Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] tv led samsung UE32EH5000W
Την καλησπέρα μου σε όλους.
πρόβλημα με tv led samsung UE32EH5000W
Η παραπάνω tv ξαφνικά έσβησε (νεκρή).
Την άνοιξα και είδα στη main board τον σταθεροποιητή τάσης που επισυνάπτω στην παρακάτω φωτογραφία σκασμένο.
Η ερώτηση μου είναι αν σώνεται η main αλλάζοντας το ??
γιατί η καινούρια main στο service one που ρώτησα κάνει 100€.
Έψαξα να βρω το συγκεκριμένο (1117Ζ) αλλά δεν το βρήκα πουθενά.
Ευχαριστώ όσους εκ των προτέρων θέλουν να μου δώσουν τις γνώσεις τους.
41588 41589 4159041591 41587
chipakos-original
30-03-16, 21:11
Την καλησπέρα μου σε όλους.
πρόβλημα με tv led samsung UE32EH5000W
Η παραπάνω tv ξαφνικά έσβησε (νεκρή).
Την άνοιξα και είδα στη main board τον σταθεροποιητή τάσης που επισυνάπτω στην παρακάτω φωτογραφία σκασμένο.
Η ερώτηση μου είναι αν σώνεται η main αλλάζοντας το ??
γιατί η καινούρια main στο service one που ρώτησα κάνει 100€.
Έψαξα να βρω το συγκεκριμένο (1117Ζ) αλλά δεν το βρήκα πουθενά.
Ευχαριστώ όσους εκ των προτέρων θέλουν να μου δώσουν τις γνώσεις τους.
41588 41589 4159041591 41587
Η πλακέτα μεταχειρισμένη
http://www.ebay.com/itm/BN41-01795A-BN94-05842K-SAMSUNG-MAIN-BOARD-/111926309427?hash=item1a0f53f233:g:mvgAAOSwL7VWlQ7 L
Το μόνο κακό είναι ότι ο συγκεκριμένος πωλητής έχει χαμηλή ανατροφοδότηση αλλά με λίγη αναζήτηση θα βρεις πολλές.
Για τον σταθεροποιητή δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί δεν ξέρω τι γράφει στο κάτω μέρος το εξάρτημα.
Ο σταθεροποιητής αυτός νομίζω, ότι είναι με ρυθμιζόμενη τάση εξόδου και όχι με κάποια τυποποιημένη-σταθερή τάση εξόδου.
Αυτό σημαίνει το Z στον κωδικό του εξαρτήματος (1117Z).
Η ρύθμιση τώρα της τάσης εξόδου του σταθεροποιητή, ρυθμίζεται μέσω ενός διαιρέτη τάσης, που αποτελείται από δυο αντιστάσεις, μεταξύ των ποδιών (Vout - Adj - GND).
Λογικά πρέπει να δίνει τάση 1,5V στις μνήμες DDR (IC1101- IC1102) δίπλα του.
Οπότε νομίζω, μπορείς να δώσεις εξωτερική τάση 1,5V (από εργαστηριακό τροφοδοτικό για να ρυθμίσεις και το ρεύμα εξόδου, π.χ. το regulator αυτό είναι μέχρι 1A max) και κάνε δοκιμή, ώστε να δεις αν η βλάβη έχει μείνει μόνο στο regulator ή έχει προχωρήσει και σε άλλα κυκλώματα - εξαρτήματα της main board.
chipakos-original
31-03-16, 08:49
[QUOTE=chipakos-original;575376]Η πλακέτα μεταχειρισμένη
http://www.ebay.com/itm/BN41-01795A-BN94-05842K-SAMSUNG-MAIN-BOARD-/111926309427?hash=item1a0f53f233:g:mvgAAOSwL7VWlQ7 L
Το μόνο κακό είναι ότι ο συγκεκριμένος πωλητής έχει χαμηλή ανατροφοδότηση αλλά με λίγη αναζήτηση θα βρεις πολλές.
