PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Άκυρες επανεκκινήσεις σε lenovo g50-45.

sofos7
28-07-16, 19:26
Σε λάπτοπ φίλου μου έκανε άκυρες επανεκκινήσεις , χωρίς να υπάρχει πρόβλημα θερμοκρασίας.(το λάπτοπ είναι 1,5 χρονών). Το πήγε σε τεχνικό ο οποίος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου , είπε πως ακόμα δεν έχει βγάλει άκρη το πρόβλημα έχει το λάπτοπ και πως έχει κάνει reball στο chipset και αλλαγή σκληρού με άλλο λογισμικό και αλλαγή επεξεργαστή. Τώρα είπε να αλλάξει chipset μην τυχών έχει πρόβλημα αλλιώς πάμε σε αλλαγή μητρικής.
Έχει κανείς κάποια εμπειρία από τέτοιου είδους πρόβλημα;;;
Σωστά κατευθύνεται ο τεχνικός για αλλαγή chipset;;;
Ευχαριστώ.

p270
28-07-16, 20:29
ποσα χρονια εγγυηση εχει ; αν δεν κανω λαθος εχει 2 επρεπε να το παει στο επισημο σερβις

gate7
29-07-16, 14:56
Σε λάπτοπ φίλου μου έκανε άκυρες επανεκκινήσεις , χωρίς να υπάρχει πρόβλημα θερμοκρασίας.(το λάπτοπ είναι 1,5 χρονών). Το πήγε σε τεχνικό ο οποίος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου , είπε πως ακόμα δεν έχει βγάλει άκρη το πρόβλημα έχει το λάπτοπ και πως έχει κάνει reball στο chipset και αλλαγή σκληρού με άλλο λογισμικό και αλλαγή επεξεργαστή. Τώρα είπε να αλλάξει chipset μην τυχών έχει πρόβλημα αλλιώς πάμε σε αλλαγή μητρικής.
Έχει κανείς κάποια εμπειρία από τέτοιου είδους πρόβλημα;;;
Σωστά κατευθύνεται ο τεχνικός για αλλαγή chipset;;;
Ευχαριστώ.

Αν η πλακέτα έχει nec token ας του ρίξει μια ματιά βρίσκεται κάτω από το CPU socket ή αλλιώς θα έχει πυκνωτές να τους ελένξει.

sofos7
30-07-16, 01:42
ποσα χρονια εγγυηση εχει ; αν δεν κανω λαθος εχει 2 επρεπε να το παει στο επισημο σερβις
Δυστυχώς ένα χρόνο είχε εγγύηση , μετά η Lenovo το έκανε δύο χρόνια για τα λάπτοπ και με δωρεάν παραλαβή από τον χώρο σου μάλιστα.
Gate 7 δεν ξέρω αν το κοίταξε πυκνωτές και το nec token (και αυτό πυκνωτής δεν είναι; ) Αν μπορείτε να μου πείτε πιο αναλυτικά τι κάνει το nec token και τον τρόπο για να τσεκάρω ,αν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα ,θα με βοηθούσατε πολύ.
Ευχαριστώ

JOUN
30-07-16, 11:20
Το συμπτωμα οταν αρπαξει ο nec tokin ειναι να κολλαει οταν δουλευει με φορτιστη,οχι να κανει επανεκκινηση.

Edit:βλεπω εδω http://www.ebay.com/itm/GENUINE-LENOVO-G50-G50-45-80E3-AMD-A6-MOTHERBOARD-NM-A281-ACLU5-ACLU6-AS-IS-/151616894081 οτι δεν εχει nec tokin.

sofos7
30-07-16, 23:07
Τώρα που ξέρουμε ότι δεν έχει nec tokin τι πρέπει να κοιτάξουμε;;; Είναι σωστή η πρόταση για αλλαγή του chipset;;;

JOUN
31-07-16, 18:04
Για να καταλαβω:σου λεει οτι πρεπει να αλλαχτει ο σκληρος με αλλον που εχει αλλο firmware(!) ΚΑΙ ο επεξεργαστης ΚΑΙ reball το chipset;
Συγνωμη αλλα δεν μου φαινεται να το χει και πολυ ο τεχνικος που το πηγες..

pipilas
01-08-16, 21:38
Για να καταλαβω:σου λεει οτι πρεπει να αλλαχτει ο σκληρος με αλλον που εχει αλλο firmware(!) ΚΑΙ ο επεξεργαστης ΚΑΙ reball το chipset;
Συγνωμη αλλα δεν μου φαινεται να το χει και πολυ ο τεχνικος που το πηγες..

χμ και μενα το ιδιο μου φαινεται ..μαστροραζτα
ρεμπαλ το τσιπσετ (το South Bridge λεει ?)ρεμπαλ το σιντι ρεμπαλ το μπαιος
την καρτα γραφικων ξεχασε
φλας το σκληρο φλας το μπιος φλας τα γουινντος με λινουκςς (οι καλοι μαστοροι πεζουν με λινουκςς)
γαμστα και φασκελοστα παει το λαπτοπακι.:001_tt2:

αλλα μπα θα το φκιαςς ....με αλλαγη μαιν μποαρντ..οικονομικα
στα 230 ευρα εργασια και ανταλλακτικα (αν βρει μαιν στον αλιμπαμπα).αχχαχαχα

pipilas
01-08-16, 22:08
Mηπως ο τεχνικος εισαι εσυ σοφος7?

Τώρα που ξέρουμε ότι δεν έχει nec tokin τι πρέπει να κοιτάξουμε;;; Είναι σωστή η πρόταση για αλλαγή του chipset;;;
ρωτας σε φορουμ αν ο τεχνικος που πηγες το λαπτοπ
κινειται στη σωστη κατευθυνση της επισκευης.!!! --->και μαζι το κοιτατε!!

Αν μπορείτε να μου πείτε πιο αναλυτικά τι κάνει το nec token και τον τρόπο για να τσεκάρω

πως θα τσεκαρεις κατι που υποτιθεται εχει αλλος??

και αν ψαξω λιγο και τα ποστ σου στο φορυμ αυτο
(πχ εδω http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=67193)
ειμαι σιγουρος οτι ο τεχνικος εισαι εσυ...δεν τρεχει τιποτε κανενα προβλημα
αλλα δεν ειμαστε και αμερικανακια φιλε μ

υ.γ εχει κανει μεγαλη ζημια το youtube ρεφλοου με κουζινες με τηγανια ...με καφετιερες με
πιστολακια για τα μαλλια...!! το βαζω στους 250 για 5 λεπτα λες και ειναι παστιτσιο
το βαζω στο ρυζι και το κανω πιλαφι το χωνο στο ψυγειο και σπαω το icloud !!
εχει κατι λακαμαδες εκει που ειδικα στα κινητα και σε μαιν απο λαπτοπ & playstation
νομιζουν πως ειναι ο ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΠΟΤΡΙΝΙ και η πλακετες ψαροσουπα
οτι μαλακια θες θα δεις εκει μεσα..ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ (sofos7) ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ

atsio
02-08-16, 10:58
Το συγκεκριμένο board δεν έχει chipset. Ο επεξεργαστής κάνει τα πάντα. Δεν ξέρουμε εάν έχει την UMA ή DISCRETE version. Λίγο δύσκολο να χτύπησε ο επεξεργαστής ή η GPU τόσο σύντομα (όχι ότι δεν αποκλείεται). Δοκιμάστε το bios.

pipilas
03-08-16, 18:21
Το συγκεκριμένο board δεν έχει chipset. Ο επεξεργαστής κάνει τα πάντα. Δεν ξέρουμε εάν έχει την UMA ή DISCRETE version. Λίγο δύσκολο να χτύπησε ο επεξεργαστής ή η GPU τόσο σύντομα (όχι ότι δεν αποκλείεται). Δοκιμάστε το bios.

τι να πω για σενα φιλε Αδαμ ..εχω διαβασει τα ποστ σου ...
αισθανομαι χαρα που η Ελλαδα εχει τετοιους τεχνικους σαν εσενα
ΕΥΓΕ.

gate7
03-08-16, 23:11
Το συμπτωμα οταν αρπαξει ο nec tokin ειναι να κολλαει οταν δουλευει με φορτιστη,οχι να κανει επανεκκινηση.

Edit:βλεπω εδω http://www.ebay.com/itm/GENUINE-LENOVO-G50-G50-45-80E3-AMD-A6-MOTHERBOARD-NM-A281-ACLU5-ACLU6-AS-IS-/151616894081 οτι δεν εχει nec tokin.

Πολλές φορές τα laptop που έχουν supercap δηλαδή nec tokin κάτω από τo cpu socket δημιουργούν πρόβλημα με τυχαίες επανεκκινήσεις. Όσο αφορά το συγκεκριμένο μηχάνημα από ότι είδα δεν έχει (απλά το είχα αναφέρει γιατί δεν θυμόμουν αν το συγκεκριμένο είχε ή όχι), οπότε ο επεξεργαστής είναι αυτός που ελέγχει το σύστημα.

Πάντως η επισκευή του nec tokin πρέπει να γίνεται από τεχνικό με πείρα γιατί οι μητρικές πλακέτες των laptops είναι πολυεπίπεδες και αν δεν έχει γνώσεις μπορεί να την χαλάσει.

Δοκίμασε να κάνεις ένα bios update αλλά με προσοχή να κατεβάσεις το σωστό αρχείο γιατί μπορεί να χαλάσεις το chip του bios με την αποτυχία του και μετά να θέλει προγραμματισμό με ειδικό προγραμματιστή.

atsio
04-08-16, 22:28
τι να πω για σενα φιλε Αδαμ ..εχω διαβασει τα ποστ σου ...
αισθανομαι χαρα που η Ελλαδα εχει τετοιους τεχνικους σαν εσενα
ΕΥΓΕ.

Ευχαριστώ πολυ για τα καλά σου λόγια αλλά πιστεύω και άλλα παιδιά το αξίζουν, όπως ο TONI.

davigor
05-08-16, 00:55
Καλησπερα
το μηχανημα κανει επανεκκινηση μονο οταν ειναι μεσα στα windows?
memtest εχεις κανει?
μηπως θυμασαι να σου εχει πεσει καποιο υγρο παλαιοτερα ?
εχει εξτρα καρτα γραφικων το μηχανημα σου οπως λεει και ο atsio; ή ειναι με ενα μονο chip?
αν μπορεις βγαλε 2 φωτο το motherboard χωρις ψυχτρα μπρος και πισω. Καλη αναλυση ομως.
:)

JOUN
05-08-16, 08:56
Πρωινος-πρωινος ο Αδαμ..

sofos7
06-08-16, 14:41
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Αρχικά pipalas σου γράφω από το συγκεκριμένο laptop (hp pavilion dv6 1225sv) που μετά από το chipset reflow που έκανα πριν τόσο καιρό δουλεύει απροβλημάτιστα (και πάλι ευχαριστώ τα παιδιά από το φόρουμ). Δεν είμαι εγώ ο μάστορας ,δεν υπάρχει κάποιος λόγος να το έκρυβα αν ήμουν εγώ (αν ήμουν δεν θα έκανα τίποτα αν πρώτα δεν ρώταγα εδώ για το τι έχει) , δεν το πήγα εγώ στο συγκεκριμένο τεχνικό. Το λάπτοπ είναι φίλου ο οποίος βιαζότανε, το πήγε σε τεχνικό της επιλογής του. Δεν ξέρω τι έχει το λάπτοπ και ούτε έψαξα λόγω δουλείας(αλλά και πάλι είμαι επιφυλακτικός να πάω να κάνω κάτι αν δεν είμαι σύγουρος αν το έχω).
Αφού το πήγε το λάπτοπ στον τεχνικό λοιπόν με παρακάλεσε να μιλήσω μαζί του, ο τεχνικός μου είπε:
1) Έκανε reball στο chipset
2)Έκανε τράμπα τον σκληρό με άλλον (και με εγκατάσταση νέων windows)
3)Έκανε τράμπα τον επεξεργαστή (με έναν συμβατό υποθέτω)
Και δεν βρήκε λύση , πάλι το λαπτοπ κάνει από μόνο του επανεκκινήσεις. Οι επανεκκινήσεις γίνονται αφού φορτώσει τα windows.
Π.χ. μπαίνει κανονικά ιντερνετ και ξαφνικά κάνει μόνο του επανεκκίνηση.
Δεν θα έκανα επέμβαση στην μητρική του λάπτοπ από την στιγμή που δεν έχω ,εμπειρία στις κολλήσεις smd και σταθμό θερμού αέρα.
Ο τεχνικός είπε να προχωρήσει σε αλλαγή chipset και ότι άν δεν πετύχει πάμε για άλλη μητρική.
Ο φίλος μου λέει επίσης πως δεν του έχει πέσει κάποιο υγρό επάνω.
Άν όντως δεν έχει chipset τότε ή έκανε αλλού reball (στο chipset μου είπε, μήπως εννοούσε αλλού; ) αλλιώς είναι σκιντζής και να πώ στο φίλο να πάει να το πάρει από εκεί. Δεν μπορώ να βάλω φώτο gate7 γιατί το λαπτοπ είναι στον τεχνικό,λές το πρόβλημα να λύνεται με ένα update στο bios;;
Γράφω εδώ για να μάθω αν έχει κανείς κάποια εμπειρία με αυτό το πρόβλημα και αν έχει να προτείνει κάτι ,γιατί και ο τεχνικός λέει πως δεν του έχει ξανατύχει τέτοια περίπτωση.

