PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Compaq Presario CQ61

andyferraristi
08-06-16, 20:56
Παιδιά καλησπέρα. Έχω στα χέρια μου το αναφερόμενο στον τίτλο Lap Top, το οποίο κατά το Power - on δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ανάβει το ενδεικτικό ledάκι λειτουργίας. Δεν έχω εικόνα ούτε σε εξωτερικό monitor, αλλά ούτε και στο δικό του βλέπω κάτι ρίχνοντας φως με το φακό. Είναι BGA που υποψιάζομαι η αιτία, ή μπορεί και να είναι κάτι άλλο, το οποίο και ενδεχομένως μπορώ μετρώντας να εντοπίσω ???

MoBo: da00p6mb6d0 (http://www.s-manuals.com/notebook/hp_compaq_presario_cq71)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

SupertechTronics
08-06-16, 21:38
Εάν δεν έχεις εικόνα ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό μόνιτορ τότε πας για reball .

gate7
09-06-16, 13:42
Παιδιά καλησπέρα. Έχω στα χέρια μου το αναφερόμενο στον τίτλο Lap Top, το οποίο κατά το Power - on δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ανάβει το ενδεικτικό ledάκι λειτουργίας. Δεν έχω εικόνα ούτε σε εξωτερικό monitor, αλλά ούτε και στο δικό του βλέπω κάτι ρίχνοντας φως με το φακό. Είναι BGA που υποψιάζομαι η αιτία, ή μπορεί και να είναι κάτι άλλο, το οποίο και ενδεχομένως μπορώ μετρώντας να εντοπίσω ???

MoBo: da00p6mb6d0 (http://www.s-manuals.com/notebook/hp_compaq_presario_cq71)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

Όταν ρίχνεις φως με το φακό τι ακριβώς βλέπεις (πχ βλέπεις να είναι στα windows); Επίσης, ακούς κάποιον ήχο από τα windows;

Λογικά εφόσον δεν έχεις εικόνα σε εξωτερική εικόνα πηγαίνει το μυαλό σε πρόβλημα κάρτας γραφικών. Όμως αν λες ότι βλέπεις έστω και κάτι με το φακό δεν είναι σίγουρο για κάρτα γραφικών. Δοκίμασε να αφαιρέσεις τελείως την οθόνη του και σύνδεσε το με μια εξωτερική να δεις αν θα σου δείξει. Αν επομένως σου δίξει σε εξωτερική τότε δοκίμασε ξανά κανονικά την οθόνη του αλλά με άλλο inverter.

Πάντως να ξέρεις παίζουν διάφορα. Εμένα μου έχει τύχει να βραχυκυκλώνει το inverter ή πρόβλημα καλωδιοταινίας ή πρόβλημα οθόνης και με την αλλαγή τους να δείχνει κανονικά τόσο στη δική του όσο και σε εξωτερική.

andyferraristi
09-06-16, 14:33
Όμως αν λες ότι βλέπεις έστω και κάτι με το φακό δεν είναι σίγουρο για κάρτα γραφικών. Δοκίμασε να αφαιρέσεις τελείως την οθόνη του και σύνδεσε το με μια εξωτερική να δεις αν θα σου δείξει. Αν επομένως σου δίξει σε εξωτερική τότε δοκίμασε ξανά κανονικά την οθόνη του αλλά με άλλο inverter.

Σταμάτη δεν έχω ένδειξη εικόνας ούτε ρίχνοντας το φακό. Όμως η ιδέα που μου έδωσες να αφαιρέσω το ενσωματωμένο monitor και να βάλω μόνο εξωτερικό είναι ενδιαφέρουσα να γίνει σαν δοκιμή ...

panagiwtis
09-06-16, 15:33
Πριν μπεις στη διαδικασία της καρτας γραφικων τσεκαρε και τις μνημες ραμ σου.. με μια γομα καθαρισε τις επαφες καλα και δοκιμασε τες μια μια κανοντας τραμπα σε καθε slot της μητρικης σου.. Ισως να ειναι καποια καμενη μνημη η και καμενο slot της μνημης πανω στη μητρικη σου.

gate7
09-06-16, 15:55
Σταμάτη δεν έχω ένδειξη εικόνας ούτε ρίχνοντας το φακό. Όμως η ιδέα που μου έδωσες να αφαιρέσω το ενσωματωμένο monitor και να βάλω μόνο εξωτερικό είναι ενδιαφέρουσα να γίνει σαν δοκιμή ...
Νόμιζα ότι έβλεπες κάτι με φακό γι'αυτό στο είπα. Δοκίμασε λίγο να καθαρίσεις τις ram και να δοκιμάσεις τις μνήμες στα slot και αντίστροφα όπως είπε και ο παναγιώτης ή αν έχεις άλλη μνήμη δοκίμασε την. Πάντως αν δεν πάρεις εικόνα είναι κάρτα γραφικών ή κάποιο βραχυκύκλωμα στην μητρική (το έχω δει και αυτό, μόλις επισκεύασα την περιοχή που είχε το βραχυκύκλωμα έφτιαξε). Αλλά το ποιο συχνό είναι θέμα στην κάρτα γραφικών.

andyferraristi
10-06-16, 17:26
Λοιπόν κύριοι υπάρχουν νεότερα στο ζήτημα. Οι δοκιμές που έκανα (αλλάζοντας μνήμες, ή αφαιρώντας το monitor και θέτοντας σε λειτουργία μόνο με εξωτερικό), δεν έδειξαν κάτι διαφορετικό, αλλά παρατήρησα κάποια πράγματα (χαρακτηρίζοντας το βλακεία μου γιατί θα έπρεπε να τα είχα δει νωρίτερα). Πιο συγκεκριμένα είδα ότι δεν ανάβει το led φόρτισης, παρά μόνο το led λειτουργίας και το led που βρίσκεται στο power on button. Επιπλέον δεν γυρίζει καθόλου ο ανεμιστήρας. Να πω εδώ ότι η λειτουργία τίθεται με μόνο τον προσέσσορα και τις μνήμες τοποθετημένες στην mobo. Έχετε καμία ιδέα στο που θα πρέπει να στρέψω την προσοχή μου ???

teo966
10-06-16, 19:18
δοκιμασε πρωτα το BIOS

andyferraristi
10-06-16, 22:52
Το δοκίμασα. Έβγαλα την μπαταρία για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (δεν γνωρίζω εάν θέλει και κάποιο βραχυκύκλωμα, σε κάποιο jumper π.χ.), την ξανατοποθέτησα, αλλά τίποτε. Δεν μου δείνει εικόνα για τα περαιτέρω ...

teo966
10-06-16, 23:24
εννοω να φλασαρεις το BIOS με προγρ/στη

andyferraristi
11-06-16, 09:58
εννοω να φλασαρεις το BIOS με προγρ/στη

Εάν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο τη βάψαμε, γιατί δεν έχω ιδέα σχετικά. Εν πάσει περιπτώσει, θα κοιτάξω τις τάσεις και βλέπουμε. Πάντως σαν ενδεχόμενο θα το έχω πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού μου ...