PDA

Επιστροφή στο Forum : juro pro refill 585



haris_216
25-01-16, 18:15
Έχω το ατμοσύστημα που αναφέρεται στον τίτλο.
Αρκετά παλιό (8-9 χρόνια) αλλά οκ μέχρι σχετικά πρόσφατα.
Αυτά που μου κάνει τελευταία είναι:
Κατά την λειτουργία του πάντα ακουγόταν ένας θόρυβος. Από την φύση του θορύβου υποθέτω (διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι θα πρέπει να είναι η αντλία που τραβάει νερό από το δοχείο νερού. Αυτός ο θόρυβος τελευταία έχει γίνει αρκετά δυνατός, ενοχλητικός και "άγριος". Δηλαδή φοβάμαι ότι ίσως και να ακούγεται στο επάνω διαμέρισμα αν γίνεται χρήση σε ώρες ησυχίας πχ μεσημέρι.
Επίσης αυτός ο θόρυβος δεν έχει την περιοδικότητα που είχε παλιά (αρχίζει/σταματάει) και ή θορυβεί συνέχεια για ώρα ή σταματάει τελείως (πάλι για ώρα) άσχετα από την χρήση ή την πίεση του κουμπιού για προμήθεια ατμού (πιέζοντας το κουμπί για ατμό πάνω στο σίδερο ακούω σε κάθε περίπτωση το "κλικάρισμα" που δείχνει ότι ανοίγει κάποια βαλβίδα(?) για την τροφοδοσία ατμού).
Αναφορικά με την παραγωγή ατμού τα πράγματα είναι πολύ πεσμένα. Το λαμπάκι ("ατμός έτοιμος") είναι αναμένο ελάχιστες φορές και με το ελάχιστο ψέκασμα ατμού σβήνει. Επίσης και ο ατμός είναι λίγος.
Εννοείται πως πάντα μιλάμε για γεμάτο δοχείο νερού.
Έχετε καμιά ιδέα αναφορικά με το τι θα έπρεπε να πειράξω/τσεκάρω;
Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη

Panoss
25-01-16, 20:49
(αν είναι παρόμοιο με τα Stirella)
Η βαλβίδα που ανοιγοκλείνει και ακούς είναι ηλεκτροβαλβίδα.
Αυτή θα πρέπει να τσεκάρεις αν έχει χαλάσει, αλλά ο μόνος τρόπος ελέγχου, που γνωρίζω, είναι να δεις αν δουλεύει σωστά.
Κι από αυτά που λες, δεν δουλεύει σωστά.
Κάτι τέτοιο:
http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=33879

haris_216
26-01-16, 13:05
Σ' ευχαριστώ Παναγιώτη για την απάντηση.
Η ηλεκτροβαλβίδα που αναφέρεις θεωρώ (ίσως και να κάνω λάθος) ότι λειτουργεί σωστά. Αυτό γιατί, όπως έγραψα και στο αρχικό ποστ, το κλικάρισμα (ανοιγοκλείσιμο) της βαλβίδας ακούγεται να γίνεται σωστά σε κάθε πάτημα του σχετικού κουμπιού πάνω στο σίδερο. Δηλαδή πατάω-ακούγεται το κλικ, αφήνω-ξανακούγεται.
Από αυτά που βλέπω και περιέγραψα στο πρώτο μου ποστ θεωρώ ότι το όποιο θέμα πρέπει να βρίσκεται είτε στην παραγωγή ατμού είτε στην τροφοδοσία νερού από το δοχείο αποθήκευσης.
Το πρόβλημα είναι ότι λόγω της μη κανονικότητας της βλάβης (πότε γίνεται και πότε όχι) μου είναι λίγο δύσκολος ο προσδιορισμός (όλοι ξέρουμε ότι μια βλάβη έχει την τάση να μην εμφανίζεται όταν ανοίξεις το μηχάνημα ή όταν είναι μπροστά ο τεχνικός :001_smile:)