Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Sony] kdl46cx520 αναβοσβηνει 6 φορες
Καλησπερα σε ολους.
Η τηλεοραση του τιτλου παρουσιαζει το εξης προβλημα:απο stdby πατωντας το power μπουτον ακουγεται ο χαρακτηριστικος ηχος της sony,φωτιζει κανονικα το backlight για 3-4 δευτερολεπτα,αλλα μετα αναβοσβηνει 6x γιατι μπαινει προστασια.
Συμφωνα με το manual πρεπει να εχει προβλημα το τροφοδοτικο.Η ταση των 24volt για τα inverter ειναι 25.87v και μαλλον για αυτο αναγνωριζεται ως σφαλμα απο την main.Που μπορω να προμηθευτω εκτος απο το ebay τροφοδοτικο APS-282 1-883-861-11 (https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiv4uz56JjOAhXCtRoKHRTuCnYQFggiMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.lcd-chip.com%2FViewDetails14288.aspx&usg=AFQjCNEXMkv4-JgYgao1m4lb-hSEHd3yNg&sig2=vEqRw9QhytTiiKXcLxgz_w&bvm=bv.128617741,d.bGs)
Mηπως υπαρχει περιπτωση να επισκευαζεται;Παντως οι πυκνωτες ελεγχθηκαν ολοι και ειναι ενταξει!:cursing:
Ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε συμβουλη σχετικα με την βλαβη.
Παντως οι πυκνωτες ελεγχθηκαν ολοι και ειναι ενταξει!:cursing:
Έλεγχος πυκνωτών σημαίνει μέτρηση με δύο όργανα, καπασιτόμετρο και ESR meter.
Τους έλεγξες και με τα δύο;
(και στις δυο μετρήσεις, εννοείται, έχεις αποκολλήσει το ένα τουλάχιστον ποδαράκι του πυκνωτή)
Καλησπερα φιλε μου και ευχαριστω για την αμεση απαντηση
Μονο το καπασιτομετρο χρησιμοποιησα.Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε ESR meter.Τους αφαιρω παντα εντελως απο την πλακετα!Εννοεις παρολο που δειχνει 1230uf να υπαρχει καποιο προβλημα;Οι τασεις του τροφοδοτικου παντως ειναι 3.31v 12.48v και 25.87v.
όλα επισκευαζονται φιλε φτάνει να αξίζει και να μην ξεπερνά την τιμή του νέου η επισκευή
και όπως εχουμε ξαναπεί δεν ειναι όλες οι βλάβες από πυκνωτές
Πολυ λογικο Παναγιωτη.Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω το κοστος του καινουργιου.Σε 2 εργασιμες μερες θα ξερω μου ειπε η adeltech.
μαλλον μόνο απο ebay θα σε συμφέρει καθώς δεν ειναι σίγουρο ότι φταίει το τροφοδοτικό , μου φαίνεται μικρή η απόκλιση στα 24v για να κόβει η μητρική η το τροφοδοτικό
το άσχημο ειναι από ebay τα περισσότερα ειναι από usa άρα ακριβά
Aπο ebay με ενα εξηνταρι συνολικα καθαρισα.Αλλα υπομονη 30 μερες και ο πελατης που την θελει για καφενειο θα με στειλει αγυριστο.Βαση σχεδιου η ταση 3.3v που παει στην μητρικη αν ειναι πανω απο 2.65v ειναι προβλημα στο τροφοδοτικο.Αν ειναι χαμηλοτερη φταιει η μητρικη.
Εγω εχω μετρημενη ταση στο pin7 της φισας cn6001 ακριβως 2.82volt.Αρα συμφωνα με το manual=προβλημα τροφοδοτικου.
Μονο το καπασιτομετρο χρησιμοποιησα.
Άρα δεν τους μέτρησες, άρα (αφού δεν έχεις ESR meter) τους αλλάζεις όλους τους ηλεκτρολυτικούς (φτηνοί είναι) για να 'σαι σίγουρος, και συνεχίζεις από 'κει.
ο πελατης που την θελει για καφενειο θα με στειλει αγυριστο.
Ηλεκτρονικός είσαι;
Tελικα Πανο αυτο μαλλον θα κανω.Φυσικα και ειναι φθηνοι και μεχρι να περιμενω τροφοδοτικο απο το ebay ας φαω λιγο χρονο ακομα μαζι της:001_smile:
Να σαι καλα και ευχαριστω.Θα ενημερωσω σχετικα με το αποτελεσμα.
Aπο ebay με ενα εξηνταρι συνολικα καθαρισα.Αλλα υπομονη 30 μερες και ο πελατης που την θελει για καφενειο θα με στειλει αγυριστο.Βαση σχεδιου η ταση 3.3v που παει στην μητρικη αν ειναι πανω απο 2.65v ειναι προβλημα στο τροφοδοτικο.Αν ειναι χαμηλοτερη φταιει η μητρικη.
