Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Κινητό Τηλέφωνο] Επισκευή XPERIA Z1 Compact(D5503) με προβλημα στο touch



kdoubou
16-01-16, 12:45
Καλημέρα στην παρέα,

Το πρόβλημα με την συγκεκριμένη συσκευή είναι ότι με καινούρια όθόνη(τσεκαρισμένη σε άλλη συσκεύη) το touch δεν ανταποκρίνεται. Στέλνω συνημμένη φωτογραφία με το κύκλωμα κοντά στον κονεκτορα της οθόνης. Πάνω δεξιά υπάρχει ένα υλικό που έχει μετατοπιστεί και το επανέφερα χωρις να αλλάξει κάτι.

Μηπως ξέρει να μου πει κάποιος για το υλικό που βρίσκεται πάνω από αυτό και λείπει; Τι μπορεί να είναι ώστε να μπορέσω να το προμηθευτώ; Κατά την γνωμη μου θα μπορούσε να είναι πυκνωτης ή ασφάλεια(fuse).

Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να ελέγξω;

Ευχαριστώ
Κώστας

manolo
16-01-16, 17:30
Η φώτο δεν είναι καλά εστιασμένη και έχει βγει θολή. Γράφεις επίσης ότι ένα υλικό(;;;) είχε μετατοπιστεί και το επανέφερες. Τι εννοείς μ' αυτό; Τι υλικό ήταν; Εξάρτημα, καλωδιοταινία;; Και πως το επανέφερες;; Σε κάθε περίπτωση για να δούμε ακριβώς τι εξάρτημα ή κύκλωμα σου λείπει θα έπρεπε να έχουμε το service manual αλλιώς ψάχνοντας έτσι είναι δύσκολο να πούμε οτιδήποτε..

manolo
16-01-16, 17:31
Το emoticon βγήκε αυτόματα. Αυτό που είχα πατήσει ήταν ερωτηματικό με παρένθεση για να εκφράσω την απορία μου..

kdoubou
17-01-16, 11:38
Φιλε Μανωλη,

Εχεις δικιο για την εικονα οτι ειναι θολη. Μπορεις ομως να διακρινεις οτι στο δευτερο πιν του κονεκτορα , πανω δεξια ακουμπαει μια αντισταση. Αυτο το υλικο( SMD αντισταση) το επανεφερα στα pad που επρεπε να ειναι με δυο κολλητηρια . Το υλικο που ψαχνω ειναι ακριβως απο πανω(στα αριστερα του διακρινεται παχυ track). Δυστυχως δεν εχω το service manual. Θετω το ερωτημα μηπως και υπαρχει καποιος που εχει ασχοληθει με ιδια περιπτωση ή εχει καποιο Ζ1 compact μπορει να στειλει μια φωτο. Θα στειλω μια καλυτερη φωτο μολις μπορεσω.

Ευχαριστώ
Κώστας

manolo
17-01-16, 19:12
Απορώ πως ξεκόλλησε όμως;;!! Τα εξαρτήματα αυτά γενικά για να ξεκολλήσουν θέλουν μια αρκετή πίεση... Μόνο με parts list των εξαρτημάτων θα μπορέσουμε να δούμε ακριβώς ποιο είναι αυτό το component..