Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Laptop που δεν ανοιγει μονο οταν εχει τον φορτιστη !!!
Γεια σας! Εχω μια απορια για ενα λαπτοπ το οποιο οταν ειναι κλειστο και εχει επανω τον φορτιστη και προσπαθησω να το ανοιξω, δεν γινεται αλλα αναβοσβήνει το λαμπακι φορτισης. Οταν του αφαιρώ τον φορτιστη λειτουργει κανονικα. Αν βοηθαει μπορω να πω οτι φορτιζει κανονικά και οταν λειτουργει αλλα και οταν ειναι κλειστο. Θα χαρω πολυ αν εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον ή εχει να μου προτείνει κατι. Το λαπτοπ ειναι to clevo p151hm
Γεια σας! Εχω μια απορια για ενα λαπτοπ το οποιο οταν ειναι κλειστο και εχει επανω τον φορτιστη και προσπαθησω να το ανοιξω, δεν γινεται αλλα αναβοσβήνει το λαμπακι φορτισης. Οταν του αφαιρώ τον φορτιστη λειτουργει κανονικα. Αν βοηθαει μπορω να πω οτι φορτιζει κανονικά και οταν λειτουργει αλλα και οταν ειναι κλειστο. Θα χαρω πολυ αν εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον ή εχει να μου προτείνει κατι. Το λαπτοπ ειναι to clevo p151hm
Μάλλον έχεις πρόβλημα με τον φορτιστή σου.Δοκίμασε άλλο φορτιστή.Πρόσεχε όμως. ..να είναι με τα ίδια χαρακτηριστικά.
Συνηθως αυτο ειναι συμπτωμα οτι εχει προβλημα ο nec tokin (https://www.google.gr/search?q=nec+tokin&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiu-pPVi7nLAhWFlSwKHSQaDwEQ_AUIBygB&biw=1680&bih=913) πυκνωτης της CPU. Ανοιξε το και δες αν υπαρχει τετοιος..
Συνηθως αυτο ειναι συμπτωμα οτι εχει προβλημα ο nec tokin (https://www.google.gr/search?q=nec+tokin&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiu-pPVi7nLAhWFlSwKHSQaDwEQ_AUIBygB&biw=1680&bih=913) πυκνωτης της CPU. Ανοιξε το και δες αν υπαρχει τετοιος..
Έχεις δίκιο Γιώργο,παρόμοιο σύμπτωμα έχει και με το nec tokin,άλλα απ ότι γνωρίζω ο συγκεκριμένος δεν φορά το nec.
A ενταξει δεν ξερω τι εχει μεσα, ειπα αν τον φοραει.
A ενταξει δεν ξερω τι εχει μεσα, ειπα αν τον φοραει.
:001_smile:Και εγώ δεν είμαι σίγουρος 100% ,είπα απ ότι γνωρίζω...
Ο φορτιστης που χρησιμοποιεις ειναι ο γνησιος?
Γιατι βλεπω ειναι λιγο ψιλοθηριακι...
Output Voltage:19.5V DC
Output Currect: 9.230A
Power:180W
Το συμπτωμα που παρουσιαζεις δειχνει αδυναμια στο τροφοδοτικο να δωσει τα αμπερακια εκκινησης αλλα στην φορτιση τα παει καλα.Χωρις μπαταρια αναβει το laptop?
Χωρις μπαταρια δεν ανοιγει. Ο φορτιστης ειναι ενα τερας απο dell στα ιδια χαρακτηριστικα
Ο nek tokin τι ειναι; αλλαζει ευκολα; ο φορτιστής ειναι flextronics 19.5v 12.3A output. Οτιδήποτε πιστεύεται οτι βοηθαει μου λετε
Χωρις μπαταρια δεν ανοιγει. Ο φορτιστης ειναι ενα τερας απο dell στα ιδια χαρακτηριστικα
Για να καταλάβουμε...δοκίμασες και άλλο φορτιστή της DELL εκτός του γνήσιου?
Οχι δεν εχω γνησιο φορτιστη μονο τον dell.
Οχι δεν εχω γνησιο φορτιστη μονο τον dell.
Διάβασε το ποστ μου #2 και το #7 του φίλου Γιώργου...
Αυτό που λέμε είναι ότι ο φορτιστής σου μπορεί να βγάζει με πολυμετρο 19.5 v, αλλά λυγά αμπέρ.
Τα αμπερ μπορω να τα μετρήσω με πολυμετρο; σορρυ αν σας ζαλιζω !!
Εξαρτάτε τι πολύμετρο έχεις...
Τον φορτιστη dell ποτε τον πηρες? Με τον παλιο σου εκανε το ιδιο προβλημα? Με τον dell φορτιστη δουλευε κανονικα πριν και ξαφνικα σταματησε να δουλευει?
Το πιο ευκολο σχετικα ειναι να δοκιμασεις καποιο αλλο τροφοδοτικο.
Ο flextronics που εχεις δεν φημίζεται για την αξιοπιστια του.
Ρε παιδια συγγνωμη κιολας αλλα μην κατευθυνουμε αλλου τον ανθρωπο..Αφου λεει οτι παταει να ανοιξει και δεν κανει τιποτα το λαπτοπ μονο αναβοσβυνει το led πως ειναι δυνατον να μην του φτανουν τα 12.5!! αμπερ; Αφου δεν προσπαθει καν να ανοιξει..
Τα clevo δεν εχουν ιδιαιτερες προτιμησεις σε θεμα γνησιου..Μια απλη ταση χρειαζονται..
Εχω εναν μικρο φορτιστη απο αλλο λαπτοπ περιπου στα 5αμπερ. Ο γνησιος ειχε καει και πηρα αυτον εδω .στην αρχη δουλευε ναι αλλα τωρα μονο φορτιζει
Ρε παιδια συγγνωμη κιολας αλλα μην κατευθυνουμε αλλου τον ανθρωπο..Αφου λεει οτι παταει να ανοιξει και δεν κανει τιποτα το λαπτοπ μονο αναβοσβυνει το led πως ειναι δυνατον να μην του φτανουν τα 12.5!! αμπερ; Αφου δεν προσπαθει καν να ανοιξει..
Τα clevo δεν εχουν ιδιαιτερες προτιμησεις σε θεμα γνησιου..Μια απλη ταση χρειαζονται..
Για τον συγκεκριμενο φορτιστη διατηρω τις επιφυλαξεις μου για τον αν ειναι 12.5 αμπερ.Αλλο τι γραφει απο εξω και αλλο τι ειναι στην πραγματικοτητα.Εγω εχω εναν γνησιο HP 6 αμπερ και ειναι διπλασιος σε μεγεθος απο αυτον............
Επισης το βυσμα τυπου dell εχει τρια πιν.41475Επισης μου εχει τυχει τροφοδοτικο laptop να βγαζει κανονικα ταση αλλα οταν πας να τραβηξεις ρευμα να γονατιζει.
Εαν εχει καποιο led να μας πει εαν την ωρα που παταει power on δουλευει κανονικα.
Φίλε μας Γιώργο,,κάνεις λάθος νομίζω...δεν κατευθύνουμε άλλου τον άνθρωπο.Ο άνθρωπος που λες, έχει πρόβλημα με το λαπτοπ του.Τι θες να του πούμε...κανε τον βίδες?Ξεκινάμε με το ποιο απλό ,να ελέγξει το τροφοδοτικό του. Εδω λες ...Αφού λέει οτι παταει να ανοιξει και δεν κανει τιποτα το λαπτοπ μονο αναβοσβυνει το led πως ειναι δυνατον να μην του φτανουν τα 12.5!! αμπερ
Και ποιος σου είπε ότι το τροφοδοτικό του βγάζει 12.5Α? Επειδή το γράφει πάνω?Δεν έχεις συναντήσει τροφοδοτικά ,με φορτίο πανό να πέφτουν τα αμπέρ?
Μια απλή τάση χρειάζονται..Γιατί είπε κάνεις το αντίθετο?
Για την ακρίβεια ο «μαμά» φορτιστής είναι 19V 11.57A.
Οχι δεν εχει καποιο led επανω του!!
vasilimertzani
12-03-16, 19:46
δηλαδη αν το τροφοδοτικο εχει προβλημα και δεν μπορει να σηκωσει την ισχυ που απαιτει για εκκινηση το σηκωνει η μπαταρια μονη της;περιεργο ολο αυτο.
αν τον αναψεις και το βαλεις στη. φορτιση;
δηλαδη αν το τροφοδοτικο εχει προβλημα και δεν μπορει να σηκωσει την ισχυ που απαιτει για εκκινηση το σηκωνει η μπαταρια μονη της;περιεργο ολο αυτο.
αν τον αναψεις και το βαλεις στη. φορτιση;
Που το βλέπεις το περίεργο? Το laptop δουλεύει με μπαταρία κανονικά και οταν βαζει το τροφοδοτικό τότε δεν ανάβει. Να μετρήσει αρχικά οτι εχει και τις δύο τάσεις στο βύσμα και βλέπουμε. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160312/bb45e2bdaf4dbc1a3a08490dc80e67ab.jpg
Στάλθηκε από το GT-N5100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν το αναψω και το βαλω στην φορτιση δουλευει κανονικα! Αυριο θα μετρήσω την ταση και θα σας πω
Το jack του είναι τετράπινο και δεν έχει sense.
To P151hm1 φοράει 19v 120w, 6.3A τροφοδοτικό. Δοκίμασε ένα οποιοδήποτε 120w τροφοδοτικό (τροφοδοτικά από siemens ή toshiba κάνουν την δουλειά) και εάν το πρόβλημα συνεχίζεται να το πας σε κάποιο τεχνικό που ξέρει από επισκευές σε chip level.
Για την ακρίβεια ο «μαμά» φορτιστής είναι 19V 11.57A.
To P151hm1 φοράει 19v 120w, 6.3A τροφοδοτικό. Δοκίμασε ένα οποιοδήποτε 120w τροφοδοτικό (τροφοδοτικά από siemens ή toshiba κάνουν την δουλειά) και εάν το πρόβλημα συνεχίζεται να το πας σε κάποιο τεχνικό που ξέρει από επισκευές σε chip level.
Huron River Αδάμ, άλλο έβλεπα και άλλο έγραφα, έχεις δίκιο για ακόμα μια φορά, παρεσύρθην από την ροή του θέματος.
Πιστεύεις ότι στο FUJITSU έχει θέμα?
Με φορτιστη απο multirama ανοιξε κανονικα!!! Την δευτερη φορα που το δοκίμασα ομως δεν άνοιξε. Μπορει να ζεσταθηκε ο φορτιστης γιατι ειναι 4.7a . Θα ψαξω να βρω φορτιστη σαν το δικο του και θα σας στειλω ξανα. Διαφορετικα μπορει καποιος να το δει απο εδω μεσα;
Το jack του είναι τετράπινο και δεν έχει sense.
Σύμφωνα με αυτο που ειπε ο κωστας οτι χρησιμοποιεί δηλαδη τον flextronics 19.5v 12.3A output με μια αναζητηση ειδα οτι εχει το συγκεκριμένο βύσμα γιαυτο εδειξα το τρίπινο.το τετραπινο απο που το ειδες?
Δεν ξέρω τι έβαλε και πως, απλά το jack πάνω στο ΜΒ δεν έχει πιν για sense.
Επιτρέψετέ μου να πω κι εγώ μια γνώμη...
Κατ' αρχήν 180 Watts τροφοδοτικό για λάπτοπ, είναι μετά συγχωρήσεως ή μαϊμού τα specs του ή εκφράζει την στιγμιαία νmaximum τιμή ρεύματος!!!
(Αν θυμάστε, ένα παρόμοιο τρικ άρχισε να παίζεται και στην ισχύ εξόδου ενισχυτών ήχου, που ενώ καταναλώνουν 100 Watts συνολική ενέργεια στο δίκτυο τω 220 V AC, μας λένε ότι αποδίδουν 2 Χ 120 Watts στην έξοδο).
Εγώ πάντως, δεν έχω συναντήσει έως τώρα, ούτε ένα τροφοδοτικό πάνω από 6 Amps!!!
Αλλά ας πούμε ότι όντως έτσι είναι: 19,5 V / 1,5 A.
Είναι κατά κανόνα απίθανο ένα λάπτοπ να μην ξεκινά όταν η μπαταρία είναι φορτισμένη με βυσματωμένο το τροφοδοτικό επάνω του, διότι ακόμη κι αν το τροφοδοτικό γονατίζει εξαιτίας του ότι έχει πάθει κάποιο ζαβλαμά, έχει την μπαταρία ως πηγή ρεύματος!!!
Το ότι βυσματώνουμε το τροφοδοτικό, δεν σημαίνει ότι η μπαταρία τίθεται εκτός!!!
Κατά τη γνώμη μου το θέμα βρίσκεται στη μητρική του λάπτοπ, η οποία έχει χαζέψει και δεν βλέπει ότι δεν χρειάζεται να απορροφήσει ενέργεια από το τροφοδοτικό ενόσω η μπαταρία είναι φορτισμένη!!!
Για δε το τροφοδοτικό, πέρα από το αν είναι αξιόπιστο ή όχι, ένα τέτοιο ΘΕΡΙΟ σε ισχύ, τι να μασήσει και γονατίζει με το ντεμαράζ εκκίνησης του λάπτοπ;;;;
Ας δοκιμάσει ο άνθρωπος να λειτουργήσει το λάπτοπ μ' ένα άλλο τροφοδοτικό σαν αρχή ή το τροφοδοτικό επάνω σε άλλο λάπτοπ και απ' αυτό θα βγουν πολλά συμπεράσματα!!!
Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη...
Κώστα,να μας πεις τελικά τι έκανες?
Εχει θεμα η μητρικη γιατι με αλλο φορτιστη μικροτερο ανοιγει και ο δικος του σε αλλο λαπτοπ λειτουργει κανονικα. Επισης δεν λειτουργει η μπαταρια μνημης και την αλλαξα 2 φορες αλλα τιποτα. Οταν τον ανοιγω δεν εχει κρατησει ωρα κ ημερομηνια. Μετρησα με φορτιστη τι ρευμα φερνει χωρις αυτην την μπαταρια κ εχει 0.39ν . Τι μπορω να κανω σε αυτη την περίπτωση; τα φωτα σας παιδια!!!!
Και κατι ακομα ,πλεον οταν τον ανοιγω θελει 2-3 προσπαθειες με το power button για να εκκινήσει και χωρις τον φορτιστη. Τι να μετρησω και πως μετραμε mosfet κτλ;
Ωραία,ξεμπερδέψαμε με τον φορτιστή....πάμε στο επόμενο...κανε μια αναβάθμιση στο bios.
Οκ θα κανω και θα στειλω αμεσα τα αποτελέσματα
Εκανα update το ec και μετα το bios και εκει που ελεγα ολα καλα γιατι ειχα τον φορτιστη επανω και πατούσα τερματισμο των windows ,άνοιγε κανονικα! Με το που εβγαλα τον φορτιστη και προσπαθησα να το ανοιξω δεν λειτουργουσε. Απο τις 2-3 φορες που πατουσα το power button παλια και δουλευε τωρα θελει 20 τουλαχιστον. Δεν ανοιγει ουτε οταν ωαζω τον φορτιστη μετα.Περιμενω τις απαντησεις σας
vasilimertzani
10-04-16, 11:44
Που το βλέπεις το περίεργο? Το laptop δουλεύει με μπαταρία κανονικά και οταν βαζει το τροφοδοτικό τότε δεν ανάβει. Να μετρήσει αρχικά οτι εχει και τις δύο τάσεις στο βύσμα και βλέπουμε. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160312/bb45e2bdaf4dbc1a3a08490dc80e67ab.jpg
εβλεπα το περιεργο οτι η ισχυς φορτιστη/τροφοδοτικου - μπαταριας παραλληλιζεται στην λειτουργια οποτε αν εκκινει με την μπαταρια τοτε με το την φορτιση επανω θα εκκινει με την μιση ισχυ απο οτι τραβαει απο την μπαταρια
καθαρα απο δικη μου υποθεση ηταν .
Τι να μετρήσω στην μητρική για να δω οτι ολα ειναι οκ;