PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Panasonic] Panasonic TX-L32EM5E

744
25-06-16, 11:35
Καλημέρα παιδιά.

Την βοήθειά€ σας για την LCD Panasonic TX-L32EM5E. Μετά από 5-10 λεπτά σβήνει και αναβοσβύνει αργά το κόκκινο LED της. Υποθέτω ότι αυτό θεωρείται μια αναλαμπή.

Δεν ξανα-ανοίγει αν δεν βγάλεις και ξαναβάλεις την μπρίζα.

Ευχαριστώ πολύ.

ezizu
25-06-16, 13:16
H μια αναλαμπή νομίζω είναι πρόβλημα σχετικό με το back light .

744
25-06-16, 15:34
Για όσο χρόνο λειτουργεί η TV δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα σε κανένα από τα υποσυστήματά€ της.

pipilas
28-06-16, 15:17
Για όσο χρόνο λειτουργεί η TV δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα σε κανένα από τα υποσυστήματά€ της.

δωσε 24v στο inverter απο εργαστηριακο τροφοδοτικο και πες μας τι ρευμα τραβαει.

744
29-06-16, 15:16
Αν έχεις το service manual ή μπορείς να μου πεις σε ποιο σημείο θα με βοηθούσε. Δεν έχω δυστυχώς τίποτα από σχέδια.

Ευχαριστώ.

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
29-06-16, 20:29
το σασί είναι το ΚΜ19Ε και το τροφοδοτικό σου ΤΝΡ4G531 είναι μοντέλο 2013 και είναι LED
Κανένα απο αυτά τα τροφοδοτικά δεν ξεκινάει με εξωτερική τάση ότι και ναδώσεις θα κόψει η main
Στο θέμα μας τώρα πιστεύω οτι κόβει το τροφοδοτικό βλέποντας ή θερμοκρασία, ή nc στις ταινίες led εσωτερικά

744
30-06-16, 22:03
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά ουσιαστικά δεν έχω ακόμα:

1. service manual. Έχει κανείς ?

2. Ότι είναι θέμα τροφοδοτικού είναι πλέον προφανές αφού το λέει και το Led που ανάβει με μια αναλαμπή. Τϊ κάνουμε τώρα είναι το ερώτημα.

3. Τροφοδοτικό, αν δεν υπάρχει τρόπος να επισκευαστεί, αξίζει να το αλλάξω? Πού θα βρώ στην Ελλάδα?

Πράγματι το τροφοδοτικό είναι το ΤΝΡ4G531 όπως το λέει ο Νίκος αλλά του 09/2012.

Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.

744
02-07-16, 17:40
Νεα½*τερα. Βρήκα για το σασί ΚΜ19Ε ένα service manual και λέει ότι είναι από το Panel Inverter το πρόβλημα. Μόνο που διευκρινίζει ότι αυτό δεν επισκευάζεται.

Θα το τσεκάρω και θα επανέλθω.

Ο Κώστας το κατάλαβε μάλλον. Που θα βρούμε ανταλλακτικό?

ezizu
02-07-16, 23:44
Από ποιο μοντέλο ακριβώς βρήκες manual (μήπως από το TX-LR32XM5A) ;
Διευκρινίζει όντως ότι δεν επισκευάζεται (δηλαδή το αναγράφει ακριβώς έτσι στο manual ή το συμπέρανες από κάπου........... ρωτάω επειδή μου ακούγεται λίγο περίεργο για panasonic) ;
Έχεις κωδικό πλακέτας; Είναι παρόμοια με την παρακάτω;

http://www.ebay.com/itm/PANASONIC-32-TC-L32XM6-27-D072939-LED-Driver-Board-Unit-/361421704285?hash=item5426698c5d:g:tuAAAOSwvg9XZZf h

744
03-07-16, 18:02
Σήφη ναι, από αυτό το μοντέλο βρήκα το manual αφού λέει (και φαίνεται) ότι είναι το ίδιο σασί. Έχει κάποιες διαφορές στο firmware μάλλον, αφού η εντολή Vol - και 3 φορές το i δεν λειτουργεί στην TX-L32EM5E.

