PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Δημηουργία boot usb

PALIARMOTHS
10-01-16, 16:41
Έχω ένα στικάκι 8 γίγα και του πέρασα τα windows xp, τα οποία τα κατεύασα, άλλα δεν μπορεί να μου τα κάνει εγκατάσταση.
Κατέβασα το πρόγραμμα από την σελίδα της microsoft αλλά μου λέει πως το αρχείο iso δέν είναι έγκυρο.
Μέτα κατέβασα το rufus το οποίο μου το πέρασε μέσα αλλά όταν πάω να κάνω boot από το φλασάκι, ο υπολογιστής συνεχίζει και κάνει εκκίνηση τα windows 7.
Μετά κατέβασα το yumi όπου μου τα πέρασε και αυτό μέσα. Έτσι έκανε boot κανονικά από το φλασάκι (σε αντίθεση με το rufus που εκκινούσε τα 7) ...αλλά τώρα βγάζει error 15 file not found. :(
Μπορείτε να μου προτείνετε άλλους τρόπους ώστε να τα εγκαταστήσω με επιτυχία??
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είχε γίνει διαμώρφοση στο φλασάκι από δύο φορές μάλιστα..
Σας ευχαριστώ :)

katmadas
10-01-16, 17:08
μπορει τα windows που κατεβασες να μην ειναι ενταξει.
δοκιμασε και με εκονα σε dvd να δεις.

mathios
10-01-16, 20:42
Καλησπερα φιλε μου

πρωτα απ΄ολα της microsoft ειναι μονο για τα windows 7. Ξανακανε ολη την διαδικασια με το rufus αλλα θα πρεπει να μπεις στο bios και να επιλεξεις να κανει boot απο το stick δαφορετικα δεν προκειται να το δει για κανενα λογο. Αν γινει σωστα θα σου βγαλει μηνυμα που θα σου λεει να πατησεις οποιδηποτε πληκτρο για να κανει boot απο το stick. Απο το σημειο αυτο και μετα αν ειναι χαλασμενο το ISO θα φανει. Μεχρι εκεινεη την στιγμη ειναι θεμα επιλογων bootαρισματος.

PALIARMOTHS
10-01-16, 23:31
Kαι στο bios μπήκα και το έβαλα πρώτο, και στο μενού του boot, αλλά εξακολουθεί να κάνει εκκίνηση τα 7....
Τώρα μόλις δοκίμασα και με το unetbooting αλλά τα 7 καλά κρατούν........
Η μόνη αναλαμπή που είχε ήταν με το yumi αλλά βγάζει error....

mathios
11-01-16, 00:56
Οταν μπαινεις στο Bios με το stick συνδεμενο το βλεπει στα boot priority ή στα hard drives priority?

olorin
11-01-16, 11:09
Προφανώς τα XP που κατέβασες δεν είναι σωστά ή δεν τα περνάς σωστά.
Είναι σε μορφή iso, ζηπαρισμένα ή στη μορφή όπως είναι του CD;

PALIARMOTHS
11-01-16, 16:46
To στικάκι το βλέπει παντού.
Τα ΧΡ είναι σε μορφή iso.
Δοκίμασα και το power iso αλλά αφού κάνω boot από το φλασάκι εμφανίζεται στην οθόνη μια άσπρη παύλα να αναβοσβήνει πάνω αριστερά και αυτό είναι όλο ...μένει έτσι για πάντα.
Έχω κατεβάσει 3 διαφορετικά windows XP και κάνει το ίδιο σε όλα...

andyferraristi
11-01-16, 20:26
... εμφανίζεται στην οθόνη μια άσπρη παύλα να αναβοσβήνει πάνω αριστερά και αυτό είναι όλο ...μένει έτσι για πάντα.

Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν του αρέσει στο boot, και κολλάει εκεί. Να σε ρωτήσω όμως και κάτι αφελές. Να το γράψεις το iso σε cd, και να προσπαθήσεις έτσι το δοκίμασες, ή είναι κανένα netbook και δεν έχει cdrom ???

mathios
11-01-16, 20:30
To στικάκι το βλέπει παντού.
Τα ΧΡ είναι σε μορφή iso.
Δοκίμασα και το power iso αλλά αφού κάνω boot από το φλασάκι εμφανίζεται στην οθόνη μια άσπρη παύλα να αναβοσβήνει πάνω αριστερά και αυτό είναι όλο ...μένει έτσι για πάντα.

Στην τελικη δοκιμασε με αλλο stick και αν δεν παιξει ξανακατεβασε το αρχειο.

vasilimertzani
13-01-16, 19:32
Σε μορφη iso φαινονται μεσα στο στικακι;κανονικα θα βλεπεις διαφορα αρχεια και φακελους.

JOUN
16-01-16, 01:29
Δεν αρκει να ειναι σε μορφη ISO πρεπει να ειναι] και bootable.
Κατεβασε το wintoflash τρεξτο και ακολουθησε τις οδηγιες. (https://wintoflash.com/download/en/)

Δημήτρης104
16-01-16, 11:15
+1 σε αυτό που είπε ο Γιώργος (JOUN). Δες και το https://rufus.akeo.ie/ αν θέλεις. Είναι εύκολο.

meletis_m
04-03-16, 23:23
Συμφωνώ , κάνε μια δοκιμή και με το Rufus για να δημιουργήσεις το Bootable Usb