Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Toshiba C660D

ziakosnasos
19-05-16, 00:08
Γεια σας παιδιά , έχω ένα Toshiba C660D-11P το οποίο ανάβει αλλά με μάυρη οθόνη ακους τον δίσκο , αλλά δεν έχει εικόνα, άλλες φορές ανοίγει κανονικά δουλεύει όμως εάν το κλείσεις και το ανοίξεις ξανά μανα τα ίδια , το καθάρισα απο σκόνες κλπ το τραγικό είναι ότι κάποιος άλλος , είχε αλλάξει το ανεμιστηράκι με κάποιο άλλο καμιά σχέση με toshiba (πιο μικρό δεν υπήρχε συναρμογή της ψύκτρας με το ανεμιστηράκι ) και το λαπτοπ δούλευε αρκετό καιρό έτσι , εάν το αφήσω ώρα (να κρυώσει ) μπορεί να ανοίξει κανονικά .

Σε εξωτερικό μόνιτορ με μαύρη οθόνη δεν δείχνει τίποτα.

Πάμε για κάρτα γραφικών ???

navar
19-05-16, 00:20
καλα το μάντεψες !!!

ziakosnasos
19-05-16, 01:22
Μετά απο πολύ ώρα άνοιξε κανονικά μπήκα στα windows κανα 20λεπτο έκανα επανεκινηση ξανά μαύρη οθόνη , οτι ναναι. Πάει με ελαφρά πηδηματάκια στον κάδο μου φαίνεται.

georged30
19-05-16, 09:06
Πριν μια εβδομαδα επσκευασα 1 ιδιο με το δικο σου η βλαβη ηταν στο southbridge το συγκεκριμενο δεν εχει ξεχωριστη καρτα γραφικων.

GiannisSma
20-05-16, 22:21
Μετά απο πολύ ώρα άνοιξε κανονικά μπήκα στα windows κανα 20λεπτο έκανα επανεκινηση ξανά μαύρη οθόνη , οτι ναναι. Πάει με ελαφρά πηδηματάκια στον κάδο μου φαίνεται.
Όταν πατάς το κουμπί και λες για μαύρη εικόνα αυτή είναι φωτεινή ή δεν έχεις καν φωτεινότητα στην οθόνη?Εφόσον μπήκες στα windows από εικόνα πώς ήσουν? Ήταν εντάξει ή είχες χρηματικές διαφορές, γραμμές, μαύρα σημεία? Όταν λες ότι ακούς τον δίσκο, ακούγεται νορμάλ ήχος ή κρακ κρακ κάπως? Δοκίμασε να bootαρεις ξανά και έλεγξε θερμοκρασίες(πχ με speccy ή hwmonitor) και τον δίσκο(πχ με hd sentinel ή crystal disc info) και πες μας για αποκλειστούν ενδεχόμενα.

Στάλθηκε από το X5PRO μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ziakosnasos
20-05-16, 23:43
Τώρα δεν ανοιγει καθόλου πια τελείωσε μαυρη οθόνη η οποία δεν έχει ούτε φως ούτε εικονα με τον φακο που ειδα αλλά και ούτε σε μονιτορ δεν δειχνει τίποτα .Δίσκος και μνήμες είναι οκ γιατί σε ένα άλλο toshiba του αδερφού μου λειτουργούν κανονικά. Απο αυτά που είδα στο νετ κατάλαβα οτί η συγκεκριμενη σειρα ειναι για τα μπαζα γιατι ολα βγαζουν το ιδιο προβλημα με το southbridge. Ευχαριστώ πολυ παντως να ειστε καλά

GiannisSma
20-05-16, 23:47
Τώρα δεν ανοιγει καθόλου πια τελείωσε μαυρη οθόνη η οποία δεν έχει ούτε φως ούτε εικονα με τον φακο που ειδα αλλά και ούτε σε μονιτορ δεν δειχνει τίποτα .Δίσκος και μνήμες είναι οκ γιατί σε ένα άλλο toshiba του αδερφού μου λειτουργούν κανονικά. Απο αυτά που είδα στο νετ κατάλαβα οτί η συγκεκριμενη σειρα ειναι για τα μπαζα γιατι ολα βγαζουν το ιδιο προβλημα με το southbridge. Ευχαριστώ πολυ παντως να ειστε καλά

Εφόσον δοκίμασες μνήμες και τον δίσκο αλλού και είσαι πλέον πιο σίγουρος ότι είναι το southbridge πηγαίνε το σε κάποιον τεχνικό να το κοιτάξει και μην προσπαθείς μόνος αν δεν γνωρίζεις να κάνεις κάποιο reheat με πιστολάκι ή θερμού αέρα. Μπορεί να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά και το κόστος να είναι ασύμφορο για επισκευή.

Στάλθηκε από το X5PRO μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

abakaloumas
22-05-16, 03:00
Έχω ένα ίδιο N/B. Του έκανα reflow το southbridge και δουλευει χάρμα για 6+ μήνες. :001_rolleyes: