Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] JVC CRT
Έχω μια jvc crt έχει παρουσιάσει το εξής πρόβλημα: Εδώ και 5 ημέρες κατά την ενεργοποίηση της πάει καλά(κανονικά όπως πάντα)με την πάροδο της ώρας όμως η οθόνη ανεβάζει την φωτινοτητα*σταδιακά . Μετά από 10 λεπτά αρχίζει*να ανέβενει. Ενα τέταρτο μετα η φωτεινότητα ανέβενει υπερβολικά και θαμπονει...σαν να είναι στο τέρμα από της ρυθμίσεις και πάει λέγοντας. υποψιάζεται κανείς τι μπορεί να έχει πάθει ? Την άνοιξα μήπως και φένεται κάτι οπτικά αλά..... Τιποτ (το θέμα το έχω γράψει και σε άλλα μη Κατάλληλα σημεία και κλείδωσε εδώ πιστεύω να είναι σε σωστό μέρος)
νεκταριοος
05-02-16, 10:57
κατι μου λεει οτι ειναι καπιος πυκνωτης .
οπως ειναι σε λειτουργεια ζεστανε με κανα δυνατο σεσουαρ τους πυκνωτες ,υπαρχει βεβαια και η περιπτοση να τα εχει πεξει και η πλακετα τηλεχηρισμου.
Έχω αλάξει όλους τους βασικούς πυκνωτές ...... δεν ξέρω ...?????
Έτσι για την ιστορία (εφόσον δεν έχεις γράψει το μοντέλο), κάποια μοντέλα crt της JVC, είχαν διάφορα <<τρελά>> προβλήματα που οφείλονταν (όχι πάντα) στην πλακέτα select module.
Αν έχεις παίσει σε τέτοια περίπτωση , είναι πιστεύω λογάκι δύσκολο να βρεις τέτοια πλακέτα, καθότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που πήγαιναν για επισκευή αυτά τα μοντέλα και εκτός αυτού η παλιά αντιπροσωπεία της JVC έχει κλείσει εδώ και αρκετό καιρό. Υπήρχαν και περιπτώσεις βέβαια, που η πλακέτα αυτή μπορούσε να επισκευαστεί (π.χ. αλλαγή πυκνωτών, επισκευή χαλκοδιαδρόμων κ.ο.κ.).
Καλό θα ήταν όμως να γράψεις και το μοντέλο της τηλεόρασης, για να ξέρουμε για τι ακριβώς μιλάμε, ώστε να πάρεις πιο συγκεκριμένες απαντήσεις, από τα μέλη που γνωρίζουν και μπορούν να βοηθήσουν.
Ίσως και οι τάσεις στα νήματα του καθοδικού σωλήνα να έχουν αλλάξει.. Έλεγξε και τους πυκνωτές στη πλακέτα στη βάση του καθοδικού σωλήνα..
Έτσι για την ιστορία (εφόσον δεν έχεις γράψει το μοντέλο), κάποια μοντέλα crt της JVC, είχαν διάφορα <<τρελά>> προβλήματα που οφείλονταν (όχι πάντα) στην πλακέτα select module.
Αν έχεις παίσει σε τέτοια περίπτωση , είναι πιστεύω λογάκι δύσκολο να βρεις τέτοια πλακέτα, καθότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που πήγαιναν για επισκευή αυτά τα μοντέλα και εκτός αυτού η παλιά αντιπροσωπεία της JVC έχει κλείσει εδώ και αρκετό καιρό. Υπήρχαν και περιπτώσεις βέβαια, που η πλακέτα αυτή μπορούσε να επισκευαστεί (π.χ. αλλαγή πυκνωτών, επισκευή χαλκοδιαδρόμων κ.ο.κ.).
Καλό θα ήταν όμως να γράψεις και το μοντέλο της τηλεόρασης, για να ξέρουμε για τι ακριβώς μιλάμε, ώστε να πάρεις πιο συγκεκριμένες απαντήσεις, από τα μέλη που γνωρίζουν και μπορούν να βοηθήσουν.
και πουλαγε η jvc τις πλακετες μαυρο χαβιαρι.πρωτα στην αργυρουπολη και μετα στην πειραιως.μπορει να ειναι και απο τον καταρακτη στο μ/τ.ανεβαζει το G2.
