PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα σόμπας πέλλετ

iliasver
19-07-16, 22:23
Καλησπέρα Έχω μία πέλλετ ή οποία δεν ενεργοποιείται καθόλου και δεν έχει καμία ένδειξη στο πάνελ της.Μέτράω κάποιες τάσεις στην πλακέτα 5βολτ και 18 με απομονωμένη την πλακέτα από την σόμπα.έχει ένα voltage regulator το οποίο βγάζει τα 5 βολτ στην έξοδο.Αυτή ή πλακέτα έχει 3 triac και 3 optocuplers και λέω μήπως από αυτά δεν δίνουν εντολή να ξεκινήσει ή σόμπα.κάποια άποψη.Ο κωδικός της πλακέτας είναι cod j042.

Στάλθηκε από το Lenovo A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ezizu
19-07-16, 23:07
Λογικά τα triac και τα optocuplers είναι υπεύθυνα για την "ενεργοποίηση" της σόμπας (π.χ. για την οδήγηση μοτέρ κ.λ.π.).
Αν είχαν όμως μόνο αυτά τα εξαρτήματα πρόβλημα, λογικά στο πάνελ της σόμπας θα έπρεπε να είχες κάποια ένδειξη.
Θα έλεγα ότι θα πρέπει αρχικά να ελέγξεις, γενικά και προσεκτικά, όλες τις γραμμές /τάσεις τροφοδοσίας.
Καλό θα ήταν όμως να ανέβαζες και μερικές φωτογραφίες από τις πλακέτες.
Σίγουρα θα βοηθήσει στο να πάρεις πιο συγκεκριμένες απαντήσεις.

iliasver
20-07-16, 01:01
Δεν μπορώ να ανεβάσω την πλακέτα αλλά έχω τον κωδικό της cod j042-1

Κυριακίδης
20-07-16, 01:37
Δεν μπορώ να ανεβάσω την πλακέτα αλλά έχω τον κωδικό της cod j042-1

http://www.micronovasrl.com/en/realizzazione/j042/

iliasver
20-07-16, 01:39
Ναι αυτή είναι...κάποιος κάποια ιδέα τι να κάνω;

DIATHERM
20-07-16, 01:51
Σομπες πελλετ υπαρχουν ενα εκατ.!!
βαλε εαν θες το μοντελο και καμια φωτο απο την σομπα για να δουμε περι τινος προκειτε ωστε να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε....

iliasver
21-07-16, 00:15
Πιστεύω πως είναι θέμα τροφοδοτικού γιατί με απομονωμένο το τροφοδοτικό με την σόμπα δεν έχω καμία απολύτως ένδειξη στο πάνελ.ο κωδικός του τροφοδοτικού είναι cod j42-1 και σε αναζήτηση στο google μπορείς να την δεις.