Επιστροφή στο Forum : [Λοιπά Περιφερειακά] wifi router WGT624 v4 eprom dump
41478Γεια σας,
να βάλω δύσκολα; Να βάλω.
Έχω ένα wifi router WGT624 v4 του οποίου την flash eprom έσβυσα κατά λάθος. Πλέον η λέξη boot loader είναι παρελθόν.
Έχει μήπως κανείς το ίδιο router ή ακόμη καλύτερα κάποιο dump file για απευθείας προγραμματισμό με programer;
Άντε παίδες βάλτε κανένα χεράκι μπας και το σώσουμε το router-άκι. :wiink:
Mε crashed τον bootloader δύο μόνο τρόποι υπαρχουν:
α) συνιστώμενος: μέσω του JTAG port να αποκτήσεις πρόσβαση στον bootloader αφού γίνει πρώτα restored..
b) μη συνιστώμενος: να βρεις ένα παρόμοιο router πλήρως λειτουργικό και να αντιγράψεις σε ένα νέο chipaki το firmware του και μετά να το κολλήσεις στον router σου..(τρέχα γύρευε δηλαδή):001_unsure:
Σου στέλνω ένα link (https://wiki.openwrt.org/doc/hardware/port.jtag) να δεις τι παίζει με τα JTAG ports και την όλη διαδικασία. Είναι λίγο tricky αλλά είπες ότι θα βάλεις δύσκολα..:001_rolleyes:
Καλή δύναμη
Ισως να είναι παιδική η ερώτηση αλλά όντας νέος στο αντικείμενο ρωτάω:
Αφού η flash που έβαλα έχει μέσα μηδενικό πρόγραμμα ως άδεια, που βρίσκεται ο bootloader για να έχω πρόσβαση σ' αυτόν μέσω JTAG;
Ο bootloader είναι μια περιοχή της μνήμης μέσα στο IC που είναι δεσμευμένη γι΄αυτόν το λόγο. Διάβασε το link που σου έστειλα.
As already stated the primary intention of the JTAG automate is to test the IC itself. But of course it can additionally be utilized to recover a device if you erased the bootloader resident on the flash. Because, through the JTAG automate in the SoC, you can also write to the Flash Chip.
Χρειάζεσαι και ένα πρόγραμμα προγραμματισμού που κι αυτό υπάρχει στο τέλος του link. Θα ανοίξεις το router σου θα βρεις τα pins του JTAG τα οποία και αυτά περιγράφονται και θα ακολουθήσεις τις διαδικασίες..
Μετά από αυτήν την εξήγηση και ύστερα από αρκετό ψάξιμο στα links που μοιάζουν με ιστό αράχνης, θα δοκιμάσω να κάνω ένα καλώδιο JTAG (αν και έχω το USB BLASTER).
Οι ελπίδες μου αναπτερώθηκαν και θα επανέλθω είτε έχω καλά είτε άσχημα νέα.
Ευχαριστώ για την βοήθεια αγαπητέ :wiink:
pm μου το email σου εάν θέλεις το dump.
pm μου το email σου εάν θέλεις το dump.
Έχω ήδη στείλει PM και περιμένω το dump για να το προγραμματίσω.
Σ' ευχαριστώ προκαταβολικά
Για να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα:
Το πρόβλημα του router που πάω να αναστήσω είναι ότι ενώ αρχικά προσπάθησα να του βάλω νέο firmware, αυτό κράσαρε.
Διαβάζοντας σε διάφορα φόρουμ, βρήκα τα pins της σειριακής επικοινωνίας και έκανα επιτυχή σύνδεση με το μηχάνημα στα 115ΚΒps.
Προσπαθώντας να βρω λύση στο πρόβλημα, σκέφτηκα (λανθασμένα όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια) να ξεκολλήσω το τσιπάκι U14 (flash) και να το
διαβάσω με προγραμματιστή TL866Α usb.
Το κακό ήταν ότι ενώ το διάβασα, δεν σώθηκε το αρχείο και χάθηκε!
Μετά από συμβουλή του φίλου manolo, σκέφτηκα να μπω στο σύστημα μέσω JTAG. Αμ' έλα που δεν βρήκα επαφές για τέτοια σύνδεση!
Ο φίλος maik65 έστειλε ένα αρχείο dump το οποίο όμως κάνει μόνο για αναβάθμιση firmware με τον κανονικό τρόπο.
Αυτό που μου μένει μόνο είναι αν βρεθεί κάποιος φίλος και μπει στο κόπο να ξεκολλήσει το τσιπάκι από το δικό του ρουτερ, το διαβάσει με προγραματιστή
και τέλος μου στείλει το αρχείο μαζί με τα fuse configurations.
Γι αυτό είπα στην αρχή θα βάλω δύσκολα. Η ελπίδα βέβαια πεθαίνει τελευταία. Ας το ελπίσουμε!
Φιλικά
Γιάννης
Για να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα:
Το πρόβλημα του router που πάω να αναστήσω είναι ότι ενώ αρχικά προσπάθησα να του βάλω νέο firmware, αυτό κράσαρε.
Διαβάζοντας σε διάφορα φόρουμ, βρήκα τα pins της σειριακής επικοινωνίας και έκανα επιτυχή σύνδεση με το μηχάνημα στα 115ΚΒps.
Προσπαθώντας να βρω λύση στο πρόβλημα, σκέφτηκα (λανθασμένα όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια) να ξεκολλήσω το τσιπάκι U14 (flash) και να το
διαβάσω με προγραμματιστή TL866Α usb.
Το κακό ήταν ότι ενώ το διάβασα, δεν σώθηκε το αρχείο και χάθηκε!
Μετά από συμβουλή του φίλου manolo, σκέφτηκα να μπω στο σύστημα μέσω JTAG. Αμ' έλα που δεν βρήκα επαφές για τέτοια σύνδεση!
Ο φίλος maik65 έστειλε ένα αρχείο dump το οποίο όμως κάνει μόνο για αναβάθμιση firmware με τον κανονικό τρόπο.
Αυτό που μου μένει μόνο είναι αν βρεθεί κάποιος φίλος και μπει στο κόπο να ξεκολλήσει το τσιπάκι από το δικό του ρουτερ, το διαβάσει με προγραματιστή
και τέλος μου στείλει το αρχείο μαζί με τα fuse configurations.
Γι αυτό είπα στην αρχή θα βάλω δύσκολα. Η ελπίδα βέβαια πεθαίνει τελευταία. Ας το ελπίσουμε!
Φιλικά
Γιάννης
Δεν είναι τίποτα το δύσκολο...
Σου έστειλα 2 αρχεία το ένα είναι όπως λες εσύ είναι για αναβάθμιση και το άλλο είναι dump.Για το λόγο το αληθές...https://drive.google.com/folderview?id=0B2BO8F-0yJHUbHBLUk15eVJmV00&usp=sharing
Δεν είναι τίποτα το δύσκολο...
Σου έστειλα 2 αρχεία το ένα είναι όπως λες εσύ είναι για αναβάθμιση και το άλλο είναι dump.Για το λόγο το αληθές...https://drive.google.com/folderview?id=0B2BO8F-0yJHUbHBLUk15eVJmV00&usp=sharing
Καλημέρα σας.
Φίλε maik65 το μεσημέρι ελπίζω να μπορέσω να το προγραμματίσω και θα ενημερώσω για την πρόοδο μου με post.
Να είσαι καλά και συ και ο φίλος manolo για την βοήθεια.
Γιάννη κι εμείς ευχαριστούμε. Γι' αυτό είναι το forum..
Ανεξαρτήτως αποτελέσματος πάντως και μόνο η εμπειρία που αποκτιέται 'παίζοντας' με το μηχανάκι σου και δοκιμάζοντας διάφορες μεθόδους είναι ανεκτίμητη..
Καλησπέρα και πάλι.
ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!!
Ο φίλος maik65 πραγματικά έδωσε την λύση!
Εκεί που ήταν ένα νεκρό κουτάκι χωρίς ίχνος ζωής, μετά την αντικατάσταση της flash, "ανένηψε εκ νεκρών"!
Ένα μόνο προβληματάκι:
Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να βάλω για να έχω πρόσβαση στις ρυθμίσεις;
Συνδέομαι στην ΙΡ 192.168.1.1 και ζητάει Login και Password. Τα γνωστά admin,admin δεν πιάνουν.
Μήπως, λέω μήπως μπορεί ο φίλος maik65 να βοηθήσει;
Ευχαριστώ και πάλι !!
Καλησπέρα και πάλι.
ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!!
Ο φίλος maik65 πραγματικά έδωσε την λύση!
Εκεί που ήταν ένα νεκρό κουτάκι χωρίς ίχνος ζωής, μετά την αντικατάσταση της flash, "ανένηψε εκ νεκρών"!
Ένα μόνο προβληματάκι:
Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να βάλω για να έχω πρόσβαση στις ρυθμίσεις;
Συνδέομαι στην ΙΡ 192.168.1.1 και ζητάει Login και Password. Τα γνωστά admin,admin δεν πιάνουν.
Μήπως, λέω μήπως μπορεί ο φίλος maik65 να βοηθήσει;
Ευχαριστώ και πάλι !!
Συγχαρητήρια φίλε Γιάννη,χαίρομαι που τα κατάφερες. Δοκίμασε ...
Username (all models) = admin
Password (current models) = password
http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/1148/~/default-web-interface-password-for-netgear-devices (http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/1148/~/default-web-interface-password-for-netgear-devices)
Ναι αυτό ήταν!
Τώρα μπορώ να κοιμηθώ πιο ήσυχος.
Καληνύχτα παίδες και τα λέμε και πάλι σύντομα.
Να 'στε καλά!