PDA

Επιστροφή στο Forum : Δεν κατεβαίνει η γκαραζόπορτα

ira
29-12-15, 11:49
Καλημέρα σας!
Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!
Έχω μια γκαραζόπορτα με ρολό και δεν κατεβαίνει ούτε με το ρεύμα ούτε χειροκίνητα.
Τι πρέπει να κάνω για να κατέβει χειροκίνητα?

nyannaco
29-12-15, 13:06
Αν προκειται για ταμπλαδωτη, μονοκομματη ή σπαστη, πρεπει να υπαρχει ενα σχοινακι με λαβη που κρεμεται απο το σημειο που πιανει το μοτερ πανω στην αλυσίδα. Το τραβας να απασφαλισει, και μετα μπορεις να την κατεβασεις.
Αν παλι ειναι ρολλο, μαλλον θα πρεπει να ανοιχτει το κουτι για να φτασεις στο μηχανισμο.
Σε καθε περιπτωςη, αν δεν βγαλεις ακρη, καλο θα ειναι να ανεβασεις μερικες φωτογραφιες απο τη μεσα μερια, να φαινονται όλα τα μηχανικα μερη.

ira
29-12-15, 14:49
Έχει έρθει μάστορας και άνοιξε το κουτι.Το ρολό είναι μονοκόματο.Δεν κατεβαίνει για να φανεί ο μηχανισμός.Τον είδα που γύρισε το κλειδάκι που έχει τον συρματόσχοινο αλλά δεν τον είδα να το τράβηξε.Δεν κατάφερε να το κατεβάσει.Μου είπε να το αλλάξει με 1000 ευρω η να το αποσυναρμολογήσει βγάζοντας μια μια τις περσίδες για φανεί ο μηχανισμός.

xsterg
29-12-15, 22:29
πες του να σου το κανει χειροκινητο τουλαχιστον προσωρινα. κοιτα και σε αλλον μαστορα.

ira
30-12-15, 01:41
Προσπάθησε να την κατεβάσει χειροκίνητα και δεν τα κατάφερε.Πως γίνεται να μην κατεβαίνει χειροκίνητα?Γι αυτό ζητώ να μου πείτε πως θα την ξεμπλοκάρω ώστε να την λειτουργήσω χειροκίνητα και μετά να φωνάξω κάποιον να την επιδιορθώσει.

vasilimertzani
30-12-15, 10:00
Η χρηση είναι απλη,
Ξεκλειδωνεις την κλειδαρια και τραβας το χερουλι.η ντιζα που εχει τραβαει το κοπλερ και απομονωνει το ρολο απο το μοτερ.ετσι εχεις την δυνατοτητα να το τυλιξεις ξετυλιξεις με.το χερι.αν εχει σπασει ο μηχανισμός του ρολου ομως ειναι αδυνατον αυτο.θελει λυσιμο και ελεγχος.μπορει να ειναι μια βλαβη απλη και να μην χρειαζεται αντικατάσταση.

Στάλθηκε απο το iphone 7 μου.

ira
30-12-15, 11:10
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Μπορεί να έχει μπλοκάρει γιατί μερικές φορές όταν το δοκιμάσαμε έριξε την ασφάλεια?Είναι απίθανο να έχει σπάσει,δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση.Πως θα λυθεί?
Ο μάστορας έδινε ρεύμα και ζητούσε να τραβήξουμε το ρολό κάτω ενώ είχε γυρίσει το χερούλι χειροκίνητα.

vasilimertzani
30-12-15, 14:51
Ηρα αφου (εκ του ονοματος σου) εχεις περισσοτερες ακρες,γιατι δεν ρωτας στο μαντειο των δελφων?
:lool:

Γιατι δεν φωναζεις ενα αλλο τεχνιτη αφου δεν σε επεισε ο πρωτος?
Εδω τι να λεμε τωρα με τις πληροφοριες που μας δινεις?Εριχνε την ασφαλεια.Μπορει να εχει φρακαρει,μπορει να εχει καει το μοτερ,Αφου απο το τραβα τραβα δεν σας επεσε στο κεφαλι παλι καλα.

xsterg
05-01-16, 14:32
εμενα κατι μου λεει οτι ο τεχνιτης τελικα δεν ειναι τεχνιτης. και εμενα οταν χρειαστηκε πριν απο χρονια να ανοιξω χειροκινητα την πορτα διαπιστωσα οτι ο εγκαταστατης δεν ειχε συνδεσει σωστα το συρματοσχοινο απασφαλισης. το επιδιορθωσα μονος μου και απο τοτε ειναι οκ.