pipilas
06-08-16, 15:08
Αρχικά pipalas σου γράφω από το συγκεκριμένο laptop (hp pavilion dv6 1225sv) που μετά από το chipset reflow που έκανα πριν τόσο καιρό δουλεύει απροβλημάτιστα

εκανες ρεφλοου και ειναι οκ ...χμ

Αφού το πήγε το λάπτοπ στον τεχνικό λοιπόν με παρακάλεσε να μιλήσω μαζί του, ο τεχνικός μου είπε:
1) Έκανε reball στο chipset

εκανε το σωστο ο τεχνικος απο οτι λεει (δεν το ειδε κανεις)..και δεν δουλευε το λαπτοπ...

κατι δεν μου ακουγετε σωστα φιλε μου. το ρεφλοου ειναι 5 λεπτα το ρεμπαλλ ειναι 2 ωρες

η δεν εχω καταλαβει κατι σωστα εγω.
η φυση της βλαβης που εχει μου κανει ...με τασεις τροφοδοσιας ...3.3 2.4 kai 5 v
ειναι σωστες αυτες?

sofos7
06-08-16, 15:20
Ο τεχνικός είπε ότι έκανε reball στο chipset και όλα τα υπόλοιπα που γράφω στο παραπάνω πόστ.
Τώρα αν έκανε reball ή reflow ή αν μας δουλεύει, δεν μπορώ να το ξέρω.

pipilas
06-08-16, 15:32
Ο τεχνικός είπε ότι έκανε reball στο chipset και όλα τα υπόλοιπα που γράφω στο παραπάνω πόστ.
Τώρα αν έκανε reball ή reflow ή αν μας δουλεύει, δεν μπορώ να το ξέρω.

αλλο αυτο ...
το ρεφλοου το εκανες εσυ στο τσιπσετ που εκανε αυτος ρεμπαλ..?.
αν ναι 2 πραματα συμβαινουν
1.δεν το κολλησε καλα ...σπανιο μεν γινεται ομως αν δεν εχεις καθαριση καλα ..
2.το ρεμπαλλ νομιζει οτι ειναι να του αλλαζεις παστα..τι να πωωωωω

pipilas
06-08-16, 15:38
Ευχαριστώ πολυ για τα καλά σου λόγια αλλά πιστεύω και άλλα παιδιά το αξίζουν, όπως ο TONI.

Ναι φιλε και ο ΤΟΝΙ ΜΠΡΑΒΟ παιδια

sofos7
06-08-16, 16:37
αλλο αυτο ...
το ρεφλοου το εκανες εσυ στο τσιπσετ που εκανε αυτος ρεμπαλ..?.
αν ναι 2 πραματα συμβαινουν
1.δεν το κολλησε καλα ...σπανιο μεν γινεται ομως αν δεν εχεις καθαριση καλα ..
2.το ρεμπαλλ νομιζει οτι ειναι να του αλλαζεις παστα..τι να πωωωωω
Μιλάμε για άλλη περίπτωση, το λάπτοπ μου (hp pavilion dv6 1225sv) είναι δικό μου, μου είχε βγάλει πρόβλημα και το έφτιαξα το 2014.Αναφέρθηκα σε αυτό επειδή έκανες πόστ εδώ,το θέμα που είχα ανοίξει τότε.
Σε αυτό το θέμα μιλάμε για το λάπτοπ του φίλου μου LENOVO G50-45 , που δεν το έχω πειράξει ποτέ μου.
Είναι 18-20 μηνών λάπτοπ (δεν έχει εγγύηση). Μόνο για το lenovo μιλάμε τώρα.

toni31
06-08-16, 21:40
Πάρτε το λάπτοπ πίσω και να το δώσετε σε κάποιον άλλο τεχνικό.

42116

sofos7
06-08-16, 22:13
Τελικά έχει chipset το λάπτοπ ή μας δουλεύει ο τεχνικός;;;
Υπάρχει περίπτωση να είναι πρόβλημα του bios και με αναβάθμιση του να λύνεται το πρόβλημα;;
Αν και βλέπω η πρόταση να πάει να το πάρει αρχικά το λάπτοπ από τον συγκεκριμένο <<τεχνικό>> σωστή. Το θέμα είναι να μήν ζητήσει λεφτά απο την στιγμή που δεν θα δουλεύει.

pipilas
07-08-16, 12:54
Το θέμα είναι να μήν ζητήσει λεφτά απο την στιγμή που δεν θα δουλεύει.

