Επιστροφή στο Forum : [Κινητό Τηλέφωνο] OPPO Find 5 (X909)
Καλησπερα παιδες,
εχω ενα κινητο OPPO Find 5 το οποιο δε μπορει να φορτισει την μπαταρια του.
Βασικα φορτιζει ΠΑΡΑ πολυ αργα.... δινοντας 3,9V περιπου με το ζορι στους ακροδεκτες της μπαταριας, ενω θα επρεπε να ειναι 4,35V τουλαχιστον συμφωνα με τον κατασκευαστη.
Εχω αντικαταστησει την μπαταρια του και συνεχιζει το ιδιο προβλημα.
Αμα την φορτισω στο τροφοδοτικο παγκου που εχω και μετα την βαλω στο κινητο θα λειτουργησει μια χαρα.
Εχω εμπειριες με reballing σε Η/Υ και μετα απο ψαξιμο λεω να αλλαξω το power ic του.
Εχω κατεβασει τα schematic του, τα οποια δεν ειναι πληρη. Επισης κατεβασα και τα service manual του, αλλα ελα που ειναι στα κινεζικα...(:laugh:), οχι ομως ολα. Ευτυχως...
Θα προσπαθησω να αλλαξω και το firmware μηπως και.....
Καποιος πιο εμπειρος απο μενα στο θεμα του hardware κινητων μπορει να βοηθησει;
Περιμενω τις ιδεες σας, Ευχαριστω
υ.γ. Πακετο schematic και service mauals
https://www.dropbox.com/s/afomoikv1ktr1yx/oppo%20X909.rar?dl=0
Φιλε μου Νικο καλησπερα,
αυτο πες μας στο παρουσιασε ξαφνικα η μετα απο καποια πτωση η καποια επαφη με υγρο η οτιδηποτε αλλο που μπορουσε να προκαλεσει προβλημα?
το τροφοδοτικό -φορτιστής του κινητού ειναι οκ ;μπορεί να δώσει το ρευμα που χρειάζεται κατά την φόρτιση η έχει προβλημα και για αυτό γονατίζει η τάση
Φιλε μου Νικο καλησπερα,
αυτο πες μας στο παρουσιασε ξαφνικα η μετα απο καποια πτωση η καποια επαφη με υγρο η οτιδηποτε αλλο που μπορουσε να προκαλεσει προβλημα?
τπτ απο ολα αυτα, απλα φορτιζα το κιν την ωρα που επαιζα και ο δεικτης της μπαταριας ηταν στο 1%...ξαφνικα εσβησε εντελως(λογικο). Μαλλον το ζορισα λιγο
παραπανω...γιατι εκαιγε κιολας...
το εβαλα να φορτισει και μου εβγαλε σφαλμα στην φορτιση(μηνυμα στα κινεζικα :laugh:)
το τροφοδοτικό -φορτιστής του κινητού ειναι οκ ;μπορεί να δώσει το ρευμα που χρειάζεται κατά την φόρτιση η έχει προβλημα και για αυτό γονατίζει η τάση
μια χαρα ειναι ο φορτιστης, με το αλλο κιν μου δεν υπαρχει θεμα. επισης το OPPO το δοκιμασα και σε αλλα τροφοδοτικα και παλι ειχε το ιδιο θεμα
ziakosnasos
27-08-16, 01:43
Καταρχήν όχι ότι ασχολούμαι με κινητά αλλά είδα τα manual και ο Κινέζος σου είχε και Αγγλικά αναφέρει ότι εάν έχεις πρόβλημα με τις φορτίσεις κλπ μπορεί να φταίει το U2300 (PM8921 Power IC )42210 ,
βασικά έχει και άλλα πολλά βαρέθηκα η αλήθεια να πω . Δες και το usb τι παίζει γιατί πολλοί είχαν παρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα περίπου και άλλαζαν το board του usb . Στον υπολογιστή συνδέεται με το USB ?
Tα 4,35 Volt θα έπρεπε να τα βλέπεις εάν είναι η μπαταρία στο 100% και μετά σιγά σιγά πέφτει .
Καταρχήν όχι ότι ασχολούμαι με κινητά αλλά είδα τα manual και ο Κινέζος σου είχε και Αγγλικά αναφέρει ότι εάν έχεις πρόβλημα με τις φορτίσεις κλπ μπορεί να φταίει το U2300 (PM8921 Power IC )42210 ,
βασικά έχει και άλλα πολλά βαρέθηκα η αλήθεια να πω . Δες και το usb τι παίζει γιατί πολλοί είχαν παρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα περίπου και άλλαζαν το board του usb . Στον υπολογιστή συνδέεται με το USB ?
Tα 4,35 Volt θα έπρεπε να τα βλέπεις εάν είναι η μπαταρία στο 100% και μετά σιγά σιγά πέφτει .
αυτο το power ic εννοουσα στο πρωτο ποστ μου
το usb-board δεν νομιζω οτι εχει θεμα γιατι παιρνω κανονικα 5V και το PC βλεπει το κινητο χωρις προβλημα
οπα εννοουσα, 4,35V πρεπει να ειναι η ταση φορτισης στους ακροδεκτες της μπαταριας. Με 3,8-3,9 δε φορτιζει.....
Εχω μερικα νεα γιαυτο το θεμα,
αλλαξα rom και το προβλημα παραμενει...
παρατηρησα και το εξης περιεργο...οταν συνδεω τον φορτιστη για καποιο λογο η μπαταρια αρχιζει και ξεφορτιζει ταχυτατα...! βραχυκυκλωμα??
πλεον την μπαταρια στην φορτιζω στο τροφοδοτικο παγκου που εχω...
δε μπορω να εντοπισω την ασφαλεια στο κιν, δε μπορω να βρω βασικα τα πληρη schematics του κιν
λετε η ασφαλεια να βρισκεται στο usb-board του κιν και οχι στη μητρικη?
Εφόσον το κινητό σου φορτίζει, έστω και πολύ αργά, έστω και με χαμηλότερη από τη κανονική τάση, λογικά η ασφάλεια σου είναι ΟΚ. Το power IC (ΡΜ 8921) πιθανότατα χρειάζεται αλλαγή...