PDA

Επιστροφή στο Forum : [Δέκτης MPEG4] Πρόβλημα με crypto ReDi 40MP

andreasan
18-01-16, 17:22
Έχω έναν crypto ReDi 40MP ο οποίος σταμάτησε να λειτουργεί και δεν ανάβει το λαμπάκι παρά μόνο ένα μικρό, που καλά καλά δεν φαίνεται και αναβοσβήνει. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια.

nyannaco
18-01-16, 17:49
Μεγάλη πιθανότητα να έχει παραδώσει ο ηλεκτρολυτικός πυκνωτής του φίλτρου στο τροφοδοτικό. Αν είναι αυτό, εύκολη και φτηνή επισκευή. Ανοιξέ τον και δες, αν θέλεις βγάλε και φωτογραφίες και ανέβασε.

andreasan
18-01-16, 18:36
Φωτογραφίες 412304123141232
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

nyannaco
18-01-16, 18:48
Οπως το ελεγα, ο πυκνωτης του φιλτρου (κατω αριστερα στην πρωτη φωτογραφια) ειναι φουσκωμενος. Αλλαξε τον και κατα 99% θα ειναι ενταξει.

andreasan
18-01-16, 18:56
Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ.

Panoss
18-01-16, 19:44
Υπάρχει όμως περίπτωση να μην είναι μόνο αυτός αλλά και άλλοι (ηλεκτρολυτικοί πάντα) που εμφανισιακά δείχνουν μια χαρά.
Οπότε αν τυχόν αλλάξεις αυτόν που είναι φουσκωμένος και δεν δουλέψει, μην απογοητευτείς:
απλά αλλάζεις και όλους τους υπόλοιπους (μιλάμε πάντα για ηλεκτρολυτικούς) μιας και δεν νομίζω να 'χεις ESR meter.

andreasan
02-02-16, 20:05
Άλλαξα τον πρώτο κάτω αριστερά και τον μεθεπόμενο (τρίτο στη σειρά) και λειτούργησε!
Ευχαριστώ για την βοήθεια...

nyannaco
03-02-16, 07:47
Μπράβο Αντρέα :wiink:

dkatsiou
22-03-17, 18:28
Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου για ένα αντίστοιχο πρόβλημα στον ίδιο αποκωδικοποιητή. Ενώ βρίσκεται σε stand by (κόκκινο led), δεν εκκινεί από το χειριστήριο παρά μόνο αν τον βγάλεις από την πρίζα και τον ξαναβάλεις, οπότε λειτουργεί άμεσα (πράσινο το led) και λειτουργεί κανονικά το χειριστήριο. Επιπλέον, αν τον κλείσεις και σχετικά γρήγορα (το πολύ εντός λεπτού) τον ξανα-ανοίξεις, υπακούει!!! Αν όμως αργήσεις, τότε φτου και από την αρχή πρέπει να τον βγάλεις από την πρίζα...

nyannaco
22-03-17, 19:05
Θα ρισκαρω να μαιντεψω πυκνωτη εξομαλυνσης στο τροφοδοτικο.

DARIO
29-03-17, 06:57
Οσο το μηχανημα ειναι ζεστο ο πυκνωτης κραταει λιγο φορτιο μεσα του. Αν ομως το αφησεις σε αναμονη ο πυκνωτης πεφτει η ταση του μιας και ειναι χαλασμενος και δεν μπορει να ξεκινησει παρα μονο με βγαλσιμο απο την πριζα.Το εχω δει και εγω επισης και θα συμφωνησω οτι ειναι πυκνωτης.Επισης μπορεις να δοκιμασεις το πειραμα με το σεσουαρ οσο ειναι σε αναμονη και δεν ανταποκρινεται απο το τηλεχειριστηριο να ζεστανεις τους πυκνωτες με την σειρα μεχρι να αναψει οποτε εχεις βρει αυτοματα ποιος ειναι.