Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Acer Aspire One A0751h
Καλησπέρα παιδιά, έχω το παραπάνω Νετβοοκ το οποίο η μία εκ των 2 onboard usb που έχει η μία δεν δουλεύει. Κοίταξα την πλακέτα και δεν φαίνεται καποιο πρόβλημα. Έκανα κάποιες μετρήσεις στις φωτο που ανέβασα. Απ ότι κατάλαβα πρεπει να είναι το pin out απο το Data - το οποίο έχει πιο μικρή αντίσταση ως προς την γείωση. Τι μπορώ να δω περαιτέρω ? Προχοσή οι τιμές απο τις μετρήσεις είναι οτι μου έδειχνε ακριβως το πολυμετρο στην θεση που το βλέπεται στην φωτο4203742038
Εάν δεν έχει πρόβλημα το u4 θέλει αλλαγή ο controller hub.
Τι ειναι το u4 και αν φταιει ο Controller πως μπορω να το μαθω? Δεν ξερω καν ποιος ειναι!
To U4 είναι protection array για esd protection (cm1293-04so). Ξεκόλλησέ το και δες την αντίσταση στα data pins ότι είναι παντού η ίδια. Εάν δεν είναι πρέπει να αλλάξεις το U15.
Το u15 ειναι το chipset ?
Μιας και αναφερομαστε σε βλαβες usb να ρωτησω κατι , προχθες σε ενα HP (δεν κρατησα μοντελο) σε οποια απο τις 3 θυρες εμπαινε usb stick(δοκιμασα περισσοτερα στικακια) εκανε επανεκκινηση (προφανως κατι βραχυκυκλωνει αλλα τι?
(εχω συναντησει συχνα βραχυκυκλωμενες θυρες αλλα μεμονωμενες οχι ολες μαζι)