Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Πρόβλημα σε Laptop Sony Vaio PCG-392M δεν ανοίγει (ένα άλυτο πρόβλημα)
Έχω το εξής πρόβλημα το οποίο έβαλα και στο insomnia (http://www.insomnia.gr/topic/605370-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-laptop-sony-vaio-pcg-392m-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%BA%CF%81%CE%B1/) ξέρω άλλο φόρουμ αλλά το πρόβλημα μου δεν λύθηκε εκεί και είπα να το βάλω εδώ μήπως και γίνει κάτι.Ρίξτε μια ματιά στην συζήτηση έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα.
elektronio
17-04-16, 10:56
Έχω το εξής πρόβλημα το οποίο έβαλα και στο insomnia (http://www.insomnia.gr/topic/605370-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-laptop-sony-vaio-pcg-392m-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%BA%CF%81%CE%B1/) ξέρω άλλο φόρουμ αλλά το πρόβλημα μου δεν λύθηκε εκεί και είπα να το βάλω εδώ μήπως και γίνει κάτι.Ρίξτε μια ματιά στην συζήτηση έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα.
H spectra (βασιλίσσης Όλγας με Καλιδοπούλου γωνία) είναι το επίσημο service της SONY.
Επίσης ένα συνεργείο εξειδικευμένο σε laptop (στην Νεάπολη) http://www.computer-systems.gr/
xrhstos1978
17-04-16, 11:25
και γιατί να μην του το επισκευάσει κάποιο παιδί από το φόρουμ? πχ. toni31 atsio που είναι και κοντά του?
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά παιδιά δεν μένω Θεσσαλονίκη καβάλα μένω τώρα :)
xrhstos1978
17-04-16, 17:19
τα ελτα τα ξερεις? :wiink:
Παντως βλεπω το reflow το εχουν πανακεια,ετσι;
Η αυτο θα θελει ή "παστα" ο επεξεργαστης..
Παντως βλεπω το reflow το εχουν πανακεια,ετσι;
Η αυτο θα θελει ή "παστα" ο επεξεργαστης..
Και στα desktop, αντίστοιχα, οι φουσκωμένοι πυκνωτές...
Θυμίζει τον law of the instrument: "if all you have is a hammer, everything looks like a nail"
τα ελτα τα ξέρεις? :wiink:
Σιγά μην μπω στην διαδικασία να το στείλω με ελτα...εδώ το σκεφτόμουν να το στείλω στον τεχνικό τότε πλάκα κάνουμε....αν είναι να δώσω ένα κάρο λεφτά παίρνω καινούργιο....εδώ κοιτάμε μήπως κάποιος βοηθήσει για αυτό τον λόγο το πρόβλημα το βάζω σε φόρουμ όπως και πολύ άλλοι για να δώσουν τα παιδιά καμία συμβουλή να γλυτώσουμε τον τεχνικό(όσο γίνεται) αλλιώς δεν θα υπήρχε καν αυτό το θέμα ούτε στο insomnia ούτε εδώ ούτε σε κανένα άλλο φόρουμ.
JOUN Πάστα άλλαξα δεν είναι αυτό όσο για το reflow έψαξα στο youtube δεν είναι κάτι το δύσκολο χρειάζεται μόνο αυτό το ειδικό "πιστολάκι" :P (με το κανονικό δεν παίζει εε;;;)για να το κάνω και μια ειδική λαμαρίνα για να προστατέψω τα γύρω κυκλώματα την λαμαρίνα αυτή πάντως την έχω...θα μου πεις ας το κάνει και κάποιος που ξέρει(ναι το είδα και αυτό)...αλλά και εγώ τεχνικός είμαι απλά τότε δεν είχαμε τον χρόνο να το μάθουμε αυτό(πρακτική και τέτοια) αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...είναι πρόκληση..εγώ θα το φτιάξω!
xrhstos1978
19-04-16, 07:21
ψήσε το καλά όμως βαλε και πατάτες μαζι και θα δουλέψει!!!! :crying: αφού είσαι τεχνικός φτιάξτο. εγω πάντως σου λεω ότι δεν φτέει ουτε η παστα ουτε η καρτα γραφικών. καλή συνέχεια.
Το πιθανών είναι ότι βραχυκύκλωσε η G86-750 και χρειάζεται να αλλαχτεί και καλύτερα με καινούρια g86-771 μετά το 2010. Είναι το συνηθισμένο πρόβλημα σε αυτά τα board. Και άλλη board να πάρεις (που θα είναι σίγουρα μεταχειρισμένη ή από reflow - reball) το πιθανότερο σε λίγο διάστημα θα έχεις το ίδιο πρόβλημα.
Αυτό βέβαια που λέω δεν είναι σίγουρο (μπορεί το πρόβλημα να είναι αλλού) αλλά πρέπει να ελεγθεί από τεχνικό που ασχολείται σε επίπεδο chip level.
Ο φίλος μας ό Toni μένει δίπλα σου, στην Κομοτηνή, και θα μπορούσε να σε βοηθήσει.
Φιλε atsio εσυ ασχολεισαι με chip level; αντιμετωπιζω παρομοιο προβλημα , στειλε μηνυμα αν ειναι να μιλησουμε
Το πιθανών είναι ότι βραχυκύκλωσε η G86-750 και χρειάζεται να αλλαχτεί και καλύτερα με καινούρια g86-771 μετά το 2010. Είναι το συνηθισμένο πρόβλημα σε αυτά τα board. Και άλλη board να πάρεις (που θα είναι σίγουρα μεταχειρισμένη ή από reflow - reball) το πιθανότερο σε λίγο διάστημα θα έχεις το ίδιο πρόβλημα.
Αυτό βέβαια που λέω δεν είναι σίγουρο (μπορεί το πρόβλημα να είναι αλλού) αλλά πρέπει να ελεγθεί από τεχνικό που ασχολείται σε επίπεδο chip level.
Ο φίλος μας ό Toni μένει δίπλα σου, στην Κομοτηνή, και θα μπορούσε να σε βοηθήσει.
Και εγώ αυτό υποψιάζομαι αλλά είναι λίγο ακριβή και μετά είναι και η μητρική που υποψιάζομαι..όπως το είπες θέλει κάποιον που ασχολείται σε επίπεδο chip level και εγώ δεν το κατέχω δυστυχώς(μέχρι πυκνωτή)...Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
Είπα να ξαναασχοληθώ μετά από καιρό με το λαπτοπ και βρήκα τη έχει τουλάχιστον και είπα να το ανεβάσω...Κατω από την μητρική είχε ένα αυτοκόλλητο που δεν είχα προσέξει σε αυτό το σημειο λοιπόν είδα ένα καμένο λιωμένο πλαστικό και αυτά τα τσιπάκια να το πω(δεν γνωρίζω πως τα λένε) ήταν μισοβγαλμένα και είχαν γύρω τους μαυρο κάμένο.. 2 από αυτα ξεκόλλησαν όπως βλέπετε και στη φωτογραφία..για επισκευη δεν ξέρω αν γίνετε σε αυτό το σημείο...και μάλλον για καινουργια μητρική το βλέπω.
44168
Και χωρίς αυτά μπορεί να δουλέψει. Όλα επισκευάζονται. Πάνε το στον Toni.
http://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=38395, resident komotini city.
Επισκευάζετε; ..χμ δεν μου λέτε και εμένα πως;
Σχηματικό, φωτογραφίες μεγάλης ανάλυσης για να δεις τι λείπει και αλλαγή του 750.
Σχηματικό, φωτογραφίες μεγάλης ανάλυσης για να δεις τι λείπει και αλλαγή του 750.
Τις φωτογραφίες της έχω για να δω τη λείπει(από amazon usa μητρική mbx-165) λείπουν αυτοι οι μικροι πυκνωτες (smd) (το ψαξα) :) και από πίσω λοίπουν 4 από τη είδα και 2 από μπροστά...αν βγάλω τους ίδιους ακριβώς από μια άλλη πλακέτα που έχω και τους βάλω εδώ θα δουλέψει νομίζω..είδα και κάτι βιντεάκια στο youtube πως τους εγκαθιστάς κτλ. θα κάνω μια προσπάθεια και θα ενημερώσω
Δεν το νομίζω αλλά ελπίζω να κάνεις την δουλειά σου.