα HP που όλες οι θυρίδες από τις ψύκτρες ήταν κλειστές απο τη βρόμα. Αποτέλεσμα καμμένη CPU. Άμεσα καθαρισμός.

Στάλθηκε από το SM-T520 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

toni31
24-09-16, 20:26
Οι θερμοκρασίες έχουν σχέση και με την λειτουργία του μηχανήματος. Αν αυτοί οι βαθμοί υπάρχουν χωρίς να τρέχουν εφαρμογές και το CPU είναι σχεδόν σε αδράνεια τότε είναι μεγάλες. Αν όμως έχεις full load τότε είναι μικρές. Οπότε είναι σχετικό αυτό που ρωτάς.
Αν δεν τον έχεις καθαρίσει ποτέ ή πέρασε καιρός από την τελευταία φορά, τότε θα πρέπει να τον καθαρίσεις.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι θερμοκρασίες μετράει το core temp (και όποιο άλλο πρόγραμμα)

Του πυρήνα

Ρίξε και μια ματιά εδώ (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=68237)

JOUN
24-09-16, 22:05
Ανοιγμα και καθαρισμα αμεσως πριν σου χτυπησει την GPU γιατι μετα εμπλεξες..

Karny
25-09-16, 12:49
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, θα κανονίσω καθάρισμα!Καλημέρες! :001_smile: