PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με UPS Mustek-Δεν αναβει

DJman
08-04-16, 01:39
Καλησπερα

Εχω ενα παλιο mustek 637 plus το οποιο δεν αναβει καν. Σκεφτηκα οτι ειναι ασφαλεια αλλα οπως θα δειτε και στην φωτο
δεν εχει τις κλασσικες τις γυαλινες. Εχει στα πλαγια κατι σαν κουμπι , που το πατας αλλα δεν κανει τιποτα. ειναι σαν ρεσετ.

Μεσα εχει 2 ασφαλεις που μοιαζουν με αυτοκινητου αλλα δεν βγαινουν απο την πλακετα (2 πρασινες)

Τι μπορει να φταιει? Η μπαταρια του ειναι μαλλον νεκρη αλλα δεν επρεπε εστω να αναβει?
http://s9.postimg.org/9hlgc0uxn/20160408_012626.jpg (http://postimg.org/image/9hlgc0uxn/)

http://s9.postimg.org/kv7zn85gb/20160408_012632.jpg (http://postimg.org/image/kv7zn85gb/)

navar
08-04-16, 12:03
με πεθαμένη μπαταρία δεν είναι απαραίτητο να ανάβει..
είναι συχνό φαινόμενο με σκασμένες μπαταρίες ή πεθαμενες μπαταρίες ή χωρίς μπαταρία να μήν ανάβει καθόλου.
δεν ξέρω αν με κάποιον μεγάλο πυκνωτή στην θέση της μπαταρίας θα μπορούσες να το ανάψεις και να περάσει τα διαγνωστικά ώστε να δείς οτι δουλέυει !

αν λέω κάτι λάθος ας με διορθώσει κάποιος γνώστης !

jakektm
08-04-16, 12:16
αλλαξε αυτο με το κουμπακι!! αν δεν βρεις, βαλε θηκη ασφαλειας με ασφαλεια στα Α που ειναι το προηγουμενο.

DJman
08-04-16, 13:03
Αυτη με το κουμπακι πως την αλλαζουν. Δεν εχει βιδες για να ανοιξω το κουτακι να βρω την ασφαλεια. Ειναι ετσι https://static.grainger.com/rp/s/is/image/Grainger/4VA62_AS01?$mdmain$

Πρεπει να την ξεκολησω με κολλητηρι και να παω να ζητησω μια τετοια?

jakektm
08-04-16, 13:32
Φυσικά!!

Κυριακίδης
08-04-16, 14:11
Αυτη με το κουμπακι πως την αλλαζουν. Δεν εχει βιδες για να ανοιξω το κουτακι να βρω την ασφαλεια. Ειναι ετσι https://static.grainger.com/rp/s/is/image/Grainger/4VA62_AS01?$mdmain$

Πρεπει να την ξεκολησω με κολλητηρι και να παω να ζητησω μια τετοια?

Λογικά θα βγάλεις το πλαστικό παξιμάδι μπροστά από την πρόσοψη του μπουτόν.

Για τις 2 πράσινες ασφάλειες , επάνω από αυτές έχει κάποιες τρύπες μπορείς να τις μετρήσεις από εκεί.

Vazaki
08-04-16, 14:54
Αυτο απο όσο γνωρίζω είναι θερμική ασφάλεια. Αν ξεπεραστεί η επιτρεπόμενη ένταση (7Α) τότε το πυράκι πετάγεται έξω και σταματάει να άγει. πατώντας μέσα επανέρχεται. Μπόρεις να την τσεκάρεις με το πολύμετρο στο buzzer.

DJman
08-04-16, 15:11
Λογικά θα βγάλεις το πλαστικό παξιμάδι μπροστά από την πρόσοψη του μπουτόν.

Για τις 2 πράσινες ασφάλειες , επάνω από αυτές έχει κάποιες τρύπες μπορείς να τις μετρήσεις από εκεί.

Το παξιμαδι ειναι μονο για να την κραταει πανω στο κουτι

Αυτο απο όσο γνωρίζω είναι θερμική ασφάλεια. Αν ξεπεραστεί η επιτρεπόμενη ένταση (7Α) τότε το πυράκι πετάγεται έξω και σταματάει να άγει. πατώντας μέσα επανέρχεται. Μπόρεις να την τσεκάρεις με το πολύμετρο στο buzzer.

οταν το παταω μεσα δεν κανει τιποτα παντως.σαν να ειναι ενας σπασμενος διακοπτης.

νεκταριοος
08-04-16, 16:03
καλησπερα ,για αυτο υπαρχει το μπαζερ του πολυμετρου https://static.grainger.com/rp/s/is/image/Grainger/4VA62_AS01?$mdmain$

αλλα ετσι οπως μας το περιγραφεις ειναι ενταξει. μερικα yps οχι ολα παιρνουν χωρις μπαταρια μπρως οπως 2 mge που εχω αμα τους βγαλεις την μπαταρια δεν δουλευουν με τιποτα.

DJman
08-04-16, 22:13
καλησπερα ,για αυτο υπαρχει το μπαζερ του πολυμετρου https://static.grainger.com/rp/s/is/image/Grainger/4VA62_AS01?$mdmain$

αλλα ετσι οπως μας το περιγραφεις ειναι ενταξει. μερικα yps οχι ολα παιρνουν χωρις μπαταρια μπρως οπως 2 mge που εχω αμα τους βγαλεις την μπαταρια δεν δουλευουν με τιποτα.

Και με την μπαταρια δεν παιρνει μπρος. Με πολυμετρο πως το μετραω??

Εχω αυτο εδω http://www.amazon.com/Cen-Tech-7-Function-Digital-Multimeter/dp/B0029Q1OKS

chipakos-original
08-04-16, 23:33
Και με την μπαταρια δεν παιρνει μπρος. Με πολυμετρο πως το μετραω??

Εχω αυτο εδω http://www.amazon.com/Cen-Tech-7-Function-Digital-Multimeter/dp/B0029Q1OKS

Μα είναι δυνατόν να ρωτάς πως θα χρησιμοποιήσεις το πολύμετρο???Μέχρι ένα σημείο το αντιλαμβάνομαι ρωτάς για την αυτόματη ασφάλεια σου απαντάνε τα παιδιά ρωτάς για τις πράσινες ασφάλειες που ουσιαστικά είναι ασφάλειες αυτοκινήτου που είναι απλώς κολλημένες πάνω στο PCB τίποτα περισσότερο.Στο τέλος ρωτάς πως θα μετρήσεις με το Buzzer την ασφάλεια.Ε στο κάτω κάτω γκούγκλαρε και λίγο,το πολύμετρο το αγόρασες για να λες έχω και πολύμετρο??
Δηλαδή αν σου έλεγα να βάλεις εξωτερική τροφοδοσία στη θέση της μπαταρίας σου για να δούμε αν το ups ενεργοποιηθεί δεν έχω καμία ελπίδα.

DJman
08-04-16, 23:36
Δεν εχω εμπειρια στα ηλεκτρονικα για αυτο. Θα κανω ομως και ενα γκουκλαρισμα

chipakos-original
08-04-16, 23:42
Δεν εχω εμπειρια στα ηλεκτρονικα για αυτο. Θα κανω ομως και ενα γκουκλαρισμα

Βάλε το πολύμετρό σου στη θέση buzer εκεί που όταν γεφυρώνεις τους ακροδέκτες αυτό τσιτσιρίζει.Αυτή είναι η θέση που χρειάζεται για να ελέγχεις την συνέχεια ή την διακοπή σε κάποιο καλώδιο ή σε κάποια ασφάλεια.

DJman
09-04-16, 00:08
Βάλε το πολύμετρό σου στη θέση buzer εκεί που όταν γεφυρώνεις τους ακροδέκτες αυτό τσιτσιρίζει.Αυτή είναι η θέση που χρειάζεται για να ελέγχεις την συνέχεια ή την διακοπή σε κάποιο καλώδιο ή σε κάποια ασφάλεια.

