Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Acer Aspire 6930G Δεν ανάβει καθόλου!
Καλησπέρα σας και καλη χρονια σε ολους! Έχω πρόβλημα με ένα φορητό ενος φίλου μου, οπω ειπα και στον τίτλο δεν αναβει καθόλου κοιταξα καποια πράγματα εφτασα σε σημείο να δοκιμαζω την μητρική σκέτη χωρις καν ραμ και τα συναφή, αλλα τπτ. Επομένως έβγαλα μερικές φώτο και εκανα καποιες μετρήσεις!4114341144411454114641147
Ξεκινάει και σβήνει ή ξεκικάει και δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη;
Δεν ανάβει καθόλου ούτε καν η λυχνία που έχει !
Αλήθεια δεν μπορώ να βρώ ποια εννοείς, μπορείς να μου τα δείξεις με καποιο τικ καιτι μπορώ να το δοκιμάσω?
Δες τα pq1 και pq28
Και τα δύο είναι κοντά στον connector της μπαταρίας (ένα σε κάθε πλευρά του board). To pq28 είναι μεγάλο και το pq1 μικρό. Δες τα volt και στα τρία pin του καθενός.
Συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση αλλά είμαι μπλεγμένος αρκετά. Δες τα volt στα pc41, pl15, pl16. Δες επίσης χωρίς να συνδέσης τροφοδοτικό την αντίσταση με την γείωση στα pl15 και pl16.
Λοιπόν... καθώς έψαχνα το PC41 διαπίστωσα στην πλακέτα σε ένα μέρος της πλακέτας είχε σαν οξείδωση οπως την φώτο 41212 . Μετα απο καθαρισμα εγινε καπως ετσι 41213 και αν δεν κανω λαθος ηθελες να μετρησω εκει που εχω κλανει το βελακι. Αν καταλαβα καλα και αν φαινεται στην φωτο πρεπει να εχει χαλασει τελειως εκεινο το σημειο!
Όπως καταλαβαίνεις ο φίλος σου κάτι έριξε εκεί. Θέλει πολύ καλύτερο καθάρισμα από αυτό που έχεις κάνει (οδοντόβουρτσα, ζεστό νερό με υγρό πιάτων, καλό στέγνωμα και μετά με ισοπροπυλική). Το PC41 είναι είναι τριά δεξιά μετά το PR62 (pr62, pr63, pc39, pc41) κάτω και αριστερά από όπου δείχνει το βελος. Τα PL είναι από την άλλη πλευρά του board.
Τα PL τα έχω βρεί ξέχασα να στο πω... οσο για τασεις ειναι ειναι μηδενικες και στα 2 οσο για την αντισταση προς την γειωση δεν μενει σταθερη συνεχως αυξανετε! Τώρα οσο για την πλακετα θα την καθαρισω όπως ακριβως μ ειπες αλλα αν ειναι ευκολο βαλε μ ενα σημαδι στην φωτο να δω τι θελεις να μετρησω γιατι δεν καταλαβα δυστυχως.!