Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΚΟΛΛΗΣΗ TRANSPOCKET 1500

nickbaz
16-03-16, 17:37
καλησπερα στα παιδια!!!εχω προβλημα με την εξης ηλεκτροκολληση.ενω οπλιζει το ρελε οταν αναβω το μηχανημα μπροστα το ενδεικτικο led δεν αναβει και μου ειπε ο μηχανικος που μου το εφερε οτι οταν θερμαινετε δεν αναβει το ανεμιστηρακι για να ψυξη.το ανεμιστηρακι το ελεγξα και ειναι αντεξει και επισεις ο θερμοστατης δουλευει κανονικα.τωρα το θεμα ειναι οτι δεν εχω 15v για να αναψει ο ανεμιστηρας αλλα ουτε τα 5 volt.κατι καμμενο δεν βλεπω ουτε και καποιο πυκνωτη φουσκωμενο.μονο αν δειτε στις φωτογραφιες σε μια συστοιχια κεραμικων πυκνωτων ο ενας ειναι ραγισμενος.δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο καθως δεν ηλεκτροκολλησεις δεν εχω την σχετικη εμπειρια.μηπως μπορει καποιο παιδι να μου δωσει μια λυση?41483414844148541486

IRF
16-03-16, 18:21
Πόσο έχει δουλέψει η ηλεκτροσυγκόλληση; φαίνονται ψημένα υλικά smd, αν διακρίνω καλά, στην πλακέτα.
Το ότι δεν φούσκωσαν οι πυκνωτές μη θεωρείς ότι είναι εντάξει μέτρημα θέλουν.

elektronio
16-03-16, 20:49
.μηπως μπορει καποιο παιδι να μου δωσει μια λυση?
πετάξτε τον ανεμιστήρα και βάλτε έναν 220 από τον διακόπτη της μηχανής να δουλεύει μόνιμα όσο είναι ανοικτή η μηχανή.

nickbaz
16-03-16, 22:42
Δεν ξέρω ποσό έχει δουλέψει το συγκεκριμένο.θα μετρησω αν είναι τους εξομαλυνσης και τους πυκνωτές εξόδου.εντομεταξυ όταν είναι σε λειτουργεία ακουγετε και δευτερόλεπτο ένα Τσικ,Τσικ σαν σπιθιρισμος.αυτό είναι μήπως από κάποιο πηνίο?

IRF
17-03-16, 06:34
Δεν ξέρω ποσό έχει δουλέψει το συγκεκριμένο.θα μετρησω αν είναι τους εξομαλυνσης και τους πυκνωτές εξόδου.εντομεταξυ όταν είναι σε λειτουργεία ακουγετε και δευτερόλεπτο ένα Τσικ,Τσικ σαν σπιθιρισμος.αυτό είναι μήπως από κάποιο πηνίο?
Και από πυκνωτή μπορεί να είναι.

nickbaz
17-03-16, 07:29
Ναι σωστά!θα το κοιτάξω σήμερα και θα σας πω!!

FILMAN
17-03-16, 10:37
Ψάξε το παλμοτροφοδοτικό της μηχανής και άσε τα υλικά ισχύος. Δες αν υπάρχει βραχυκύκλωμα στην έξοδο του τροφοδοτικού (π.χ. βραχυκυκλωμένος ηλεκτρολυτικός εξόδου ή βραχυκύκλωμα στο τροφοδοτούμενο κύκλωμα) και δες μήπως η δίοδος ή οι δίοδοι ανόρθωσης στην έξοδο του παλμικού μετασχηματιστή είναι βραχυκυκλωμένη/ες.

nickbaz
17-03-16, 13:18
καλησπερα στα παιδια!!!λοιπον με μια πιο προσεχτικη ματια(μα καλα γκαβος ημουν) βρεθηκε η αιτια του κακου.λογικα δεν φτιαχνεται κατι τετοιο και σχηματικο οσο και αν εψαξα δεν βρηκα.εσεις τι λετε?41487

FILMAN
17-03-16, 14:04
Μιλάς για τον ξεκολλημένο sMD πυκνωτή ή για κάτι άλλο που δεν πρόσεξα; Τί υγρά είναι αυτά που φαίνονται εκεί; Το μηχάνημα είχε πέσει ποτέ κάτω από κάποιο ύψος;

nickbaz
17-03-16, 14:12
βασικα εκτος απο το ξεκολλημενο smd πυκνωτη λειπουν και αλλα 2 smd εξαρτημτα που δεν ξερω τι ηταν.εκτος αν βρω καμια φωτογραφια της πλακετας στο net.και επισεις εχει σκασμενο διαδρομο.το υγρο πρεπει να ειναι κατι σαν σιλικονι της πλακετας.δεν ξερω αν επεσε απο καποιο υψος.ισως γιατι το καπακι του εχει τα ραγισματακια του