Παιδιά η τηλεόραση είναι μία C-21T1. Η τηλεόραση είναι πολύ δουλεμένη ο πατέρας μου την είχε αγοράσει πριν από 26 χρόνια μου είπε (αν θυμάματε καλά). Εγώ απο τότε δεν την θυμάμαι να έσβησε και ποτέ, την νύχτα κοιμόταν πάντα με ανοιχτή τηλεόραση την μέρα 8-10 ώρες δουλεύε σίγουρα(μόνη της μπαμπάλιζε)και όλα αυτά για 26 χρόνια χωρίς να πάθει ποτέ το παραμικρό πρώτη φορά χαλάει(λογικό). Άλλαξα χθες μια αντίσταση που απο την χρήση είχε μαύρισμα και είχε μία τουφα απο σκόνη απο την θερμότητα από το ρεύμα αέρα που δημιουργούσε και πλέον όταν σβήνει δεν κάνει λάμψη και φωτεινή κουκγιδα. Μία επισκευή την δικαιούτε και ας μην αντέξει ούτε μήνα
Στάλθηκε από το D5103 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
+++ καθαρισμό με αέρα στο βενζινάδικο
+++με το service manual δεν έβγαλα άκρη :'(
chipakos-original
06-02-16, 01:15
Δύο πράγματα έχω στο μυαλό μου. Μετασχηματιστής Υψηλής ή οθόνη. Δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να ασχοληθείς και αν αξίζει να ρίξεις χρήματα γι αυτήν. Μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας η ποιότητα εικόνας θα είναι αλλοιωμένη. Αντικατέστησέ την με μία επίπεδη και στείλτην στον αγύριστο.
Τα χρώματα τής είναι καλά έως πολύ καλά για την χρήση πού έχει. Μα πώς ανεβάζει την φωτινοτητα από μόνος τού ο μετασχηματιστής αυτό δεν μπορεί να καταλάβω ? Θα πειράξω και τα τρίμερ αύριο και βλεπω
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160205/378eea4e35f6d50dd523932445556b09.jpg
betacord85
06-02-16, 02:46
ξερω την τηλειατρικη...την τηλε φτιαξιμο τηλεορασης απο μακρια διχως γνωσεις και εργαλεια ειναι μαλλον καινουρια μοδα...γιαυτο υπαρχουν οι τεχνικοι πηγαινε την...ακομα και παπα να φερεις να την διαβασει δεν θα φτιαξει μονη της...καλο βραδυ
chipakos-original
06-02-16, 08:47
Το κακό με τους νέους είναι ότι όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στους πυκνωτές γιατί μόνο τέτοια Video έχει το Youtube.
Παιδιά όλα καλά το πρόβλημα λύθηκε. Ένα καμένο τρανζίστορ πάνω στην πλακέτα τού σωλήνα σάς ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σάς και έχεις δίκιο δεν φταίει πάντα ένας πυκνωτής
chipakos-original
06-02-16, 14:36
Παιδιά όλα καλά το πρόβλημα λύθηκε. Ένα καμένο τρανζίστορ πάνω στην πλακέτα τού σωλήνα σάς ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σάς και έχεις δίκιο δεν φταίει πάντα ένας πυκνωτής
Σωστός...........Μπράβο σου.
chipakos-original πόσο δίκιο είχες ο μετασχηματιστής υψηλής τα έχει παίξει προφανώς από το πείραγμα κουνήθηκαν τα τρίμερ και.... νόμιζα οτι έφταιγε το τρανζίστορ όταν το άλλαζα. Τώρα το έχω στο τέρμα χαμηλά και μετά από 10 λεπτά ανάβει κανονικά δλδ από εκεί πού το έχεις όταν είναι κρύα μόλις ζεσταίνεται ανεβάζει 35-40 %( όταν ήταν κρύος στο 50%~ολα καλά μόλις ζεσταίνοταν όμως το 50 % γινότανε overclock χαχαχα) το τρανζίστορ ήταν καμένο αλλά δεν ξέρω τι προβλήματα δημιουργούσε τώρα το 5%μόλις ζεσταίνεται γίνεται 50-55%οπότε.... Ολα καλά :-)