Για τον σταθεροποιητή δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί δεν ξέρω τι γράφει στο κάτω μέρος το εξάρτημα.Εδώ η συνδεσμολογία του.
https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjt5O-lnOrLAhUBtxoKHU2bA5QQjRwIBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.cj-elec.com%2FtxUpfile%2F20121617415013014.pdf&bvm=bv.118353311,d.d2s&psig=AFQjCNEr_Ky9bXX8gBUGw3tO-0EYX2l81g&ust=1459489518002964
Η πλακέτα μεταχειρισμένη
Για τον σταθεροποιητή δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί δεν ξέρω τι γράφει στο κάτω μέρος το εξάρτημα.
Αδερφέ, τις main boards στο ebay τις έχω δει όλες,
δεν είναι ίδιες με τη δικιά μου.
Υπάρχουν διαφορές στα σημεία που έχω κυκλωμένα με κόκκινο.
Δες την φωτογραφία.
σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου.
41593 41594
Ο σταθεροποιητής αυτός νομίζω, ότι είναι με ρυθμιζόμενη τάση εξόδου και όχι με κάποια τυποποιημένη-σταθερή τάση εξόδου.
Αυτό σημαίνει το Z στον κωδικό του εξαρτήματος (1117Z).
Η ρύθμιση τώρα της τάσης εξόδου του σταθεροποιητή, ρυθμίζεται μέσω ενός διαιρέτη τάσης, που αποτελείται από δυο αντιστάσεις, μεταξύ των ποδιών (Vout - Adj - GND).
Λογικά πρέπει να δίνει τάση 1,5V στις μνήμες DDR (IC1101- IC1102) δίπλα του.
Οπότε νομίζω, μπορείς να δώσεις εξωτερική τάση 1,5V (από εργαστηριακό τροφοδοτικό για να ρυθμίσεις και το ρεύμα εξόδου, π.χ. το regulator αυτό είναι μέχρι 1A max) και κάνε δοκιμή, ώστε να δεις αν η βλάβη έχει μείνει μόνο στο regulator ή έχει προχωρήσει και σε άλλα κυκλώματα - εξαρτήματα της main board.
Σήφη σε ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Δεν μπορώ να κάνω τίποτα από αυτά που μου γράφεις, γιατί όταν είναι συνδεδεμένη η φύσα του τροφοδοτικού στην main, οι τάσεις όλες κόβονται ( βραχυκύκλωμα ???).
Βρήκα και το σχέδιο με τις τάσεις του σταθεροποιητή. (Δες φωτογραφίες)
Αλλά μόλις ξεκουμπώσω τη φύσα από τη main, ανάβουν οι λάμπες και επανέρχονται όλες οι τάσεις στο τροφοδοτικό.
41600 41602
Σήφη σε ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Δεν μπορώ να κάνω τίποτα από αυτά που μου γράφεις, γιατί όταν είναι συνδεδεμένη η φύσα του τροφοδοτικού στην main, οι τάσεις όλες κόβονται ( βραχυκύκλωμα ).
Βρήκα και το σχέδιο με τις τάσεις του σταθεροποιητή. (Δες φωτογραφίες)
Αλλά μόλις ξεκουμπώσω τη φύσα από τη main, ανάβουν οι λάμπες και επανέρχονται όλες οι τάσεις στο τροφοδοτικό.
41600 41602
Οπότε ο Συφης έχει απολυτό δίκιο.Δεν πρέπει να έχει βραχυκύκλωμα protection είναι. Ξεκόλλησε το ,δες με πολύμετρο αν έχεις βραχυκύκλωμα στα pins του,δώσε από εξωτερικό τροφοδοτικό στο vout 1.5v και βάλτο στην πρίζα.
4160941610
Οπότε ο Συφης έχει απολυτό δίκιο.Δεν πρέπει να έχει βραχυκύκλωμα protection είναι. Ξεκόλλησε το ,δες με πολύμετρο αν έχεις βραχυκύκλωμα στα pins του,δώσε από εξωτερικό τροφοδοτικό στο vout 1.5v και βάλτο στην πρίζα.