Εγω εχω μετρημενη ταση στο pin7 της φισας cn6001 ακριβως 2.82volt.Αρα συμφωνα με το manual=προβλημα τροφοδοτικου.
4..ερωτηματακια
1.τι εχει αυτο το τροφοδοτικο και δεν επισκευαζεται?
2.αν νομιζεις οτι εχει προβλημα στα 3,3 βολτ γιατι δεν δινεις απο το εργαστηριακο σου σωστη ταση να δεις?
3.πως ξερεις οτι η μαιν σου ειναι καλη?
4.που λεει το μανουαλ οτι αν η ταση ειναι πανω απο 2.65 φταιει το τροφοδοτικο και κατω απο
2.65 ειναι η μαιν?
Γνωμη μου:
protect στα 3.3.που ειναι 2.8..χμ περιεργο και κανει boot??
τα 3.3 ειναι για cpu ram eeprom κτλπ ...δεν θα ειχες boot ουτε καν flash error στο standby
σαν backlight το κοβω ...καποιος μετ/σχης στο inverter(μετρα τους εναν εναν )
η
καποια λαμπιτσα δεν σου αναβη καλα ...παρεδωσε πνευμα ...η εχει κακη επαφη
σε αυτην την περιπτωση ανοιγης πανελ με μεγαλη προσοχη
42111
Έλεγχος πυκνωτών σημαίνει μέτρηση με δύο όργανα, καπασιτόμετρο και ESR meter.
Τους έλεγξες και με τα δύο;
(και στις δυο μετρήσεις, εννοείται, έχεις αποκολλήσει το ένα τουλάχιστον ποδαράκι του πυκνωτή)
αν εχει και καλο παλμογραφο και εμπειρια ....παλι φαινεται o bad(ις) o καπασιτορας, σου βγαζει μια ευθεια ολο στροφες (εννοω για πυκνωτες στο δευτερευον του sops).
Το να 'χει παλμογράφο ενώ δεν έχει ESR meter...(δηλαδή να έχει το όργανο των 500 ευρώ ενώ δεν έχει αυτό των 5 ευρώ) θα 'ταν τουλάχιστον...παράξενο...
Παιδια,εχω παλμογραφο του 1997.Απλα επειδη ειμαι της παλιας σχολης:biggrin:,δεν ηξερα τιποτα σχετικα με το esr meter.Ειμαι ηλεκτρονικος απο το 1991,απλα δεν ασχοληθηκα εντατικα τα τελευταια χρονια.
Αλλαξα τους πυκνωτες τελικα,αλλα το προβλημα δυστυχως υφισταται ακομα.
Eιχα στειλει mail στο εξουσιοδοτημενο σερβις της sony και εμαθα σημερα το εξης ευχαριστο:saad:Κατα 80% υπαρχει προβλημα σε καμμενη λαμπα,η ισως και προβληματικη main.Βαζω την γεννητρια σε μονοχρωμο κοκκινο και σε 2 δευτερολεπτα που διαρκει η οθονη,ισα ισα προλαβα να δω μια οριζοντια σκοτεινη σχετικα λουριδα υψους 3 ποντων περιπου πανω απο την μεση.Επομενως αλλαγη panel=ασυμφορη επισκευη!Δεν ειχε happy end η ιστορια μου.Υπαρχει περιπτωση εξαιτιας ενος προβληματικου inverter να παρουσιαζει το σφαλμα με την σκοτεινη λουριδα στην οθονη;
Ποσο δυσκολο ειναι να γινει αλλαγη λαμπας στην 46αρα;Μονο στο ebay υπαρχει περιπτωση να βρεθει;
Ενα συναδελφος μου ειπε οτι το πολυ μεχρι 40αρα θα ρισκαρε αλλαγη λαμπας!
Kαι κατι τελευταιο!Υπαρχει τροπος να απενεργοποιησω τα error που μου βγαζει ο ελεγκτης επεξεργαστης στην μητρικη;:wiink:Ας λειτουργησει και με μια καμμενη λαμπα.Θα το ξερει o πελατης φυσικα και οσο καιρο του βγαλει η tv.
Οπως και να εχει σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες.Σε ευχαριστω Πανο που αναφερθηκες για μετρητη esr.Ηρθε η ωρα να παραγγειλω επιτελους και εγω ενα.:wiink:Αν και το πολυμετρο της fluke μου εκανε αριστα την δουλεια μεχρι τωρα!
Σχετικα με το error 6x φιλε Κωστα.Αποσπασμα απο το manual για την kdl46cx520
42114Kv
Εγω επιμενω για επισκευη στο ινβερτερ ....μετρα ωμικα τα τρανσ του ινβερτερ.
αν δεν βλεπει φορτιο το ινβερτερ δεν ξεκιναει ...μπορεις ομως να βαλεις ωμικο φορτιο αν εντοπισεις πια λαμπα
δεν αναβη και να ξεκινηση η τβ κανονικα .
Τωρα οσο αφορα το πανελ ...βγαλε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το lcd apo to panel και τα ανακλαστικα φιλτρα
καντην σωβρακο δηλαδη να βλεπεις τις λαμπες
κουμπωσε την t-con στην main κανονικα ...χωρις τα flex της lcd και ξεκινα να δεις αυτα τα 2 δευτερα τι αναβη και πως.
υπαρχει πιθανοτητα να εχεις βλαβη σε καποια επαφη στις λαμπες υπαρχει πιθανοτητα να εχεις καμενη λαμπα.
δεν εχεις να χασεις κατι ..εκτος απο προσωπικο χρονο.
υγ.ουτε εγω εχω Σωτηρη esr meter δεν χρειαζεται
Κωστα μετρησα και τα τρια inverter και εχω ιδιες τιμες.Δηλ 1.352kΩ και στο μεσαιο 1.320kΩ.Λογικα πρεπει να ειναι o.k Να πω την αληθεια φοβαμαι μηπως σπασω τιποτα στο πανελ.Σου εχει τυχει αλλαγη λαμπας σε 46αρα;
Επισης πως βρισκω το ωμικο φορτιο;Να μετρησω μια λειτουργικη λαμπα;
Κωστα μετρησα και τα τρια inverter και εχω ιδιες τιμες.Δηλ 1.352kΩ και στο μεσαιο 1.320kΩ.Λογικα πρεπει να ειναι o.k Να πω την αληθεια φοβαμαι μηπως σπασω τιποτα στο πανελ.Σου εχει τυχει αλλαγη λαμπας σε 46αρα;
Επισης πως βρισκω το ωμικο φορτιο;Να μετρησω μια λειτουργικη λαμπα;
αντι για λαμπα βαλε μια αντισταση 500 ομ 5 βατ ..ναι ειναι μεγαλη η τβ 46 ειναι θεμα...
εγω παντως φιλε θα την ανοιγα..βγαλε το μεταλικο πλαισιο βγαλε τα φλεχ και με 2 βεντουζες για τα τζαμια
σηκωσε το πανελ (οχι μονοπαντα) συνχρονος..
δεν εχεις αλλη λυση...φυσικα στο πανελ παμε οταν ειμαστε 100% σιγουροι για το οτι το ινβερτερ
ειναι οκ
Θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω.Σε ευχαριστω που με ενθαρρυνεις φιλε μου.:001_smile:Πρωτη φορα επιχειρω κατι τετοιο.
Θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω.Σε ευχαριστω που με ενθαρρυνεις φιλε μου.:001_smile:Πρωτη φορα επιχειρω κατι τετοιο.
το βασικο σε αυτο το ενχηρημα ειναι να μην βιαζεσε
να σου πω και ενα κολπο για τα φλεχ ..τα φλεχ που θα βγαλεις απο το πανελ ..κολησετα με χαρτοταινια
προσεκτικα πανω στο πανελ...γενικα δηλαδη οτι φλεχ πεταει δεξια αριστερα ..προστατεψε το με χαρτοταινια
ασε το πανελ αναποδα κατω ..δηλαδη η μερια απο τις βεντουζες να ειναι η κατω..τωρα θελει προσοχη
σε σκονες κτλπ...
υ.γ Με τις λεντ γινεται της πουτανας ...αφου τα καινε σαν μαρουλια
και 50 ρα εχω ανοιξει..και οχι 1 πολλες
o.k Εννοειται οτι δεν θελει βιασυνη.Ποιος ακουει τον πελατη μετα οτι εσπασα την οθονη του:001_smile:Καλη η συμβουλη σου.
o.k Εννοειται οτι δεν θελει βιασυνη.Ποιος ακουει τον πελατη μετα οτι εσπασα την οθονη του:001_smile:Καλη η συμβουλη σου.
καθαρο
παγκο ...ολες οι βιδες να ειναι εκτος ...να το δεις καλα αυτο!!!
σημαδη με μαρκαδορο το πλασιο τα πλαστικα που θα βγαλεις
δεν πανε αναποδα ...και προσοχη
το 90% των σπασμενων πανελ
γινονται στο μονταρισμα...βαλε σημαδια σε ολα που θα αφερεις
δεν πατασ δεν ζουλας δεν επιμενεις με τα χερια ..πρεπει να ΠΑΕΙ
μονο του στην θεση του.
Tελικα ειχε καμμενο inverter.Επειδη καθυστερουσε να ρθει η παραγγελια οι ευγενεστατοι κυριοι απο το http://www.electronika.gr/ μου προτειναν σε φιλικοτατη τιμη αντιστοιχη πλακετα inverter! Me 20 ευρουλακια αλλαξα ολοκληρη την πλακετα και σωθηκε η tv και το image μου:biggrin:
Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας και ιδιως τον Νικο απο την Λαρισα,με την αψογη διαγνωση περι χαλασμενου inverter.