PDA

Επιστροφή στο Forum : αντικατασταση μπαταριων με τροφοδοτικο

black arrow
08-02-16, 14:31
καλη μερα και καλο μηνα!!!! το προβλημα μου δεν ειναι με επισκευη αλα με μια πατεντα. εχω ενα ελυπτικο μαγνητικο και δουλευει με 4 μπαταριες τυπου D (1.5v). και σκεφτικα οτι εχουμε μια συνδεση των 6v. και μου ηρθε η ιδεα να το αντικαταστησω με μετασχηματιστη 6v 500mA. τα αμπερ ειναι ενταξι. αλα τα βολτ σε κενο φορτιο (χωρισ συνδεσh) φτανουν τα 10v. οταν συνδεθει πεφτει μεχρι τα 7 - 7.5. θα εχει καπιο προβλημα το μηχανημα η δεν ειναι μεγαλη η διαφορα? να σα πω οτι πριν ειχα χρησιμοποιησει μετασχηματιστη 5v που σε κενο φορτιο εφτανε τα 7 και το μηχανημα δεν μπορουσε να αναψει. εκανε δηλαδη εκινηση και αμεσοσ επεφτε. να χρησιμοποιησς καποιο σταθεροποιητη η να το αφησω ετσι μιασ και δουλεβει

Alxnks
08-02-16, 16:40
Γιατί δεν πηρες σταθεροποιημένο τροφοδοτικό; ελάχιστα παραπανω κοστίζει απο το απλό.

black arrow
08-02-16, 18:35
το συγκεκριμενω ηταν παρατημενο καιρο και ειπα να το αξιοποιησω καπως. τελικα τι προτηνετε να κανω??

sofosal
08-02-16, 23:29
το συγκεκριμενω ηταν παρατημενο καιρο και ειπα να το αξιοποιησω καπως. τελικα τι προτηνετε να κανω??

αν δεν θες να πάρεις άλλο τροφοδοτικό, πρόσθεσε σε αυτό που έχεις ένα regulator (σταθεροποιητή) στα 6 βολτ.
δεν στοιχίζει, το βρίσκεις εύκολα σε ηλεκτρονικά ανταλλακτικά, τοποθετείται εύκολα.
πάρτο και αν δεν ξέρεις πως να το συνδέσεις, ρώτα εδώ.

black arrow
09-02-16, 01:25
ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. αυριο θα αγορασω το σαταθεροποιητη και θα τον τοποθετησς. γνωριζω πως γυνετε. ευχαριστω και παλι