Βρηκα ενα video και το εβαλα στην θεση μετρησης της αντιστασης , και σε ολες βγαζει 0. Αρα ειναι ολες οκ, αν καταλαβα σωστα

chipakos-original
09-04-16, 06:05
Βρηκα ενα video και το εβαλα στην θεση μετρησης της αντιστασης , και σε ολες βγαζει 0. Αρα ειναι ολες οκ, αν καταλαβα σωστα

Ναι σωστά οπότε ή θα βρεις μία μπαταρια για να το δοκιμάσεις ή κάποιο τροφοδοτικό να το συνδέσεις στη θέση της μπαταρίας για να δεις αν θα λειτουργήσει.

DJman
09-04-16, 10:15
Εβαλα μια μπαταρια, την οποια μετρησα οτι ειναι 10,5 volt, και δεν λειτουργει. Εκτος αν θελει να ειναι 13volt οι μπαταριες οπως οταν ειναι καινοουργιες.

chipakos-original
09-04-16, 10:42
Εβαλα μια μπαταρια, την οποια μετρησα οτι ειναι 10,5 volt, και δεν λειτουργει. Εκτος αν θελει να ειναι 13volt οι μπαταριες οπως οταν ειναι καινοουργιες.

Κανονικά μία μπαταρία με 10,5 είναι είτε χαλασμένο ένα στοιχείο της είτε είναι αφόρτιστη οπότε το ups λογικά θα βγάζει κάποιο μύνημα χαλασμένης μπαταρίας ή αφόριστης. Το ups δεν κάνει απολύτως τίποτα?? Ούτε ένα στοιχειώδες έλεγχο??Εννοώ δεν ανάβει καθόλου??

DJman
09-04-16, 12:17
Οχι, τιποτα απολυτος. Επισης οι πυκνωτες ειναι οκ.

chipakos-original
09-04-16, 13:50
Οχι, τιποτα απολυτος. Επισης οι πυκνωτες ειναι οκ.
Δεν χαλάνε συνήθως πυκνωτές σε αυτά τα μηχανήματα. Πάντως αν δεν κάνει τίποτα απολύτως είναι ύποπτο για καμιά κρυφή ασφάλεια που δεν την έχεις / έχουμε δει. Θα έπρεπε να ανάβει κάποιο ενδεικτικό άσχετα αν είχε βλάβη. Θα έπρεπε να έδειχνε σημάδια ζωής έστω κι αν ήταν καμένο. Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε διότι είναι αμιγώς βλάβη σε επίπεδο εξαρτήματος κι εσύ δεν το χεις.

DJman
09-04-16, 18:56
Παντως πιστευω πως κατι παιζει με την ασφάλεια την μαυρη. Το κουμπι της δεν συμπεριφερετε οπως σε αλλα ups.

Αν δοκιμασω να την βγαλω απο το κύκλωμα και απλα συνδεσω τα καλωδια μεταξυ τους, για δοκιμη , θα δημιουργηθει
καποιο προβλημα?

jakektm
09-04-16, 19:02
Μέτρα το, χωρίς τάση εννοείται.

DJman
09-04-16, 21:05
Μέτρα το, χωρίς τάση εννοείται.

Ποιο να μετρησω? Την ασφαλεια?

chipakos-original
09-04-16, 22:14
Ποιο να μετρησω? Την ασφαλεια?

Ναι αυτό εννοεί αλλά και πάλι χάριν δοκιμών δεν έγινε και τίποτα να το αφαιρέσεις και στα καλώδιά του βάλε μία γυάλινη ασφάλεια εκεί γύρω στα 7 αμπέρ και προσπάθησε να του δώσεις τροφοδοσία ..........αααα υπ όψιν δίνεις από κάποια μπαταρία αλλά πρέπει να το βάλεις και στην πρίζα 230v μην περιμένεις να ανάψει μόνο με την πεσμένη μπαταρία σου.

jakektm
11-04-16, 14:52
Φίλε μου έκανες τίποτα;

DJman
11-04-16, 16:10
Φίλε μου έκανες τίποτα;

καλησπερα και ευχαριστω για τον ενδιαφερον,

πρεπει να βρω μια ασφαλεια των 7 αμπρερ για την ασφαλειοθηκη που εχω. Προς το παρον εχω
μια 20 αρα και μια 30αρα. Εστω για δοκιμη μπορω να βαλω μια απο αυτες τις 2?

jakektm
11-04-16, 16:32
Οχι με τίποτα.

Χωρίς ρεύμα, μετρα αντισταση επάνω στην ασφάλεια με το κουμπί. Ξεσυνδεσε πρώτα το καλώδιο που πάει από αυτό προς την πλακετα

DJman
11-04-16, 17:38
Οχι με τίποτα.

Χωρίς ρεύμα, μετρα αντισταση επάνω στην ασφάλεια με το κουμπί. Ξεσυνδεσε πρώτα το καλώδιο που πάει από αυτό προς την πλακετα

Τη μετρησα οπως ειπες και βγαζει 0

jakektm
11-04-16, 18:50
Ολως τυχαίως πριν από λίγο μου ηρθαν δύο ups με ακριβώς τα ίδια συμπτωματα.. Ψάχνω για την βλάβη. Έρχεται τάση κανονικά από το δίκτυο, δούλευαν μέχρι το προηγούμενο βράδυ, αλλά λόγω δυνατης βροχής μάλλον από υπέρταση χτύπησε κάποιο εξαρτημα.
Οι μπαταρίες στα 3volt.
Έβαλα στην θέση της μπαταρίας, τροφοδοτικό, το ups εκτός μπριζας, ούτε δείγμα ζωής..
Ειμαι στο ψάξιμο τώρα

DJman
11-04-16, 19:21
εγω πιστευω πως κατι παιζει με αυτη την ασφαλεια. απλα περιμενω μεχρι αυριο που θα μου φερει μια 7αρα ο γειτονας να την βαλω πανω, μπας και

geoek4
11-04-16, 19:31
Οι μπαταρίες αν ειναι στα 3v, δεν ξεκινάει το ups..προσπάθησε να τις φορτίσεις πρωτα και δοκίμασε παλι

DJman
11-04-16, 19:32
Η μπαταρια ειναι στα 10volt

jakektm
11-04-16, 21:32
Ναι αλλά, αν δώσω στην θέση της μπαταρίας, τάση από τροφοδοτικό, κανονικά δεν πρέπει να λειτουργεί σαν παραγωγή τάσης; χωρίς να το έχω στην μπριζα

νεκταριοος
11-04-16, 21:47
αλλα παιρνουν δυστιχως αλλα οχι πχ εχω ενα apc αμα του βαλεις την μπαταρια καιτο αναψεις δεν κανει τιποτα . γνωμη μου βαλε μια γυλινη ασφαλεια 10Α εκει που ειναι αυτη η μαυρη η μ@λ@κια φωρτισε την μπαταρια και δωσε ρευμα 220β στο ups αν δεν κανει τιποτα παλι εδω ειμαστε. υποψιν να ειναι 12 -13βολτ οι μπαταριες εν αναγκη μια πατεντα απο αυτοκινιτου χαχαα

jakektm
11-04-16, 22:35
Φίλε μου, μπαταρία άλλαξα και δουλεύει ρολόι..!!!

jakektm
12-04-16, 00:17
και γ@μω τις βλαβες παντως.. το ups ηταν καρφωμενο σε ενα surge protector. ηρθε η υπερταση, τα εφτυσε το surge, εμεινε το ups να δουλευει με την μπαταρια, κανεις δεν πηγε να το κλεισει. Οποτε εξαντληθηκε η μπαταρια και της εμειναν 3 βολτ..

το ερωτημα: δεν θα επρεπε αν πεσει η μπαταρια κατω απο 10βολτ, να σβησει τελειως το ups? ωστε να μην αδειασει τελειως.

DJman
14-04-16, 20:19
Αλλαξα ασφαλεια παιδια και παλι τιποτα.Θα το παρατησω να παει στην ευχη

νεκταριοος
14-04-16, 22:00
η μπαταρια του ειναι φορτισμενη? πχ 12βολτ, δωσε και ρευμα απο το δυκτιο ,αν δεν παιζει μαλον καπου εχει προβλημα .

DJman
14-04-16, 22:45
Δοκιμασα και ενα τροφοδοτικο.παλι νεκρα