φιλε μου εδω μεσα (και εξω) υπαρχουν πολλοι που μπορουν να βγαλουν τα ματια τους και να
φτιαξουν το παλιολενοβο..........
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ειναι ποιος πληρωνη τον βαρκαρη..
λεφτα κανονικα πρεπει να παρει ασχετα αν δουλευει η οχι (το λενοβο)
ο ελενχος της συσκευης πρεπει να πληρωθει
αν ειναι επαγγελματιας.
η γνωμη μου μετα απο 30 χρονια στα σερβις ειναι
με την εισοδο συσκευης προς επισκευη να υπαρχει ενα ποσο(αναλογα την συσκευη πχ λαπτοπ 20ευρα)
το οποιο να προπληρωνεται ασχετα αν επισκευαστει η οχι
η συσκευη.
Οσοι εδω μεσα ειναι επαγγελματιες και ΖΟΥΝ απο την επισκευη με καταλαβαινουν πληρως.
για τους αλλους που ειναι χομπιστες(και εχουν απο αλλου εσοδα) ισως φανει καπως.

sofos7
07-08-16, 13:22
Άλλο να ζητήσει ένα ποσό για τον έλεγχο,που δεν διαφωνώ, άλλο να ζητήσει λεφτά που χρεώνει για μία επισκευή (π.χ. ένα 100αρι για το reball) ενώ δεν ήταν αυτό το πρόβλημα.
Το θέμα όμως παραμένει για το αν μας δουλεύει....

pipilas
07-08-16, 13:31
Άλλο να ζητήσει ένα ποσό για τον έλεγχο,που δεν διαφωνώ, άλλο να ζητήσει λεφτά που χρεώνει για μία επισκευή (π.χ. ένα 100αρι για το reball) ενώ δεν ήταν αυτό το πρόβλημα.
Το θέμα όμως παραμένει για το αν μας δουλεύει....

ετσι οκ ...αλλα τι 100ρι να ζητησει απο την στιγμη που οτι εκανε αν εκανε δεν ειχε αποτελεσμα
το αν σας δουλευει η οχι την απαντηση την εδωσε ο Τονι31 να το δωσετε σε αλλο τεχνικο

sofos7
09-08-16, 19:28
Στην συνέχεια του ζητήματος, ο τεχνικός μου είπε πως έχει παραγγείλει CHIPSET και το περιμένει την άλλη εβδομάδα.
Η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν έχω καταλάβει αν έχει chipset η μητρική, αλλιώς τι ακριβώς τσιπάκι θα αλλάξει;;
Να πω στο φίλο να περιμένει να αλλάξει το <<τσιπάκι>> ή να πάρει κατευθείαν το λάπτοπ πίσω;;

Panoss
09-08-16, 19:48
φιλε μου εδω μεσα (και εξω) υπαρχουν πολλοι που μπορουν να βγαλουν τα ματια τους και να
φτιαξουν το παλιολενοβο..........
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ειναι ποιος πληρωνη τον βαρκαρη..
λεφτα κανονικα πρεπει να παρει ασχετα αν δουλευει η οχι (το λενοβο)
ο ελενχος της συσκευης πρεπει να πληρωθει
αν ειναι επαγγελματιας.
η γνωμη μου μετα απο 30 χρονια στα σερβις ειναι
με την εισοδο συσκευης προς επισκευη να υπαρχει ενα ποσο(αναλογα την συσκευη πχ λαπτοπ 20ευρα)
το οποιο να προπληρωνεται ασχετα αν επισκευαστει η οχι
η συσκευη.
Οσοι εδω μεσα ειναι επαγγελματιες και ΖΟΥΝ απο την επισκευη με καταλαβαινουν πληρως.
για τους αλλους που ειναι χομπιστες(και εχουν απο αλλου εσοδα) ισως φανει καπως.
Χομπίστας είμαι αλλά συμφωνώ, νόμιζα ότι είναι αυτονόητο.
Να ενημερώνεται ο πελάτης ομως από την αρχή.

atsio
09-08-16, 23:15
Στην συνέχεια του ζητήματος, ο τεχνικός μου είπε πως έχει παραγγείλει CHIPSET και το περιμένει την άλλη εβδομάδα.
Η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν έχω καταλάβει αν έχει chipset η μητρική, αλλιώς τι ακριβώς τσιπάκι θα αλλάξει;;
Να πω στο φίλο να περιμένει να αλλάξει το <<τσιπάκι>> ή να πάρει κατευθείαν το λάπτοπ πίσω;;

Σου επαναλαμβάνω, chipset δεν υπάρχει, ο επεξεργαστής κάνει τα πάντα ακόμα και την δουλειά της GPU (εάν δεν υπάρχει GPU).

