Επιστροφή στο Forum : [Κινητό Τηλέφωνο] Δεν μπορώ να μπω σε recovery mode,download mode.
akisssssssss
04-01-16, 21:59
Καλησπέρα και καλή χρονιά.Το πρόβλημα μου είναι το εξής:Έχω σαν 2η συσκευή το samsung galaxy core I8260.Πρόσφατα έκανα root με το framaroot.Το root έγινε επιτυχώς.Έχω κατεβάσει και μερικές rooted εφαρμογές στο κινητό.Το θέμα μου είναι πως αυτές τις μέρες ψαχνόμουν για να περάσω CWM recovery.διαπίστωσα κλείνωντας το κινητό ότι δε μπορώ να μπω πουθενά με τους συνδιασμούς πλήκτρων recovery mode,download mode κ.τ.λ)φοβάμαι μήπως έχουν σβηστεί τπτ partition της recovery.τι μπορώ να κάνω?
Καλησπέρα. Φαίνεται ότι το τηλέφωνό σου έγινε soft-bricked. Μια λύση είναι να κατεβάσεις ένα stock firmware από το samsmobile για το συγκεκριμένο τηλέφωνο και να το περάσεις με το Odin..
Σε παρομοια περιπτωση που ειχα με samsung δεν δουλευε το home button και δεν μπορουσα να κανω τιποτα..
Για δοκιμασε αν δουλευει σ'εσενα..
akisssssssss
05-01-16, 10:42
manolo με το odin είχα διαβάσει σε διάφορα site να μην επιχειρώ διαδικασίες για το μοντέλο του κινητού μου.τι λες?σκεφτόμουν με το Android sdk μέσω ΑDB.αφού το κινητό δεν μπαινει σε Mode λειτουργίες με τα κουμπιά γίνεται να περάσω costum recovery?όχι ε? JOUN το κινητό δουλεύει κανονικότατα. δεν έχει καμία δισλειτουργια λειτουργικα
Δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με το Odin και το συγκεκριμένο τηλέφωνο. Κατέβασε ένα stock firmware από το samsmobile που είναι εγγυημένο και πέρασέ το..
akisssssssss
05-01-16, 15:11
Δεν πρέπει να μπω σε κάποια λειτουργία Mode όμως για να το περάσω? με κλειστό τελείως το τηλέφωνο γίνεται?
Όταν το ανοίγεις δεν μπουτάρει, βλέπεις έστω το logo, ή είναι τελείως νεκρό; Αν φτάνει έστω μέχρι το logo, μπορείς με το Odin να του περάσεις firmware, αν είναι τελείως νεκρό δοκίμασε να παίξεις με το Minimal adb and fastboot και παίξε λίγο με τις εντολές recover, εκεί θέλει λίγο trial and error, εξαρτάται από το μοντέλο, το version του Android, κλπ, αν ανταποκριθεί ή όχι..
akisssssssss
05-01-16, 17:28
manolo δεν με κατάλαβες..το κινητό λειτουργεί κανονικα..και ανοίγει κανονικά με το power on.μπαίνει κανονικά μέσα παίζω παιχνίδια το wifi δουλεύει, παίρνω τηλέφωνο ΚΤΛ. Είναι μια χαρά το τηλέφωνο. Απλά εγώ είπα πως όταν το έχω απενεργοποιημενο και θελήσω με τους συνδιασμούς πλήκτρων να μπω recovery mode,download mode ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ.σε αυτές τις λειτουργίες δεν πρέπει να μπω για να περάσω firmware?η μπορώ και με ανοιχτό τηλ?ή και κλειστό τελείως?
Απλά εγώ είπα πως όταν το έχω απενεργοποιημενο και θελήσω με τους συνδιασμούς πλήκτρων να μπω recovery mode,download mode ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ.σε αυτές τις λειτουργίες δεν πρέπει να μπω για να περάσω firmware?η μπορώ και με ανοιχτό τηλ?ή και κλειστό τελείως?
οκ, σε recovery mode (home+up+power) δεν μπαινει, σε download mode (home+down+power) δοκιμασες?
αν μπαινει, τοτε μπορεις να το φλασαρεις με το odin
Ακη sorry ρε φίλε, ίσως δεν το κατάλαβα εγώ καλά. Ε τότε δεν έχεις πρόβλημα. Τι συζητάμε.. Το συνδέεις στον υπολογιστή σου - ανοικτό φυσικά κανονικά - και με το Odin του περνάς ένα stock firmware άνετα χωρίς πρόβλημα...!! Απλά κάνε ένα backup τα αρχεία σου πρώτα..
akisssssssss
05-01-16, 23:17
Σε download mode ξεκινάει με δόνηση εμφανίζεται το λογότυπο της Samsung και μετά σβήνει το τηλ (μαύρη οθονη).manolo δε πειράζει ρέ φίλε! !τότε μια χαρά! back up έχω κάνει στο σύστημα του Android με το Android sdk..να σε ρωτήσω stock firmware περνάω και με ανοιχτό τηλ..costum recovery που αυτό ήθελα εξαρχής δε γίνεται με ανοιχτό τηλ ε??