4160941610
το ξεκόλλησα το καμένο πάνω από τη main και μετρώντας με το buzzer του πολυμέτρου, βλέπω ότι το GND είναι στο τρίτο πόδι, ενώ στο σχήμα που ανέβασες, το GND είναι στο πρώτο πόδι. (δες φωτο)
Ευχαριστώ Μανώλη.
41622 41623
Το σχήμα που ανέβασε ο Μανώλης είναι σωστό.
Το πόδι 1 είναι το Adj.
Στο συγκεκριμένο τύπο regulator (1117Z), (επειδή όπως έγραψα και παραπάνω είναι ρυθμιζόμενης εξόδου), το πόδι 1 δεν συνδέεται στην γείωση (GND), αλλά σε ένα διαιρέτη δυο αντιστάσεων (R230,R255 στην πλακέτα σου), στο κοινό σημείο σύνδεσης των δυο αντιστάσεων.
Το άλλο άκρο της R230 συνδέεται στην γείωση (GND) και αντίστοιχα το άλλο άκρο της R255 στο Vout =πόδι 2 (ή στην μεταλλική πλάτη, που είναι βέβαια κοινός ακροδέκτης με το πόδι 2 του regulator).
Το πόδι 3 είναι το Vin.
Αν τώρα μετράς στο πόδι 3 ως προς την γείωση βραχυκύκλωμα, θα πρέπει να ψάξεις το κύκλωμα προς τα πίσω.
Δοκίμασες τώρα που έχεις ξηλώσει το regulator από την main board, να βάλεις στην πρίζα την τηλεόραση (και δίνοντας 1,5V από εξωτερικό τροφοδοτικό, όπως σου γράφω παραπάνω) να δεις αν κόβει πάλι το τροφοδοτικό, ή αν έχει κάποια διαφορετική συμπεριφορά ;
Σηφη, συγνώμη που επεμβαίνω άλλα εάν ισχύει αυτό που λέει,(και μάλλον έτσι είναι,για αυτό και έκαψε το regulator) ότι έχει βραχυκύκλωμα στο πόδι 3 3.3v,τότε αλλάζει. Πρώτα πρέπει να βρούμε την αίτια. Από εξωτερικό τροφοδοτικό δώσε 3 βολτ και μέχρι 1,5 Α στο πόδι 3 και δες τι ζεσταίνετε η καίγεται :001_smile: ,έτσι θα βρεις το καμένο εξάρτημα. Μέτα κάνεις αυτά που σου λέμε.
Το σχήμα που ανέβασε ο Μανώλης είναι σωστό.
Το πόδι 1 είναι το Adj.
Στο συγκεκριμένο τύπο regulator (1117Z), (επειδή όπως έγραψα και παραπάνω είναι ρυθμιζόμενης εξόδου), το πόδι 1 δεν συνδέεται στην γείωση (GND), αλλά σε ένα διαιρέτη δυο αντιστάσεων (R230,R255 στην πλακέτα σου), στο κοινό σημείο σύνδεσης των δυο αντιστάσεων.
Το άλλο άκρο της R230 συνδέεται στην γείωση (GND) και αντίστοιχα το άλλο άκρο της R255 στο Vout =πόδι 2 (ή στην μεταλλική πλάτη, που είναι βέβαια κοινός ακροδέκτης με το πόδι 2 του regulator).
Το πόδι 3 είναι το Vin.
Αν τώρα μετράς στο πόδι 3 ως προς την γείωση βραχυκύκλωμα, θα πρέπει να ψάξεις το κύκλωμα προς τα πίσω.
Δοκίμασες τώρα που έχεις ξηλώσει το regulator από την main board, να βάλεις στην πρίζα την τηλεόραση (και δίνοντας 1,5V από εξωτερικό τροφοδοτικό, όπως σου γράφω παραπάνω) να δεις αν κόβει πάλι το τροφοδοτικό, ή αν έχει κάποια διαφορετική συμπεριφορά ;
Σήφη, έδωσα 1,5ν στο Vout και δεν υπάρχει καμιά διαφορετική συμπεριφορά στην τηλεόραση. Παραμένει η ίδια κατάσταση. Τώρα, στο πόδι 3 και στο tuner γείωση (GND) μετράω βραχυκύκλωμα, που κανονικά δεν έπρεπε γιατί το πόδι 3 όπως μου γράφεις είναι Vin και προχωρώντας προς τα πίσω, όπως φαίνεται και στο σχέδιο,
μήπως το βραχυκύκλωμα είναι στο IC204;
Ευχαριστώ.
41628
Σηφη, συγνώμη που επεμβαίνω άλλα εάν ισχύει αυτό που λέει,(και μάλλον έτσι είναι,για αυτό και έκαψε το regulator) ότι έχει βραχυκύκλωμα στο πόδι 3 3.3v,τότε αλλάζει. Πρώτα πρέπει να βρούμε την αίτια. Από εξωτερικό τροφοδοτικό δώσε 3 βολτ και μέχρι 1,5 Α στο πόδι 3 και δες τι ζεσταίνετε η καίγεται :001_smile: ,έτσι θα βρεις το καμένο εξάρτημα. Μέτα κάνεις αυτά που σου λέμε.
Μανώλη κανένα πρόβλημα.Έχεις δίκιο. Σαφώς και υπάρχει βραχυκύκλωμα .
Για αυτό του προτείνω να ψάξει το κύκλωμα προς τα πίσω (εννοώντας το κύκλωμα που έχει σχέση με το Vin /πόδι 3).
Αυτό που προτείνεις είναι μια μέθοδος, αλλά εγώ θα έλεγα να ξεκινήσει μετρώντας με το πολύμετρο (ωμόμετρο) και να ελέγξει τα σχετικά εξαρτήματα,της συγκεκριμένης γραμμής (3,3V) , που είναι πιθανών να έχουν βραχυκύκλωμα.
Σήφη, έδωσα 1,5ν στο Vout (μεταλλική πλάτη) και δεν υπάρχει καμιά διαφορετική συμπεριφορά στην τηλεόραση. Παραμένει η ίδια κατάσταση. Τώρα, στο πόδι 3 και στο tuner γείωση (GND) μετράω βραχυκύκλωμα, που κανονικά δεν έπρεπε γιατί το πόδι 3 όπως μου γράφεις είναι Vin και προχωρώντας προς τα πίσω, όπως φαίνεται και στο σχέδιο,
μήπως το βραχυκύκλωμα είναι στο IC204;
Ευχαριστώ.
41628
Μπορεί να είναι βραχυκυκλωμένο το IC204, αλλά μπορεί και όχι.
Εκτός από το IC204, θα πρέπει κανονικά να ελέγξεις την γραμμή των 3,3V και τα σχετικά με αυτήν την γραμμή τάσης, εξαρτήματα (στο παρακάτω σχήμα είναι σημειωμένα με πράσινο χρώμα ):
41631
Μπορεί να είναι βραχυκυκλωμένο το IC204, αλλά μπορεί και όχι.
Εκτός από το IC204, θα πρέπει κανονικά να ελέγξεις την γραμμή των 3,3V και τα σχετικά με αυτήν την γραμμή τάσης, εξαρτήματα (στο παρακάτω σχήμα είναι σημειωμένα με πράσινο χρώμα ):
41631
Σήφη,
σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου και για τον χρόνο σου φίλε μου.
Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο πάνω στην main, με αποτέλεσμα να μου πονέσουν τα μάτια,:confused1: έχω ανεβάσει 3 βαθμούς μυωπία και άκρη δεν έβγαλα.
Αρκετά εξαρτήματα δείχνουν ότι είναι βραχυκυκλωμένα. :001_unsure:
Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω......
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
07-04-16, 13:22
αλλάζεις την main δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς βλάβη με εξωτερικό psu και ειδικά σε samsung
αλλάζεις την main δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς βλάβη με εξωτερικό psu και ειδικά σε samsung
Νίκο τελικά αυτό θα κάνω.
Βρήκα μια μεταχειρισμένη και την παρήγγειλα .
Ευχαριστώ.
Η τν είναι ΟΚ. :001_smile:
Ευχαριστώ όσους μου έδωσαν τις γνώσεις τους. :wiink: