Επιστροφή στο Forum : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΓΟΛΗΣΗ INVERTER 200A
Μου εφερε ενας φιλος μαστορας την παρακατω ηλεκτροκολληση η οποια δεν ξερει και ουτε γραφει μαρκα με το προβλημα οτι δεν κολλαγε και αναβε το πορτοκαλι λαμπακι πουναι σαν κεραυνος.Αυτο μου ειπε οτι ποτε αναβοσβηνε και κουνουσε τα ηλεκτροδια και εσβηνε ωσπου μια μερα εμεινε μονιμα αναμμενο,αλλαξαμε το ρελε γιατι δεν φαινονταν να οπλιζει κολλησε για λιγο και μετα παλι λαμπακι.Περασα κολλησεις οσες μπορεσα αλλα το αποτελεσμα μηδεν,οποιος ασχολειται με τετοια μηχανηματα και γνωριζει ας βοηθησει.
STALKER IX
18-09-16, 23:59
Η αντισταση πανω απο το ρελε που ειναι?
STALKER IX
19-09-16, 00:06
και το βαριστορ δεν βλεπω......την βαλατε να δουλεψει με γεννητρια?
Την αντισταση την ξεκολλησα νατην μετρησω και την κολλησα μετα 2,2ωμ ειναι.
STALKER IX
19-09-16, 00:17
Δηλαδη τωρα οταν δινεις ταση τι συμπεριφορα εχει?
Οταν τη βαζω στην πριζα αναβει το ενδεικτικο πρασινο λειτουργιας και το απο κατω πορτοκαλι λαμπακι σταθερα,αλλα καποια στιγμη εσβησε,ποτε αναβοσβηνε τωρα μονιμα αναμμενο.Απο οτι ξερω στο μαγαζι την εχει αν πηγε πουθενα καιτην εβαλε σε γεννητρια δεν γνωριζω.
STALKER IX
19-09-16, 00:48
κοιταξε οταν δινεις ταση πρεπει να οπλισει το ρελε αν κατι δεν παει καλα δεν θα οπλισει η θα οπλισει για λιγο.Εσενα τι κανει? οπλιζει μονιμα και εχεις ταση στους πυκνωτες? Αν εισαι σιγουρος οτι εχεις βαλει σωστα τα καλωδια και το πηνιο (το βλεπω πορτοκαλι αρα 220ν χωρις να ισχυει παντα) ειναι 24ν?
Αν εισαι μονιμα οπλισμενος κανε ελεγχο για κολλησεις με μηχανικο τροπο προσεχτικα παντα.
Αυτες εκει υποφερουν
Το ρελε τοχω με καλωδια γιατι ειχε τετραγωνα ποδαρακια και δεν χωρουσε στις τρυπες,220βολτ ειναι σωστα τωρα κολλησεις περασα κατι λιγες εμειναν αλλα τι εννοεις ελεγχο με μηχανικο τροπο;
STALKER IX
19-09-16, 01:06
Αμα ειναι 220 δεν θα οπλισει ποτε....
Γιατι τι θελει στα ποσα βολτ,τo finder 55.12 ειχε 12 ή 220 βολτ ειναι τελικα.Τι σημαινει οταν αναβει το πορτοκαλι λαμπακι δεν εχω καταλαβει οποος ξερει ας απαντησει.
Το πορτοκαλι ανάβει όταν ανοίξει ο/οι θερμοστάτης/ -ες ή έχει αυξημένη την τάση των 325V DC
chipakos-original
19-09-16, 11:48
Γιατι τι θελει στα ποσα βολτ,τo finder 55.12 ειχε 12 ή 220 βολτ ειναι τελικα.Τι σημαινει οταν αναβει το πορτοκαλι λαμπακι δεν εχω καταλαβει οποος ξερει ας απαντησει.
Το ενδεικτικό πορτοκαλί Led ανάβει για διάφορες αιτίες π.χ όταν βραχυκυκλώνεις τα καλώδια συγκόλλησης το θετικό μαζί με το αρνητικό για μεγάλο χρονικό διάστημα όπου επεμβαίνει ο κόφτης των Αμπέρ για να μην χυθεί το ηλεκτρόδιο,επίσης ανάβει όταν για κάποιο λόγο π.χ (βλάβη στα ισχύος) δεν βγάζει ρεύμα η μηχανή,ή ανάβει όταν η μηχανή έχει υπερθερμανθεί,και σε κάποιους τύπους μηχανών ανάβει όταν εντοπίσει μεγάλη διακύμανση παροχής τάσεως που μπορεί να είναι επικίνδυνη για τη μηχανή.