JOUN
10-08-16, 14:05
Αφου ο "τεχνικος" λεει οτι υπαρχει Αδαμ τι επιμενεις;Θα ερθει και θα το αλλαξει,η μπορει να αλλαξει την μητρικη,μπορει και να φταιει το backlight..

Η ο σκληρος..

age80
10-08-16, 14:35
Αδαμ, μιας και εχει γινει πολυς λογος για το εν λογω laptop
ειναι πιθανο το προβλημα να ειναι στον KBC(IT8586E) και να θελει επαναπρογραμματισμο (ή αλλαγη)???

atsio
10-08-16, 15:59
Λίγο δύσκολο, έως αδύνατο να φταίει ο KBC. Η μοναδική φορά που μου έκλεινε λόγο KBC ήταν λόγο δικού μου λάθους που μου ξέφυγε ένα pin και δεν κολλήθηκε και όταν πατούσες στο σημείο εκείνο τα πλαστικά έκλεινε το laptop. Με bios update θα ενημερωθεί και το bios του KBC (εάν φταίει το BIOS). Βέβαια ο Αντώνης εάν θυμάμαι καλά μου περιέγραψε περίπτωση όπου πέρασε με το κολλητήρι τα pin του KBC και του δούλεψε laptop αλλά δεν ξέρω εάν στην δικιά του περίπτωση το laptop δεν ξεκινούσε ή ξεκινούσε και έκλεινε. Το ξέρει καλύτερα ο Αντώνης.

toni31
10-08-16, 21:11
Λίγο δύσκολο, έως αδύνατο να φταίει ο KBC. Η μοναδική φορά που μου έκλεινε λόγο KBC ήταν λόγο δικού μου λάθους που μου ξέφυγε ένα pin και δεν κολλήθηκε και όταν πατούσες στο σημείο εκείνο τα πλαστικά έκλεινε το laptop. Με bios update θα ενημερωθεί και το bios του KBC (εάν φταίει το BIOS). Βέβαια ο Αντώνης εάν θυμάμαι καλά μου περιέγραψε περίπτωση όπου πέρασε με το κολλητήρι τα pin του KBC και του δούλεψε laptop αλλά δεν ξέρω εάν στην δικιά του περίπτωση το laptop δεν ξεκινούσε ή ξεκινούσε και έκλεινε. Το ξέρει καλύτερα ο Αντώνης.

Δεν εκκινούσε καθόλου, το ανακάλυψα πατώντας τα πιν για μέτρηση.

Αρχίζω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο μήπως ονομάζει chipset την GPU:confused1:

JOUN
10-08-16, 21:50
Off topic: Αντωνη μαλλον δεν ειχες μικροσκοπιο τοτε για να το δεις απο την αρχη,σωστα;
Το πηρα και εγω και πραγματικα.. αλλο επιπεδο..Κανεις δουλεια πολυ ποιο ανετα και σωστα.
Βεβαια μολις το πηρα την πατησα(ως συνηθως ειμαι ατυχος) γιατι το κατεβασαν καμμια 30αρια ευρω..Τωρα δεν υπαρχει,μαλλον η εταιρια εκανε καποια προσφορα για να διωξουν στοκ,τι να πω..

sofos7
22-09-16, 18:36
Αλλάχτηκε το υποτιθέμενο chipset που έλεγε ο <<τεχνικός>> και φυσικά δεν άλλαξε κάτι, αύριο θα πάμε μαζί με τον φίλο μου να το πάρουμε πίσω και να το πάμε σε έναν άλλο τεχνικό.....
Υ.Γ. Αν μπορείτε και δεν απαγορεύεται να μου συστήσεται κάποιο τεχνικό έστω και με ένα π.μ. για Αθήνα κατά προτίμηση δυτικά προάστια θα με βοηθούσε)

xrhstos1978
22-09-16, 19:58
στείλε το στον Αδαμ (atsio) η στον Αντώνη (tony31)

sofos7
28-10-16, 21:14
Κανείς καμιά πρόταση για Αθήνα;;;
Ευχαριστώ.