Λίγες φορές μου έχει τύχει αλλά θα πρότεινα το εξής: Πέρνα πρώτα ένα stock firmware, ώστε να ενεργοποιηθούν οι συνδυασμοί των πλήκτρων γιατί μάλλον έχουν απενεργοποιηθεί με το υπάρχον firmware που του έχεις περάσει και μετά με τη γνωστή διαδικασία του περνάς ένα custom recovery.
windmill82
06-01-16, 12:13
Για να αρχίσει να φλασάρει το odin πρέπει η συσκευή να μπεί σε download mode.
akisssssssss
06-01-16, 12:31
Με το Android sdk μέσω εντολών τερματικου κατάφερα να μπω σε recovery mode και στον bootloader.σε download mode ξέρετε τι εντολή πρέπει να δώσω? μήπως έτσι μπορέσω να περάσω costum recovery(να πω και ότι σήμερα το πρωί κατάφερα μια φορά να μπω σε download mode με το συνδιασμο πληκτρων.μόνο μια φορά όμως. όσες ξαναπροσπαθησα τζίφος. )
Δοκίμασε και με το πρόγραμμα minimal adb and fastboot. Εκεί από το command line δώσε την εντολή adb reboot recovery ώστε να bootάρει το κινητό σε recovery mode..
akisssssssss
06-01-16, 14:11
Μανώλη εντολή για download mode?εκεί δε πρέπει να βρίσκομαι για να περάσω costum recovery?
windmill82
06-01-16, 14:34
(να πω και ότι σήμερα το πρωί κατάφερα μια φορά να μπω σε download mode με το συνδιασμο πληκτρων.μόνο μια φορά όμως. όσες ξαναπροσπαθησα τζίφος. )
Αρα για να μπηκε εστω και μια φορα παει να πει οτι δεν εχει χαλασει ο bootloader ουτε διαγραφηκαν οι εντολες. Υπάρχει περίπτωση να μην πιεζεις τα πλήκτρα οση ωρα χρειάζεται για να μπείς σε dl mode?
Να θυμήσω . Κρατάμε πατημενα home + voldwn . Ενω τα κρατάμε αυτα , πιέζουμε το power και συνεχίζουμε να το κρατάμε 2-3 δευτερολεπτα απο την στιγμή που βγάζει φωτισμό η οθόνη και κάνει την δόνηση. Μετά τα αφήνουμε όλα.
Δεν θυμάμαι αν μπαίνοντας σε menu για recovery mode υπάρχει και επιλογή download. Αν υπάρχει είσαι ΟΚ, αν όχι τότε δοκίμασε αφού είσαι σε recovery mode να συνδεθείς με το Odin και να φλασάρεις stock firmware. Δεν το έχω ξανακάνει αυτό αλλά μια δοκιμή δεν βλάπτει. Το πολύ πολύ να μην φλασάρει το νέο firmware. Μια άλλη εναλλακτική είναι η εξής:
1) Κατεβάζεις το firmware που θέλεις και το σώζεις στον υπολογιστή σου.
2) Με το παραπάνω πρόγραμμα γράφεις την εντολή flashboot flashall.
Επαναλαμβάνω δεν το έχω ξαναδοκιμάσει έτσι οπότε το λέω με επιφύλαξη.
Αν γράψεις στο command line fastboot help θα σου εμφανίζει όλες τις διαθέσιμες εντολές και επιλέγεις αυτή που ταιριάζει με αυτό που θέλεις να κάνεις.
akisssssssss
06-01-16, 16:42
παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση σας και τη βοήθεια σας!windmill είχες δίκιο δεν πατούσα όση ώρα έπρεπε τα πλήκτρα..Μανώλη σε ευχαριστώ και εσένα πάρα πολύ για τη βοήθεια σου!εγκατέστησα επιτυχώς τη νέα recovery μέσω ODIN. clockwork mod recovery v6.0.3.6!
MAGOS_MERLIN
23-02-16, 17:41
Αν και είδα λίγο καθυστερημένα το θέμα έτσι για την πληροφορία με τις εντολές
adb shell
#su
#reboot download
μπαίνει σε download mode!!
δεν ξέρω αν μπαίνει και κατευθείαν με adb reboot download.
:biggrin:
Καλησπέρα, έχω ένα κινητό Samsung Galaxy S III. Ψάχνοντας λίγο κατέληξα ότι έπαθε "sudden death" φαινόμενο. Προσπάθησα διάφορα να κάνω αλλά τίποτα. Σε recovery mode δε μπαίνει για κανένα λόγο.Μπαίνει με downloading mode μόνο!!!!Τι μπορώ να κάνω??? Γιατί το 1ο πράγμα που με νοιάζει είναι να σώσω κάτι φωτογραφίες που θέλω οπωσδήποτε. Δεν τις είχα αποθηκεύσει κάπου και αυτό με απασχολεί πιο πολύ!!!Δε θέλω να κάνω restore. Σας παρακαλώ μπορεί κάποιος να με βοηθήσει????Ευχαριστώ...
καλησπερα,
αν εχεις καρτα μνημης SD βγαλτην και συνδεσε την σε καποιο pc ή αλλο κινητο.
αν δεν εχεις τοτε πολυ δυσκολα τα πραματα....
να τις παρεις απο downloading mode δεν παιζει....
απο recovery mode μεσω adb γινεται αν ειχες ενεγοποιημενο το usb debug
υπαρχει επισης και μια επιλογη mount USB storage, αλλα οχι σε ολες τις recovery(αυτο ισως σε σωσει)
δοκιμασε να φλασαρεις την recovery με το Odin μεσω του downloading mode και ψαξε την επιλογη mount USB storage
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση....Δυστυχώς δεν είχα κάρτα μνήμης...Με το odin εννοείς να εγκαταστήσω μόνο boot loader(το οποίο δεν νομίζω ότι γίνεται) ή να βάλω νέα rom μέσα διότι αν βάλω rom θα χαθούν όλα μου τα αρχεία τα οποία θέλω.
Το odin διαβάζει το κινητό αλλά ότι εντολές έβαλα στο cmd δε τη βρίσκει τη συσκευή. Τη χαρακτηρίζει null.
να φλασαρεις καποια recovery
και μετα να δοκιμασεις με τον γνωστο συνδυασμο πληκτρων να μπεις στη recovery
τι εντολες εβαλες στο cmd?
επισης δοκιμασε και με το Kies, δεν ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει γιατι δεν ειχα ποτε samsung...
Τα πραγματα βγαίνουν απο την εσωτερική sd μονο αν ανάψει η συσκευή. Για να επαθε sudden death ,μήπως σκαλιζες κάτι ;
Αγαπητέ, kalnik3 (http://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=57173)
Στο kies δεν ανταποκρίνεται.
Στο cmd έβαλα adb backup -all, adb reboot recovery, adb reboot ότι θες έχω δοκιμάσει από εντολές αλλά τζίφος..."Δε διαβάζει τη συσκευή..."
Έχεις να προτείνεις κάποια άλλη ιδέα-εντολή???Ευπρόσδεκτες όλες οι ιδέες!
vagelisda (http://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=48273)
Δεν έκανα τίποτα απολύτως....Το έβαλα για φόρτιση το βράδυ και το πρωί όταν ξύπνησα άσπρες και μαύρες γραμμές.
οπα, βρες αλλη μπαταρια και ξαναδοκιμασε
ισως βραχυκυλωσες την μπαταρια
στον υπολογιστη εχεις περασμενους τους drivers?
ασε στην ακρη προς το παρων το adb και φλασαρε καποια recovery με το odin
Θα ψάξω και θα βρω άλλη μπαταρία από κάποιο φίλο....Αυτό που ήθελα να σε ρωτήσω είναι ότι σίγουρα δε θα χάσω τα δεδομένα μου αν φλασάρω τη recovery με το odin???
αν το κανεις σωστα, τοτε οχι δε θα χασεις τπτ
Αγαπητέ φίλε kalnik3 (http://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=57173),
έχεις να μου προτείνεις κάποιον οδηγό ή video???Μη κάνω κάτι λάθος και κλαίω με μαύρο δάκρυ....Όχι οτι δε κλαίω τώρα...Και brickαρισμένη συσκευή και καθόλου αρχεία(φωτογραφίες,επαφές. κ.τ.λ).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
δοκιμασε πρωτα με αλλη μπαταρια και μετα βλεπουμε
λοιπον, θα σε στεναχωρησω...
μελετησα τωρα το θεμα του SDS και δεν υπαρχει σωτηρια....
το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να το πας σε τεχνικο να σου αλλαξει την emmc αλλα χανεις και ολα τα δεδομενα σου....γιατι ο κινητο γινεται στην ουσια καινουριο
οποτε μην παιδευεσε αδικα.
δοκιμασε με την μπαταρια μηπως και.....αλλα το κοβω χλωμο...
σορρυ.. :(
Πες μου λιγο και ποια εκδοση android ειχες
Μόλις το δοκίμασα με τη μπαταρία.....Τίποτα...Κλαψ...
Δεν ξέρω ποια έκδοση είναι!!! Μάλλον είναι η 4.3 ....Πως μπορώ να το δω για να σου πω με σιγουριά???
μεσα απο το μενου settings του android....
λυπαμαι αλλα πανε τα δεδομενα σου κατα 90%...
καλο ειναι την επομενη φορα να χρησιμοποιησεις καποια καρτα SD για αποθηκευση φωτογραφιων
xrhstos1978
22-06-16, 08:39
μηπως ειχες το google drive? αν ναι θα ειναι εκει η φωτογραφίες σου
Δε τα είχα ούτε στο Google Drive...Δυστυχώς!!!kalnik3 (http://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=57173) να σε ρωτήσω υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι αν φλασάρω τη rom όπως μου είχες προτείνει πιο πριν??? Έχεις να μου προτείνεις κάποιον οδηγό?????
Αν φλασαρεις rom, ξεχνας τα δεδομενα σου
και αν το κιν σου πασχει apo SDS τοτε ειναι νεκρο και τζαμπα χανεις το χρονο σου
αν επιμενεις τοσο θα κοιταξω να σου βρω κατι
Συγγνώμη, εννοούσα αν φλασάρω τη recovery θα καταφέρω να σώσω τίποτα????Και όσον αφορά το φλασάρισμα της recovery θα ήθελα κάποιο οδηγό...Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον...
MAGOS_MERLIN
09-07-16, 10:38
Συγγνώμη, εννοούσα αν φλασάρω τη recovery θα καταφέρω να σώσω τίποτα????Και όσον αφορά το φλασάρισμα της recovery θα ήθελα κάποιο οδηγό...Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον...
Την recovery μπορείς να τη φλασάρεις μέσω fastboot.
Κατεβάζεις το αρχείο με την recovery και το βάζεις στο φάκελο του fastboot.
Μετά με fastboot flash recovery recovery.img το περνάς.
Το recovery.img το αντικαθιστάς με το όνομα του αρχείου που έχεις. για ευκολία σου προτείνω να το μετονομάσεις σε recovery.img.
Επίσης μέσω odin ακολουθάς τις οδηγίες https://www.droidmen.com/how-to-flash-twrp-recovery-in-galaxy-s3-using-odin/
Όπως τα λέει ο Magos_Merlin είναι η διαδικασία με τη προϋπόθεση όμως ότι δεν τα έχει παίξει η eMMC μνήμη. Αν έχει χτυπήσει αυτή η μνήμη ούτε με αυτή τη διαδικασία θα πετύχεις τίποτα παρά μόνο με αντικατάσταση του chip. Την έχω πάθει την ίδια ζημιά και δυστυχώς δεν φτιάχνεται, εκτός αν αλλάξεις EMMC όπως είπαμε..
Δοκίμασε όμως αυτό που προτείνει ο Magos...Δε χάνεις τίποτα..
MAGOS_MERLIN
09-07-16, 21:23
Φίλε manolo αν χτυπήσει η eMMC τότε δεν σώζεται τίποτα από δεδομένα που θέλει. Αν είναι να αλλάξεις το chip
καλύτερα πάρε καινούριο τηλέφωνο. Αυτή βέβαια είναι η δική μου άποψη μιας και δεν ξέρεις κατά πόσο θα αντέξει και
το καινούριο chip.
Τα σέβη μου!
Μα ναι συμφωνω! Δεν είπα ότι θα σώσει αρχεία απλά μπορεί να 'αναστήσει' το τηλέφωνο. Αλλά δεν είμαι σίγουρος 'ότι αξίζει τέτοιου είδους επισκευή..
Επειδη δεν γνωριζω,
εργαλεια οπως το RIFF BOXX και το MEDUSA PRO BOX βοηθουν τετοιες καταστασεις???
MAGOS_MERLIN
10-07-16, 12:39
Επειδη δεν γνωριζω,
εργαλεια οπως το RIFF BOXX και το MEDUSA PRO BOX βοηθουν τετοιες καταστασεις???
Για να σου πω την αλήθεια δεν τα έχω χρησιμοποιήσει καθόλου
Οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω.
Αν το πρόβλημα είναι στο hardware (π.χ μνήμη eMMC όπως γράφουμε παραπάνω), δεν πρόκειται να βοηθήσουν σε τίποτα. Αν το πρόβλημα είναι μόνο software, τότε ναι λύνουν πολλά προβλήματα..