Η πλακέτα του inverter είναι η 4H+V3416.001/A2 και την επισυνάπτω. Επίσης και το MosFet που ίσως ευθύνεται και κάπως ζεσταίνεται. Πάντως δεν καίει.

Όταν την έχω χωρίς το μεταλικό κάλυμα στο inverter και οριζόντια το panel φαίνεται να δουλεύει. Αν βάλω το κάλυμα σταματά. Προφανώς κάτι συμβαίνει με τις θερμοκρασίες.

Στο συγκεκριμένο manual λέει repairable μόνο τις 3 πλακέτες (τροφοδοτικού, δέκτη και υπέρυθρου δέκτη). Προφανώς και αν φταίει το Mosfet θα το αλλάξω. Δεν έχω να χάσω τίποτα.

Ευχαριστώ που ασχολείστε με το πρόβλημα. Μένει να μετρήσω και το ρεύμα που καταναλώνει το inverter.

ezizu
03-07-16, 22:48
Εγώ θα σου πρότεινα, πριν αλλάξεις την πλακέτα, να πέρναγες τις κολλήσεις (γενικά, στα smd και όχι μόνο στα FET,IC κ.λ.π. , π.χ. στην τρίτη φωτογραφία, οι κολλήσεις στις αντιστάσεις αριστερά από το FET δεν μου φαίνονται καλές) ,θα άλλαζα τους δυο ηλεκτρολυτικούς (δεν έχεις να χάσεις τίποτα, και το κόστος είναι μηδαμινό) και αν εξακολουθούσε να έχει πρόβλημα τότε θα άλλαζα ημιαγωγούς.

744
04-07-16, 17:05
Και να ήθελα να αλλάξω την πλακέτα δεν γίνεται. Δεν διατίθενται ανταλλακτικά από Panasonic!!! Τετραετίας μοντέλο, ε? Την πετάς σου λέει και παίρνεις άλλη...

Θα δω με κολλήσεις να και μάλλον για FET το βλέπω. Θα επανέλθω.

744
14-07-16, 00:43
Βρήκα inverter. Έγινε η αλλαγη και... ξανά τα ίδια. Σβήνει μεταΌ€ από 7-10 λεπτά και το κόκκινο LED κάνει μια αναλαμπή κάθε τόσο.

744
16-07-16, 19:56
Μέχρι στιγμής δεν κατάφερα να βρω που μπορεί να οφείλεται η βλάβη. Οι τάσεις του τροφοδοτικού είναι μέσα στις προδιαγραφές (5.3, 16 και 24).

Αλλά, μετά από δοκιμές να μειώσω θεαματικά τον φωτισμό του panel από το menu της TV, φαίνεται ότι παίζει μια χαρά. Ανέβασα λίγο λίγο την στάθμη φωτισμού και φαντάζομαι ότι στο full θα σβήσει και πάλι.

Καταλήγω δηλαδή ότι το panel υπερφορτώνει το inverter (που έχει αλλαχθεί) και αυτό με τη σειρά του δίνει εντολή στον επεξεργαστή να θέσει σε standby την τηλεόραση.

Ακόμη δοκίμασα να κρατήσω γειωμένη την γραμμή BL_SOS που πάει από το inverter στην κύρια πλακέτα όπου είναι ο επεξεργαστής και συνέχισε να λειτουργεί, πράγμα που συνηγορεί στην παραπάνω εικασία ότι κάτι συμβαίνει με το panel.

Τι μπορεί να έχει γίνει με το panel? Τα LED ξαφνικά να τραβούν περισσότερο ρεύμα? Και πόσο είναι αυτό το "περισσότερο" ρεύμα? Πουθενά δεν υπάρχει μια ένδειξη για να το τσεκάρω.