Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Samsung UE40ES6570S IR sensor δεν ανταποκρίνεται περιστασιακά
Καλησπέρα στο forum,
έχω την παραπάνω τηλεόραση και εμφανίζει το πρόβλημα ότι δεν ανταποκρίνεται πάντα ο IR αισθητήρας του remote control και μιας και δεν έχει πάνω στο σασί της έστω κάποια βασικά κουμπιά, είναι ιδιαίτερα σπαστικό γιατί ουσιαστικά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Το remote control είναι τσεκαρισμένο και δουλεύει μια χαρά. Εκεί που δουλεύει η TV μια χαρά, στην αμέσως επόμενη εντολή από το remote δεν ανταποκρίνεται και φυσικά δεν ανάβει το ενδεικτικό led (κάτω αριστερά στην TV) που δείχνει ότι "διάβασε" την εντολή. Μετά από λίγο επανέρχεται αλλά σε μια, μιάσιμη ώρα πάλι μπορεί να το ξανακάνει. Το προφανές είναι ότι τα 'χει παίξει ο IR sensor στην TV, ή ετοιμάζεται να παραδώσει. Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος συνάδελφος εμπειρία από μια τέτοια βλάβη και αν μπορώ να κάνω κάτι, ή θα πρέπει να αλλάξω τον IR sensor της συγκεκριμένης TV. Σε κάποιο ξένο forum διάβασα ότι σε μια αντίστοιχη περίπτωση (όχι πάντα βέβαια) χρειάστηκε να αλλαχτεί και το control board της TV. Αυτό δε θέλω να το σκέφτομαι γιατί όπως καταλαβαίνετε το κόστος θα εκτοξευθεί. Επίσης γνωρίζει κάποιος που θα μπορούσα να βρω το συγκεκριμένο εξάρτημα σε λογική τιμή;
Ευχαριστώ πολύ..
Διόρθωση στο παραπάνω κείμενο:
Ο IR αισθητήρας βρίσκεται κάτω δεξιά και όχι κάτω αριστερά όπως έγραψα παραπάνω εκ παραδρομής..
Να συμπληρώσω επίσης στα προηγούμενα αν και δε νομίζω ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ότι έχω περάσει στην TV το πιο τελευταίο firmware που υπάρχει για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Μια διόρθωση στα παραπάνω: Στο μοντέλο αυτό υπάρχει στο πίσω μέρος του σασί και κάτω αριστερά ένα 5-way button για τις λειτουργίες μέσω αυτού αλλά όπως καταλαβαίνετε είναι αρκετά άβολο γιατί δεν είναι καν στη πρόσοψη της τηλεόρασης ώστε εύκολα κάποιος να μπορεί να το πατήσει. Έχω επικοινωνήσει με service Samsung και περιμένω απάντηση για διαθεσιμότητα και κόστος. (IR sensor πάντα).
Να πω και γω δεν ειναι ευκολο να βγαλεις την πλακετα και να αλλαξεις μονο το ματακι δεν νομιζω ναναι και δυσευρετο αφου σε ολες οι σαμσουνκ ταιριαζουν τα κοντρολ.
RADIO6146KISAMOS
30-07-16, 11:11
η γνωμη μου φιλε μου ειναι οτι αν αλλαξεις το sensor και το προβλημα δεν αποκατασταθει γιατι μου εχει τυχει και στο λεω την ωρα που δεν θα δουλευει κοιταξε αν υπαρχουν τα 5V αν δεν κανω λαθος πανω του η οχι αν υπαρχουν και δεν ανταποκρινεται η ζημια ειναι στην main και θελει η συγκεκριμενη πλακετα ψαξιμο.Συνηθως εναι καποιοι ηλεκτρολυτικοι smd αλλα μπορει και σε τσιπακι.
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Φίλε από τα Χανιά τα 5V τα μετράω και να σου πω το περίμενα γιατί όπως ανέφερα μια δουλεύει μια όχι, απλά το τελευταίο καιρό έχει χειροτερέψει. Μια φορά λειτουργεί κανονικά και 4-5 όχι. Πατάς το telecontrol 4-5 φορές και την έκτη ανταποκρίνεται ο sensor.
Φίλε Γιάννη, σ' ευχαριστώ και σένα. Το πλακετάκι του IR sensor είναι αρκετά εύκολο να το βγάλεις και είναι αυτό (http://www.ebay.com/itm/Samsung-UN46ES6500F-Power-Button-IR-Sensor-Board-BN41-01889A-/361325789159). Γενικά οι Samsung ξεμοντάρονται εύκολα. Δεν είμαι σίγουρο ότι φταίει το ματάκι ή κάποιο άλλο από τα γύρω εξαρτήματα ή το IC. Ούτως ή άλλως περιμένω διαθεσιμότητα και τιμή από τη Samsung που ρώτησα και αναλόγως τι θα μου πουν θα πράξω ανάλογα.
Radio146Kisamos ελπίζω να μη χρειαστεί να μπλέξω με τη Main.:saad: Όντως αυτό που γράφεις το διάβασα κι εγώ σε ένα ξένο forum, ότι είχε τελικά είχε πρόβλημα στη Main του και χρειάστηκε αντικατάσταση. Εύχομαι να είναι ίδια περίπτωση. Περιμένω από Δευτέρα απάντηση από Samsung για κόστος και θα επανέλθω..
Τι έγραψα πριν!!! Εύχομαι να ΜΗΝ είναι ίδια περίπτωση:wiink:
johnkampol
30-07-16, 15:08
Κι εγω ειχα πρόβλημαμε IR sensor οχι σετηλεοραση αλλά σε home cinema και το άλλαξα και τωρα παίζει κανονικά. Δεν είναι τίποτα δύσκολο νομίζω.
http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=69603
Πριν αλλάξεις το ματάκι, δοκίμασε το τηλεκοντρολ σου σε άλλη samsung (ή τηλεκοντρόλ άλλης samsung στη δικιά σου) διότι το κεραμικό φίλτρο ταλάντωσης του τ/χ μπορεί να αλλοιωθεί από τις πτώσεις.
Αν βεβαιωθείς ότι δεν έχει πρόβλημα το τηλεχειριστήριο σου, τότε άλλαξε τον I/R sensor.
Είναι σχεδόν απίθανο να έχει βλάβη το control board (δεν τραβάει ζόρι το κομμάτι που ασχολείται με το i/r communication). Το πολύ να θέλει αλλαγή κανένα πυκνωτάκι 1μF στην τροφοδοσία του i/r sensor.
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Το telecontrol έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και δουλεύει 100%. Έχω δοκιμάσει και με άλλο προγραμματιζόμενο το οποίο δούλευε στο συγκεκριμένο μοντέλο TV και ούτε σε αυτό ανταποκρίνεται ή το κάνει περιστασιακά. Είμαι σίγουρος για τα telecontrols. Περιμένω νέα από Samsung για IR sensor από βδομάδα...
Παιδιά κάνω ένα update για να κλείσω και το θέμα:
Παρέλαβα πριν λίγες ημέρες το ανταλλακτικό (IR sensor) για τη συγκεκριμένη τηλεόραση, το έβαλα χθες πάνω - λόγω αυξημένων υποχρεώσεων δεν είχα προλάβει - και η TV τώρα λειτουργεί κανονικά, ανταποκρίνεται πλήρως στο telecontrol, όλα ΟΚ. Ευτυχώς ήταν μόνο το πλακετάκι του IR sensor και όχι η Main..:biggrin: Τέλος καλό.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας..